Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πάρνηθα: Κλέβει τις εντυπώσεις το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας χτισμένο πάνω στο βράχο!

Απίστευτες εικόνες!

24 Ιανουαρίου 2020 08:24
Πάρνηθα: Κλέβει τις εντυπώσεις το εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας χτισμένο πάνω στο βράχο!

Tο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στην Πάρνηθα, βρίσκεται μέσα σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο, ενώ μάλιστα είναι και σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα.

Η Αγία Μαρίνα στην Πάρνηθα είναι ένα από τα πιο ωραία εκκλησάκια της Αττικής σε μία τοποθεσία που σφύζει από πράσινο, σε ένα πολύ απόμερο και ήσυχο μέρος. Η βόλτα με τα drones είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία, όπως ήταν

Η προσέγγιση γίνεται από τον οικισμό του Αυλώνα με το αυτοκίνητο να πρέπει να διανύσει αρκετά χιλιόμετρα δύσκολου και λασπώδους χωματόδρομου για να φτάσει κάποιος στην αρχή του πεζοπορικού μονοπατιού.

Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη, ευχάριστη, με περίπου 1 ώρα πεζοπορία. Το εκκλησάκι βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο που βγαίνει από μία «θάλασσα» με πεύκα

Μια επίσκεψη που αξίζει τον κόπο για την ομορφιά της πεζοπορία και του καταπράσινου τοπίου. Το βίντεο είναι από την ομάδα Up Drones στο youtube που κάνει εξαιρετική δουλειά.

Δείτε το βίντεο:

Συγκλονιστικό: Η βόλτα με drone στη Σπιναλόγκα! (Video)

Η βόλτα με drone στη Σπιναλόγκα που είναι μικρό νησί κοντά στην Ελούντα στην Ανατολική Κρήτη.

Η Σπιναλόγκα έχει γίνει γνωστή σαν το νησί των λεπρών, αφού εδώ απομονώνονταν οι λεπροί από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα μέχρι το 1957.

Η βόλτα με το drone εκεί μας χαρίζει μοναδικές και απίστευτες εικόνες που δεν είχαμε δει ποτέ στο νησί.

Σήμερα τη Σπιναλόγκα επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες με καραβάκια από τον Αγιο Νικόλαο, την Ελούντα και την Πλάκα για να ξεναγηθούν στα ερειπωμένα της κτίρια, που με κόπο προσπαθεί η αρχαιολογική υπηρεσία να συντηρήσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2009, τους καλοκαιρινούς μήνες η Σπιναλόγκα δέχεται 1200 - 1500 επισκέπτες καθημερινά και είναι ο πιό επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος στην Κρήτη μετά την Κνωσό.

Η καίρια θέση της βραχονησίδας Σπιναλόγκα για τον έλεγχο και την προστασία του λιμανιού της Ελούντας δεν θα μπορούσε παρά να σημαδέψει τη Σπιναλόγκα με μία πολυτάραχη ιστορία γεμάτη σκληρές μάχες και πολύ ανθρώπινο πόνο.

Το «CNA» με ένα υπέροχο project δημιούργησε αυτά τα δύο μοναδικά βίντεο με εικόνες μέσω drone.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τρελάθηκε η Ryanair: Προσφορά με 20% έκπτωση για τα εισιτήριά σας!

Έδεσσα: Το παραμυθένιο θέαμα των καταρρακτών!

Διαβάστε περισσότερα θέματα Travel στο Athensmagazine.gr

 

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share