Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Tο απαγορευμένο νησί των οργίων και η κρυφή ιστορία του!

Συγκλονιστικό!

23 Οκτωβρίου 2019 13:06
Tο απαγορευμένο νησί των οργίων και η κρυφή ιστορία του!

Το μαγευτικό νησί Zannone στην Ιταλία έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από έναν ερημικό προορισμό. Αυτό που συνοδεύει όμως τη φήμη του και που ουδείς μαντεύει, είναι τα… όργια και οι παρανομίες!

Δείτε επίσης: Το σμαραγδένιο - άγνωστο - ελληνικό νησί που βάφτηκε με αίμα!

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, το Zannone ήταν το μυστικό καταφύγιο για όργια αριστοκρατών.

Στο ψηλότερο μέρος και πιο επιβλητικό του νησιού υπήρχε μια βίλα που ανήκε στον Μαρκήσιος Κασάτι Στάμπα. Εκεί τα πάρτι είχαν χαρακτήρα διονυσιακό και όσοι παρευρέθησαν δύσκολα θα τα ξεχάσουν.

Σήμερα το νησί παρακμάζει, έχει ελάχιστους επισκέπτες, ενώ όσοι είχαν ιδιοκτησίες στο νησί έπαψαν να ενδιαφέρονται για αυτές.

Ο Μαρκήσιος Κασάτι Στάμπα , είχε παντρευτεί την Άννα Φαλαρίνο, νεαρή στάρλετ της Cinecitta, φτωχό κορίτσι που προσπαθούσε να ανελιχθεί στην ιταλική showbiz, γοητεύτηκε από το Μαρκήσιο και τη ζωή που της πρόσφερε και ενέδωσε.

Ο μεγαλύτερης ηλικίας σύζυγός της, την ωθούσε να παίρνει μέρος σε ερωτικά όργια με νεαρούς άνδρες που εκείνος παρακολουθούσε. Όταν η Άννα Φαλαρίνο, ερωτεύθηκε έναν από τους νεαρούς, η κατάσταση ξέφυγε πέρα από τη λογική. Στο άκουσμα ότι θέλει διαζύγιο ο Μαρκήσιος δολοφόνησε άγρια τη γυναίκα του και τον εραστή της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που βρέθηκαν από τα θρυλικά πάρτι ξεπερνούσαν οποιαδήποτε φαντασία. Και φυσικά μέσα στο φωτογραφικό υλικό υπήρχαν και πρόσωπα διάσημα και πολύ πλούσια.

Οι ιταλικές εφημερίδες έσπευσαν να δημοσιεύσουν τα όσα καυτά ανέφερε στο ημερολόγιό του ο Μαρκήσιος, ο οποίος σημείωνε με κάθε λεπτομέρεια τις περιπτύξεις της γυναίκας του με τους εραστές της.

Σήμερα το νησί αποτελεί αξιοθέατο για τουρίστες που κάνουν το γύρο του νησιού με τους ντόπιους βαρκάρηδες. Οι ιστορίες όμως που διηγούνται θα μείνουν για πολύ καιρό στην ιστορία.

Πόρτο Ζορό: Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική και μοιάζει με παράδεισο!

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα του περιοδικού Cosmopolitan με τις καλύτερες παραλίες ανά τον κόσμο, η οποία ξεχωρίζει για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνει και δύο ελληνικές. Η μία στη Ζάκυνθο, μάλιστα, είναι όντως πρωτότυπή και είναι ίσως η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται σε αφιέρωμα και ειδικά στην πρώτη θέση.

Δείτε επίσης: Οι 10 παραλίες που ξεχωρίσαμε μέσα από αγαπημένες ταινίες!

Ο λόγος για το Πόρτο Ζορό στη Ζάκυνθο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Πανέμορφη, αμμώδης, είναι κυρίως γνωστή για τους μεγάλους βράχους που βρίσκονται στην άκρη της και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Στη 13η θέση της λίστας με τις καλύτερες 16 παραλίες του πλανήτη βρίσκεται η Χαλκιδική. Μάλιστα, στο άρθρο δεν ξεχωρίζουν κάποια συγκεκριμένη πλαζ, κάνουν αναφορά σε όλη την περιοχή, που καλύπτει κάθε γούστο και μαγεύει με τις ομορφιές της.

Η κρυφή παραλία μια ανάσα από την Αθήνα που θυμίζει "Γαλάζια Λίμνη"!

Την "κρυφή" παραλία Στέρνα στο Λουτράκι ανακάλυψε ένας χρήστης του youtube και δεν έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει βίντεο με τα μαγευτικά νερά της.

Για να τη βρει κανείς, περνά την Περαχώρα μετά το Λουτράκι κι ακολουθεί τον δρόμο που οδηγεί στην Στέρνα, ο οποίος για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο προς το τέλος του είναι χωματόδρομος, βατός για συμβατικά αυτοκίνητα. Τα τελευταία του όμως μέτρα είναι μόνο για κατόχους 4Χ4, επομένως είναι καλύτερο να τα περπατήσει. Αυτό είναι το ελληνικό νησί που έχει μαγέψει τον πλανήτη και βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες!

Η μικρή ταλαιπωρία αποζημιώνεται όταν αντικρίσει τον υπέροχο κόλπο με έναν μεγάλο βράχο που χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα τη μικρή "στέρνα" με θαλασσινό νερό. Ένα στενό πέρασμα που οδηγεί αμέσως στην πίσω πλευρά του βράχου! Εύκολα και χωρίς να έχει μεγάλη απόσταση να κολυμπήσει, ο επισκέπτης βρίσκεται αμέσως στην ανοιχτή θάλασσα σε έναν κάθετο τοίχο όπου μπορεί να επιλέξει τη δεξιά πλευρά με την πιο ρηχή διαδρομή, ώστε να διανύσει υποβρυχίως τον κύκλο του βράχου και να επιστρέψει στην αμμώδη παράλια.

Στο βάθος περίπου των 30 μέτρων υπάρχουν δυο μεγάλες εσοχές, οι οποίες στο εσωτερικό τους κρύβουν απίστευτα χρώματα από τα σφουγγάρια με τα περίεργα σχήματα και συνδυασμούς τους! Σχεδόν όλος ο εξωτερικός τοίχος είναι "στρωμένος" με ασβεστολιθικά φύκη τοποθετημένα αρμονικά το ένα πάνω στο άλλο, ενώ στις δύο αποχές των 15 και 10 μέτρων που υπάρχουν ρηχότερα, συναντιόνται επιβλητικές πίνες να εποπτεύουν τον βυθό.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share