Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απογείωση για την Aegean: Η απίστευτη είδηση που σκορπά χαμόγελα!

Απίστευτο!

17 Ιανουαρίου 2020 09:59
Απογείωση για την Aegean: Η απίστευτη είδηση που σκορπά χαμόγελα!

Με νέο ρεκόρ επιβατικής κίνησης, αγγίζοντας το όριο των 15 εκατ. επιβατών, ολοκλήρωσε τη χρονιά η Aegean καταγράφοντας αύξηση 7% στη συνολική επιβατική κίνηση για το 2019. Ακόμα μια κίνηση ματ από την κορυφαία αεροπορική εταιρεία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η Aegean μετέφερε το 2019 14,99 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. περισσοτέρους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, προσφέροντας 17,85 εκατ. θέσεις συνολικά. Η συμπλήρωση 20 ετών από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας επισφραγίστηκε με τη σημαντική αυτή επιτυχία.

Η αύξηση προήλθε από την αυξημένη επένδυση στο δίκτυο εξωτερικού, που συνεχίζει να αποτελεί τον βασικό άξονα ανάπτυξης με 8,7 εκατ. επιβάτες και 11% αύξηση. Η αύξηση αυτή συντελέστηκε, τόσο από τη βάση της Αθήνας (+11%), που αποτελεί τον κύριο κόμβο του δικτύου όσο και από τις βάσεις της περιφέρειας Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Καλαμάτα (+8%) όπου σημειώνουν αύξηση, σημαντικά μεγαλύτερη από τη γενική τάση της χώρας, η οποία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

Οριακά ανοδική πορεία κατά 3% κατέγραψε και η κίνηση εσωτερικού, παρά την σημαντική επιβάρυνση από τη διατήρηση του ΦΠΑ επιβατικών μεταφορών στο 24% για 4 συνεχή χρόνια (2016-2019).

Συνολικά ο συντελεστής πληρότητας βελτιώθηκε κατά σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα βάσης και από 83,9% το 2018 ανήλθε σε 84,8% το 2019.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean δήλωσε: «Πετύχαμε 11% ανάπτυξη στην κίνηση εξωτερικού και 7% συνολικά, πετώντας περισσότερο κυρίως στις αρχές και το τέλος της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην προσφορά αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών, γιατί αυτό είναι το απαραίτητο διπλό στοίχημα για βιώσιμη ανάπτυξη στον τουρισμό και τη χώρα».

Aegean: Έτσι θα είναι τα νέα της αεροπλάνα! Βίντεο από το πρώτο Airbus A320neo από το αεροδρόμιο της Αθήνας!

Εκτός από τις εξελίξεις σχετικά με αγορά άλλης αεροπορικής εταιρείας, σημαδιακή ημέρα αποτέλεσε η 20η Δεκεμβρίου 2019 για την Aegean Airlines. Η ελληνική αεροπορική εταιρεία παρέλαβε στην έδρα της Airbus, στην Τουλούζη, το πρώτο της αεροσκάφος A320neo, το οποίο προσγειώθηκε στη συνέχεια στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Συνολικά, η αεροπορική πρόκειται να παραλάβει 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo έως το 2024.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκπαίδευσης και προετοιμασίας υποστήριξης για τα νέα αεροσκάφη, με στόχο την ένταξή τους στον στόλο της εταιρείας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα πρώτα τους δρομολόγια στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ως τον Ιούλιο του 2020, η εταιρεία θα παραλάβει συνολικά 6 αεροσκάφη του νέου τύπου για να υποστηρίξουν την ανάπτυξη του δικτύου της (το 2020 η εταιρεία θα παραλάβει 11 αεροσκάφη και το 2021 7).

Tα νέα αεροσκάφη Α320neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών CO2 και NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και περιορίζουν το αποτύπωμα θορύβου.

Παράλληλα, με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς, όπως αναφέρει η Aegean.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share