Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

O Τάσος Δούσης μας ξεναγεί στο Ναύπλιο! Δείτε την εκπομπή με τις μοναδικές "Εικόνες"!

Δείτε πρώτοι την εκπομπή που ανέβηκε στο YouTube!

18 Οκτωβρίου 2019 12:48
O Τάσος Δούσης μας ξεναγεί στο Ναύπλιο! Δείτε την εκπομπή με τις μοναδικές

Σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας, το Ναύπλιο, μας ξεναγεί ο Τάσος Δούσης με τις «ΕΙΚΟΝΕΣ» και την ομάδα του για 48 ώρες.

Με την ευκαιρία μπορείτε να δείτε και τις Εικόνες με τον Τάσο Δούση στην Καππαδοκία! Μαγευτικές εικόνες από την βόλτα με το αερόστατο!

Ο έμπειρος δημοσιογράφος ανακαλύπτει τις καλύτερες διευθύνσεις της πόλης για διαμονή, φαγητό και ποτό, κάνει ρεπορτάζ στο Παλαμήδι και το Μπούρτζι και παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να δείτε στην πόλη του Ναυπλίου σε 48 ώρες.

Δείτε πρώτοι ολόκληρη την εκπομπή και μάθετε όσα πρέπει να ξέρετε για το υπέροχο Ναύπλιο:

Μη χάσετε περισσότερα μοναδικά βίντεο στο κανάλι του Τάσου Δούση στο YouTube!

Περάστε και εσείς 48 ώρες στο Ναύπλιο

Έχετε ανάγκη από ένα διάλειµµα, ένα φθινοπωρινό time out πριν µπει για τα καλά ο χειµώνας, µια µικρή ανάπαυλα -όχι πολύ µακριά από την Αθήνα- µε ανόθευτη φυσική οµορφιά, καλό φαγητό, φιλόξενους ανθρώπους και εξαίρετες επιλογές σε διαµονή, shopping και φαγητό; Το Ναύπλιο, είναι από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος στη λίστα µε τους all time classic προορισµούς για όλες τις εποχές καθώς συνδυάζει βουνό, θάλασσα, νησιωτικό αέρα, γραφικά σπιτάκια και καλντερίµια, ιστορικά αξιοθέατα και θέα που κόβει την ανάσα.

Ναύπλιο λοιπόν ή αλλιώς Ανάπλι, η πρωτεύουσα του νοµού Αργολίδας που συναρπάζει κάθε επισκέπτη το ίδιο έντονα είτε είναι η πρώτη είτε η νιοστή φορά που εισέρχεσαι στα… εδάφη του! Μπορεί εξάλλου εκείνη την τρίτη, τέταρτη (και ούτω καθεξής) να µη χρειαστεί να ανεβείτε ξανά και τα 999 σκαλοπάτια του Παλαµιδίου ή να επισκεφθείτε το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία και όλα τα βασικά αξιοθέατα, ωστόσο πάντα υπάρχουν λόγοι για λίγη οµορφιά και εξερεύνηση παραπάνω.

Τόσο στα στενά σοκάκια του που «κουβαλάνε» ονόµατα από βασιλείς όσο και στις µεγαλοπρεπείς πλατείες και στις γραφικές συνοικίες µε τα υπέροχα νεοκλασικά αρχοντικά, οι οποίες φέρνουν έναν αέρα Ιταλίας, θα ανακαλύψετε πολλούς θησαυρούς!

Δεν το έχουν παροµοιάσει τυχαία µε τη Νάπολη της Ιταλίας ούτε, βέβαια, έχει κερδίσει άδικα τη θέση του ανάµεσα στις 4 πιο όµορφες πόλεις της Ελλάδας… Με προσεγµένα παραδοσιακά ταβερνάκια, µοντέρνα cafés και ροµαντικές προτάσεις διαµονής, µας δίνει κάθε φορά κίνητρο για να το επιλέξουµε ξανά και ξανά…

Με τον Τάσο Δούση στην "Πόλη των Αγγέλων": Αξιοθέατα, εμπειρίες και μαγευτικές «Εικόνες» από το Λος Άντζελες!

