Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Aegean: Έκτακτα μέτρα για τον κορωναϊό - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας

Δείτε τι δήλωση η αεροπορική εταιρία!

1 Μαρτίου 2020 11:38
Aegean: Έκτακτα μέτρα για τον κορωναϊό - Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε έκτακτα μέτρα προστασίας για τον κορωναϊό προέβη η γνωστή αεροπορική εταιρία Aegean, τόσο για την προστασία των επιβατών αλλά και του προσωπικού και του πληρώματος των αεροσκαφών. Η γνωστή εταιρία είναι πλήρως εξοπλισμένη και προετοιμασμένη για παν ενδεχόμενο, ενώ εδώ μπορείτε να δείτε το νέο της αεροσκάφος.

Με επίσημη ανακοίνωση ενημέρωσε άπαντες για τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που έλαβε για τον κορωναϊό.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

H AEGEAN ενημερώνει ότι βρίσκεται σε τακτική επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (ΕΟΔΥ) σε σχέση με θέματα που αφορούν τον κοροναϊό (Covid-19) ώστε να λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες που αφορούν την αερομεταφορά είτε σαν γενική προληπτική προετοιμασία είτε για τις ενδεδειγμένες ενέργειες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η εταιρεία έχει ήδη εντατικοποιήσει τους τακτικούς καθαρισμούς των αεροσκαφών μεταξύ όλων των πτήσεών της, σε όλους τους σταθμούς τη χωράς και του εξωτερικού, κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μετά την ολοκλήρωση των πτήσεων κατά την διάρκεια της νύχτας.

Επιπλέον, έχει ήδη δημιουργήσει και εφαρμόσει, σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία απολυμάνσεων, διαδικασία απολύμανσης που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που λάβει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ ότι σε συγκεκριμένη πτήση υπήρξε μεταφορά επιβάτη με πιθανό κρούσμα.

Η εταιρεία υπενθυμίζει ότι από τις 23 Φεβρουαρίου 2020 έχει δώσει τη δυνατότητα στους επιβάτες της που ταξιδεύουν έως 20 Μαρτίου 2020, να μεταθέσουν το εισιτήριο τους σε μεταγενέστερη ημερομηνία (ημερομηνία πραγματοποίησης του ταξιδιού έως 20 Οκτωβρίου 2020), χωρίς τέλη αλλαγής (rebooking fees).

Τέλος, διευκρινίζεται ότι αρμόδιοι για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τη διαχείριση πιθανών περιστατικών είναι αποκλειστικά ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νέα εποχή για την Aegean!

Μια νέα εποχή για την Aegean Airlines ξεκινά με την ένταξη στον στόλο της των πρώτων τριών αεροσκαφών Airbus A320neo, από τα 46 συνολικά που έχει παραγγείλει, ανεβάζοντας τον πήχη στην εμπειρία του επιβάτη, αλλά και την ανταγωνιστικότητα και την αποδοτικότητά της! Ακόμα μια κίνηση που φέρνει την Aegean στην κορυφή!

Η εταιρεία, υλοποιώντας τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων, επενδύει στο μέλλον, μειώνοντας την κατανάλωση καυσίμων και στοχεύοντας στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της έναντι των υπόλοιπων αερομεταφορέων αλλά και στη μείωση εκπομπών ρύπων και αποτυπώματος θορύβου.

Τα νέα αεροσκάφη, που παρουσιάζονται σήμερα, σε σχετική εκδήλωση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ξεκινούν δρομολόγια από τη Δευτέρα και θα χρησιμοποιηθούν στις πτήσεις εξωτερικού. Το επόμενο διάστημα αναμένονται ακόμη τρία A320neo που με την παραλαβή τους θα εντάσσονται άμεσα στον στόλο της Aegean επίσης στα δρομολόγια εξωτερικού.

Η Aegean προσηλωμένη στη διαρκή ανανέωση του στόλου της και την τήρηση ενός εξαιρετικά χαμηλού μέσου όρου ηλικίας στόλου αεροσκαφών, στοχεύει στην εξασφάλιση ενός ποιοτικού πλεονεκτήματος απέναντι στον ανταγωνισμό. Με τα A320neo στις πτήσεις εξωτερικού, η εταιρεία επιδιώκει να αυξήσει τα μερίδιά της και να προσθέσει προορισμούς καθώς αυξάνεται η εμβέλεια των πτήσεών της.

Κι αυτό γιατί τα καινούργια αεροσκάφη θα επιτρέψουν στην εταιρεία να πετά σε πιο μακρινούς προορισμούς, δεδομένου ότι τα A320neo έχουν δυνατότητα μεγαλύτερης εμβέλειας πτήσης και ανάλογα με τον ακριβή τύπο και προδιαγραφές, παρέχουν πρόσθετη εμβέλεια από 600 έως και 1.500 χλμ. (δηλαδή από 1-2 ώρες επιπλέον πτήσης). Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, απομακρυσμένα σημεία της Ρωσίας, προορισμοί προς Πακιστάν στο μέσο και λίγο κάτω από το μέσο της Αφρικής ή στη δυτική άκρη της Αφρικής θα μπορούσαν να μπουν στο δίκτυο της εταιρείας.

Τι νέο φέρνουν τα A320neo

H λέξη «neo» είναι τα αρχικά των λέξεων New Engine Option (n.e.o.) δηλαδή αεροπλάνα με νέους, οικονομικότερους, αλλά και αποδοτικότερους κινητήρες, γεγονός που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση πόρων και μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η νέα τεχνολογία ταυτόχρονα καθιστά τα αεροσκάφη περισσότερο ασφαλή, ενώ αναβαθμίζει και την εμπειρία πτήσης για τους επιβάτες, με μεγαλύτερες αποστάσεις ανάμεσα στα καθίσματα.

Τα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών ρύπων, ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν αισθητά και το αποτύπωμα θορύβου.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Airbus, κατά μέσο όρο η εξοικονόμηση καυσίμου ανέρχεται σε 15%, με το ποσοστό αυτό να διαμορφώνεται σε 17% για πιο μακρινές διαδρομές. Επιτρέπει ακόμη, διψήφια μείωση των εκπομπών του οξειδίου του αζώτου, μειωμένο θόρυβο μηχανής, χαμηλότερο λειτουργικό κόστος και μεγαλύτερη εμβέλεια πτήσεων, από 600 έως 1.500 χιλιόμετρα ή δύο επιπρόσθετους τόνους φορτίου.

Τέλος, θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη σταδιακή ανάπτυξη νέων, κυρίως ψηφιακών υπηρεσιών προς τους επιβάτες της εταιρείας.

46 νέα αεροσκάφη μέχρι το 2024

Συνολικά, η εταιρεία θα παραλάβει κατ’ ελάχιστον 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, συνολικής αξίας 6 δισ. δολαρίων σε τιμές καταλόγου, έως το 2024, καθώς η αρχική παραγγελία του Ιουνίου του προηγούμενου έτους για 30 αεροσκάφη του τύπου προς την Airbus έχει επεκταθεί με 16 επιπρόσθετα.

Ειδικότερα, μέχρι τον Ιούλιο του 2020, θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς, 19,2 εκατ. θέσεις και 65 αεροσκάφη για το 2020. Η ανανέωση και η αύξηση του στόλου της Aegean με τα Α320neo εκτιμάται ότι θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, διεθνώς, μειώνοντας σημαντικά το λειτουργικό κόστος της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παραγγελία να είναι η τρίτη, κατά σειρά, στη δεκαεννιάχρονη ιστορία της αεροπορικής.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share