Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Χίος: Το ερειπωμένο χωριό που συνεχίζει να μαγεύει – Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή! (video)

Θα σας μαγέψει!

18 Οκτωβρίου 2019 12:31
Χίος: Το ερειπωμένο χωριό που συνεχίζει να μαγεύει – Ένα μοναδικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή! (video)

Το εγκαταλελειμμένο χωριό Αγρελωπός βρίσκεται στη Βόρεια Χίο, βορειότερα των Καμπιών. Πρόκειται για ένα μικρό αλλά γραφικό χωριό με πέτρινα, μισοερειπωμένα σήμερα σπίτια που είναι χτισμένο πάνω σε βράχο…

Πήρε το όνομα του από την λέξη Άγρελας που σημαίνει άγρια ελιά, λόγω των ελαιόδεντρων που φύονται στην περιοχή. Το 1937 είχε 33 κατοίκους, ενώ εγκαταλείφθηκε οριστικά το 1987.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Χίος: Ένας διαφορετικός προορισμός που θα σας μαγέψει!

Σύμφωνα με τον λόγιο Στυλιανό Βίο, το χωριό, καθώς είναι χτισμένο πάνω σε ένα βράχο που εξέχει, με τα λίγα σπίτια του στοιβαγμένα στην μικρή επιφάνεια του, μοιάζει από μακριά με τεράστια φωλιά. Η χωριοεκκλησιά είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη, ενώ σε μικρή απόσταση υπάρχει το εξωκκλήσι της Αγίας Κυριακής.

Κάθε χρόνο οι χωριανοί τιμούν την μνήμη τους και διοργανώνουν πανηγύρια. Η πρόσβαση στον Αγρελωπό μπορεί να γίνει μέσω χωματόδρομου από τα Καμπιά (8,5 χλμ) ή από τα Λεπτόποδα (5,5 χλμ). Επίσης υπάρχει μονοπάτι που το συνδέει με το φαράγγι των Καμπιών.

Η υπέροχη θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και η πλούσια βλάστηση της περιοχής μαγεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Δείτε το βίντεο του chiosphotos.gr…

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share