Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

4+1 προορισμοί που έχουν καλοκαίρι όλο το χρόνο!

Ποιον να πρωτοδιαλέξουμε;

22 Ιανουαρίου 2020 14:53
4+1 προορισμοί που έχουν καλοκαίρι όλο το χρόνο!

Είναι κάποιοι άνθρωποι που λατρεύουν το κρύο, το χειμώνα, το χιόνι και τις βροχές και γι' αυτούς έχουμε βρει κατά καιρούς διάφορους προορισμούς που μπορούν να επισκεφθούν, όπως για παράδειγμα το Βρότσλαβ της Πολωνίας που φέτος είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς.

Είναι και μια άλλη κατηγορία ανθρώπων όμως που αγαπούν το καλοκαίρι, τον ήλιο, τη θάλασσα και τις υψηλές θερμοκρασίες. Το Athensmagazine.gr λοιπόν βρήκε για εσάς τους 5 κορυφαίους προορισμούς που όποια εποχή κι αν πάτε εκεί πάλι καλοκαίρι θα είναι!

1. Ανγκουίλα

Το νησί αυτό φημίζεται για τις αμμώδεις παραλίες του και τα καταγάλανα νερά του και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 25 έως 30 βαθμούς ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

2. Φεζ

Η Φεζ είναι είναι στο Μαρόκο και έχει και εκείνη υψηλές θερμοκρασίες αλλά όχι τόσο αποπνικτικές, κυμαίνονται σίγουρα πάνω από τους 20 βαθμούς όμως, κάτι που σημαίνει πως θα συνεχίσετε να νιώθετε το καλοκαίρι μέσα σας.

3. Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι μια πολυσύχναστη πόλη και δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Ντουμπάι μιας και η Σιγκαπούρη αποτελεί και έναν εξωτικό προορισμό. Εδώ βεβαία οι θερμοκρασίες αυξάνονται και αγγίζουν ακόμα και τους 30 βαθμούς μέσα στο χειμώνα.

4. Μεξικό

Το Μεξικό αυτή την εποχή βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 23 βαθμούς μα το τοπίο παραμένει εξωτικό.

5. Κόστα Ρίκα

Η Κόστα Ρίκα είναι μια από τις πιο πράσινες χώρες, η οργιώδης βλάστηση, τα καταγάλανα νερά αλλά και οι θερμοκρασίες που θυμίζουν "Αύγουστο" θα σε κάνουν να έχεις το καλοκαίρι πάντα στην καρδιά σου.

Το ελληνικό νησί που επιβάλλεται να επισκεφτείς… τον χειμώνα!

Είναι γνωστή στα πέρατα του κόσμου για τις πανέμορφες παραλίες και τα παγωμένα νερά της, μόνο που η Λευκάδα έχει κάτι για τον τουρίστα και τον χειμώνα, όπως και το νησί που δεν χρειάζεσαι πάνω από 10 ευρώ την ημέρα για να μείνεις εκεί!

Την Καρυά συγκεκριμένα, έναν ορεινό οικισμό καμιά 15αριά χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, στα βόρεια του νησιού.

Το ορεινό κεφαλοχώρι διατηρεί έντονο το παραδοσιακό του στοιχείο, σαν να μην πέρασε μέρα από την πρώτη καρσάνικη βελονιά, η οποία γέννησε το περίφημο καρσάνικο κέντημα της Καρυάς. Το οποίο διδασκόταν στη σχολή κεντήματος του χωριού από το 1912.

Εδώ ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε σε εποχές αλλοτινές. Και αλαργινές. Εδώ θα συναντήσεις Λευκαδίτισσες ντυμένες με την παραδοσιακή φορεσιά. Εδώ θα δεις κι ένα χωριό πνιγμένο στο βαθύ πράσινο, θαυμάζοντας τα παλιά πέτρινα αρχοντικά, τα γραφικά στενοσόκακα και τα υπεραιωνόβια πλατάνια που κοσμούν τις πλατείες.

Τα αμέτρητα πλακόστρωτα δρομάκια θα σε φέρουν στο κατώφλι ερημωμένων αλλά και ανακαινισμένων πέτρινων κατοικιών, εισάγοντάς σε σε έναν κόσμο με αυλές και πεζούλια, ιστορικά εκκλησάκια, ανεμόμυλους, νερόμυλους και ξερολιθιές.

Αλλά και στο Λαογραφικό Μουσείο της Καρυάς, που σε μυεί στον τρόπο ζωής του απλού Λευκαδίτη του χθες. Στο κεντρικότερο σημείο του χωριού θα βρεις και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος των τελών του 19ου αιώνα, με το εντυπωσιακό της καμπαναριό.

Η Καρυά, ένα χωριό με πλούσια πολιτιστική παράδοση, δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον καλοφαγά, καθώς όλα αυτά τα λιβάδια που καλλιεργούνται τα τοπικά προϊόντα επιστρατεύονται από τις ταβέρνες για αυθεντικές δόσεις λευκαδίτικης κουζίνας.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share