Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Ισλανδία: Ο τόπος που σου κόβει την ανάσα και παράλληλα σε μαγεύει! (Video)

Απολαύστε την απαράμιλλη ομορφιά της Ισλανδίας!

28 Νοεμβρίου 2019 08:27
Ισλανδία: Ο τόπος που σου κόβει την ανάσα και παράλληλα σε μαγεύει! (Video)
Follow us on Google News

Η ομάδα του Athensmagazine.gr σας βρήκε ένα απίστευτο βίντεο με την απαράμιλλη ομορφιά της Ισλανδίας! Ο τόπος αυτός συνδυάζει τα πάντα από παγωμένα τοπία μέχρι καταπράσινα βουναλάκια!

Η ταινία μικρού μήκους του Vadim Sherbakov αναδεικνύει την πρωτόγονη και σκληρή φύση της Ισλανδίας.

Για 2,5 λεπτά, μεταφερόμαστε σε ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι πριν από εκατομμύρια χρόνια. Από απίστευτα τοπία και τεράστιες κοιλάδες μέχρι λόφοι και καταρράκτες που μοιάζουν σαν κάποιος να τους ζωγράφισε. Οι λίμνες και το πράσινο μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Το φιλμ αποκαλύπτει την απαράμιλλη ομορφιά της Ισλανδίας και της απόκοσμης λάμψης ενός σχετικά αφιλόξενου προς τον άνθρωπο κόσμου. Αυτή η ιδιαιτερότητα της χώρας δεν είναι τυχαίο που έχει εξάψει τη φαντασία των κατοίκων της εδώ και χιλιάδες χρόνια: στη λαϊκή τους παράδοση οι ιστορίες με ξωτικά αφθονούν, ακόμα και με νεράιδες.

Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 62% των Ισλανδών πιστεύει στην ύπαρξη των ξωτικών. Η Ισλανδία φιλοξενεί μάλιστα και το Βόρειο Σέλας.

Ο κρυμμένος παράδεισος της Αττικής που θα σας μαγέψει! Απέχει μόλις 40 λεπτά! (Video)

Ο προορισμός που θα σας παρουσιάσουμε δεν βρίσκεται και πολύ μακριά από την Αττική! Μόλις σε 40 λεπτά μπορείτε να φτάσετε εκεί! Ο "κρυμμένος" παράδεισος για πολλούς δεν είναι γνωστός! Αν πάτε εκεί αμέσως θα γαληνέψει η ψυχή σας! Ένας σωστός ταξιδιώτης δεν πρέπει να πηγαίνει μόνο εκεί που πάνε όλοι αλλά εκεί που θέλει εκείνος! Οι παραλίες του θα σας μαγέψουν!

Πετάμε πάνω από την Βραυρώνα Αττικής, νότια της Αρτέμιδας, έναν τόπο που στα αρχαία χρόνια αποτελούσε πόλο έλξης, γι’ αυτό και κατασκευάστηκε εκεί ο Ναός της Αρτέμιδας.

Η Βραυρώνα είναι σημαντικός αρχαιολογικός χώρος της Αττικής, γνωστή για τον ναό της Αρτέμιδος που έχει δώσει το όνομά του στον σύγχρονο δήμο της ανατολικής Αττικής, αλλά και στον παραθαλάσσιο γειτονικό οικισμό της Λούτσας (σημερινό όνομα Αρτέμιδα). Ήταν χτισμένη σε έναν κολπίσκο στις ακτές του Νότιου Ευβοϊκού κόλπου, κοντά στον σημερινό οικισμό της Λούτσας.

Πρωτοκατοικήθηκε από την νεολιθική εποχή. Την εποχή του Θησέα (εποχή του χαλκού) η Βραυρώνα ήταν ένας από τους 20 δήμους που ενώθηκαν και αποτέλεσαν το μετέπειτα Αθηναϊκό κράτος. Σταδιακά η Βραυρώνα εξελίχθηκε σε τόπος λατρείας της Αρτέμιδας και χτίστηκε ναός αφιερωμένος σε αυτή.

Σύμφωνα με τον μύθο κατά την Τρωική εκστρατεία, η θεά Άρτεμις απαίτησε την θυσία της Ιφιγένειας για να αφήσει τον Μυκηναϊκό στόλο να πλεύσει προς την Τροία. Την στιγμή της θυσίας η Άρτεμις έσωσε την Ιφιγένεια και την μετέφερε στην χώρα των Ταύρων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Η Ιφιγένεια επέστρεψε από εκεί στην Ελλάδα με την βοήθεια του αδελφού της Ορέστη. Σύμφωνα με μία παραλλαγή του μύθου που μεταφέρει ο Ευριπίδης, η Ιφιγένεια στην επιστροφή της έφτασε στην περιοχή της Βραυρώνας και έγινε ιέρεια της Αρτέμιδος.

Η λατρεία της Αρτέμιδος στην περιοχή της Βραυρώνας φαίνεται να ξεκίνησε τον 8ο αιώνα π.Χ., ενώ ο ναός κτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Τα επόμενα χρόνια υπήρξε σημαντική επέκταση του λατρευτικού χώρου. Η επέκταση αυτή της προϊστορικής Βραυρώνας έγινε στους χρόνους μετά τη Μυκηναϊκή εποχή και κατά πάσα πιθανότατα κατά τους Γεωμετρικούς χρόνους.

Aπό τους αρχαίους συγγραφείς ο Ηρόδοτος, ο Ευφορίων και ο Νόννος τοποθετούν τη Βραυρώνα κοντά στη θάλασσα. Σταδιακά όμως, μετά τους πολέμους των Αθηναίων με τους Μακεδόνες, η περιοχή άρχισε να παρακμάζει και φαίνεται να εγκαταλείφθηκε τον 2ο αιώνα π.Χ., πιθανόν μετά από πλημμύρες.

Μάλιστα, ο περιηγητής Παυσανίας τρεις αιώνες αργότερα, δεν αναφέρει σχεδόν τίποτε για την περιοχή της Βραυρώνας, παρά μόνο τον μύθο που αναφέρει ο Ευριπίδης για την επιστροφή της Ιφιγένειας. Οι τελευταίες μνείες του αρχαίου τοπωνυμίου “Βραυρών” συναντώνται κατά τους Βυζαντινούς χρόνους στο γραμματικό Θεόγνωστο (9ος αιώνας μ.Χ.) και στο λεξικό της Σούδας (10ος αιώνας μ.Χ.)

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share