Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οι πιο τουριστικοί προορισμοί και οι αλλαγές τους μέσα στα χρόνια!

Δες το πριν και το μετά!

1 Νοεμβρίου 2019 14:25
Οι πιο τουριστικοί προορισμοί και οι αλλαγές τους μέσα στα χρόνια!

Πόλεις αγαπημένες, πόλεις ανά τον κόσμο που ο αριθμός των τουριστών που τις επισκέπτεται κάθε χρόνο όλο και αυξάνεται. Οι πιο πολυσυζητημένοι και πιο τουριστικοί προορισμοί άλλαξαν μέσα στα χρόνια, λίγο η νεότερη αρχιτεκτονική, λίγο η τεχνολογία, πολλοί οι παράγοντες για τις ριζικές τους αλλαγές!

Κρακοβία: 5 λόγοι που την κάνουν τον πιο hip προορισμό!

Η εκπληκτική ταχύτητα της αστικής ανάπτυξης άλλαξε ριζικά το προφίλ διάσημων πόλεων. Από το Παρίσι και το Λονδίνο μέχρι το Λας Βέγκας, οι διαφορές είναι ασύλληπτες. Δείτε τις απίστευτες αλλαγές που προκλήθηκαν με την πάροδο των χρόνων, σε διάσημους τουριστικούς προορισμούς.

Λονδίνο, Αγγλία - 1970 και 2006

Nέα Υόρκη, 1876-2013

Times square, 1922-2011

Σαγκάη, Κίνα - το 1990 και το 2010

Ντουμπάι - 1990, 2003, 2007

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη - 1988 και 2007

Λας Βέγκας, Νεβάδα - 1954 και 2009

Σαν Φρανσίσκο, 1906-2006

Νοέμβριος: 4+1 Ευρωπαϊκές πόλεις που θα μας ξετρελάνουν!

Γιατί να περιμένεις να χιονίσει για να επισκεφθείς κάποια ευρωπαϊκή πόλη; Ή να περιμένεις τα Χριστούγεννα; Ιδανική εποχή για εξορμήσεις είναι και ο Νοέμβριος. Γλιτώνεις την πολυκοσμία, το τσουχτερό κρύο και τα ανεβασμένα σε κόστος εισιτήρια. Σου παρουσιάζουμε λοιπόν τις 4+1 ιδανικές ευρωπαϊκές πόλεις για τις χειμερινές διακοπές σου!

Δείτε επίσης: 4ήμερο σε κορυφαίο ευρωπαϊκό προορισμό μόνο με 108€! Προσφορά που δεν έχει ξαναγίνει!

Η Γάνδη

Κοίτα τώρα να δεις τι παίζει με τη Γάνδη: Παρ’ όλο που είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, και μεταξύ των μεγαλύτερων και πλουσιότερων πόλεων της μεσαιωνικής Ευρώπης, παραμένει μυστηριωδώς ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα ταξιδιωτικά μυστικά. Καλύτερα για σένα, που δεν θα έχεις να μοιράζεσαι με άλλους τουρίστες τις όχθες των καναλιών της, την μεσαιωνική αρχιτεκτονική της, τα εξαιρετικά μουσεία της και την ολοζώντανη νυχτερινή ζωή που της χαρίζει η μεγάλη φοιτητική της κοινότητα.

Η Βαρκελώνη

Απαλλαγμένη από τα πλήθη του καλοκαιριού, η Βαρκελώνη είναι ένα χάρμα οφθαλμών: Τα δέντρα χρυσαφίζουν στο Montjuic, η θάλασσα παραμένει, έστω και ελαφρώς σκοτεινιασμένη, το ιδανικό background για βόλτες και αράγματα στην παραλία, και το Barrio Gotico δεν έχει εποχή πιο ταιριαστή από το φθινόπωρο –αν υπήρχε μια γιορτή που να ταιριάζει γάντι στο μεσαιωνικό σκηνικό του, αυτή θα ήταν σίγουρα το Halloween.

Η Βενετία

Μιλώντας για πόλεις απαλλαγμένες από τα πλήθη του καλοκαιριού, μάντεψε τι σκεφτήκαμε. Η Βενετία μπορεί να έχει κόσμο όλο τον χρόνο, όμως τον Νοέμβριο θα μπορείς να περπατήσεις σαν άνθρωπος –ίσως και να βρεις ένα δωμάτιο που δεν θα κάνει 200€ τη βραδιά. Για το πόσο εξ ορισμού ρομαντική είναι, και πόσο πολύ της ταιριάζει το φθινόπωρο, υποθέτουμε δεν χρειάζεται να τα ξαναπούμε.

Η Βουδαπέστη

Μια από τις ωραιότερες γέφυρες της Ευρώπης (αν όχι και του κόσμου ολόκληρου) ενώνει μεταξύ τους τις δυο της όχθες, τη Βούδα και την Πέστη, και πολλά μεγαλειώδη μπαρόκ, νεοκλασικά και art nouveau κτίρια στολίζουν τις γειτονιές της. Ανάμεσά τους θα βρεις τα ξακουστά, χιλιοτραγουδισμένα της spa (στην πραγματικότητα, μια δυτικού τύπου μετεξέλιξη των ανατολίτικων χαμάμ) και μερικά εξαιρετικά εστιατόρια να παντρεύουν δυτικές και ανατολικές κουζίνες, συνοδεύοντάς τις με τα εξαιρετικά κρασιά της Ουγγαρίας.

Το Παλέρμο

Δεν θέλουμε όλοι να βλέπουμε κιτρινισμένα φύλλα το φθινόπωρο. Κάποιοι από εμάς προτιμούν τον νότο και τα ημι-αιώνια καλοκαίρια του. Κι επειδή κανέναν δεν αφήνουμε παραπονεμένο, έχουμε να πούμε πως το Παλέρμο της Σικελίας θα είναι κι αυτό υπέροχο τον Νοέμβρη, κι ας μην έχει χρυσαφένια δάση και ψύχρα απ’ αυτές που σε κάνουν να τριγυρίζεις τυλιγμένος με κασκόλ και με ζεστό καφέ στο χέρι. Έχει, αντ’ αυτών, σούπερ βόλτες στη σκιά γοτθικών παλατιών και μπαρόκ εκκλησιών, πλακόστρωτα δρομάκια, αγορές που θυμίζουν ανατολίτικα παζάρια και μια κουζίνα που δε μοιάζει με καμία άλλη στον κόσμο.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share