Τάσος Δούσης και οι «ΕΙΚΟΝΕΣ» ταξιδεύουν στην λαμπερή πόλη του Λος Άντζελες, ή αλλιώς την «Πόλη των Αγγέλων»! Δείτε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ με τις προτάσεις του γνωστού εκδότη και δημοσιογράφου για βόλτες, αξιοθέατα, εμπειρίες, φαγητό και αλλά πολλά.

Τι είνα αυτό που πραγµατικά µας επιφυλάσσει ένα ταξίδι στην πόλη των Αγγέλων;

H πόλη των Αγγέλων -αυτό σηµαίνει, άλλωστε, στα ισπανικά Los Angeles- κατάφερε µέσα σε δύο αιώνες να µετατραπεί από ένας απόµερος ισπανικός οικισµός στην πολιτεία της Καλιφόρνιας σε µια από τις µεγαλύτερες και πιο λαµπερές πόλεις του κόσµου, εξάπτοντας τη φαντασία χιλιάδων επισκεπτών! Συνώνυµο του µύθου, της ραγδαίας ανάπτυξης, του κινηµατογράφου και της βιοµηχανίας… των σταρ, το Λος Άντζελες είναι το «πάντρεµα» πολλών διαφορετικών συνοικιών αλλά και πολιτισµών. Από το άκρως τουριστικό Hollywood µέχρι το κινηµατογραφικό… Beverly Hills και από την καρδιά της καλιφορνέζικης ψυχής, που χτυπάει στην παραλία της Santa Monica, µέχρι το ανερχόµενο και artistic Downtown, η πόλη έχει τον τρόπο να ασκεί µια µοναδική έλξη στους επισκέπτες! Το Λος Άντζελες, αυτό το… υπαίθριο κινηµατογραφικό σκηνικό, µας καλεί σε ένα αξέχαστο ταξίδι στη χώρα του… θεάµατος!

Πάμε να ανακαλύψουμε το LA!

Αν αυτό το ταξίδι σας φαίνεται πολύ ακριβό, σας έχουμε και συμβουλές για να ταξιδέψετε low budget στο Λος Άντζελες!

Downtown: Γνωρίστε το κέντρο

Εδώ που συνυπάρχουν το παρελθόν, το παρόν και το µέλλον της πόλης. Είναι το µοναδικό τµήµα της πόλης που συναντά κανείς ουρανοξύστες, οι οποίοι οδηγούν αναγκαστικά το βλέµµα στον ουρανό… Αµέτρητες οι γειτονιές του (Chinatown, Εl Pueblo, Little Tokyo) µε τις ζωηρές κοινότητες, τις πολύβουες συνοικίες της µόδας και των κοσµηµάτων, καθώς και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα, που εκφράζεται µέσα από διάσηµα µουσεία και ολοκαίνουριες γκαλερί, φαντάζει από τις πιο ενδιαφέρουσες συνοικίες του LA.

Η συνοικία El Pueblo

Για µια καλή γνωριµία µε την πόλη των Αγγέλων οφείλετε να επισκεφθείτε το Εl Pueblo de Los Angeles. Από εδώ ουσιαστικά ξεκίνησε το σηµερινό Λος Άντζελες. Η πιο γραφική συνοικία διατηρεί ακόµα τα παλιά κτίσµατα, από τότε που ελάχιστοι Μεξικανοί ίδρυσαν το 1781 ένα χωριό στο όνοµα του ισπανικού στέµµατος. Αν και τελευταία είχε βυθιστεί στην παρακµή, σήµερα οι περισσότεροι δρόµοι έχουν αναπλαστεί, καθώς και τα γύρω κτήρια.

Ο Τάσος Δούσης σας ξεναγεί στην όμορφη μεξικάνικη συνοικία:

Must στάση η Central Market

Μια αληθινή όαση γεύσεων στο κέντρο του LA! Δείτε το παρακάτω βίντεο με τον Τάσο Δούση και θα καταλάβετε!

H µία και µοναδική Santa Monica Beach

Aλλάζουµε σκηνικό και πάµε να γνωρίσουµε αυτό που όλοι έχουµε στο µυαλό µας όταν ακούµε για California και LA… Όχι, δεν θα σας πάμε ακόµα στο Hollywood, αλλά θα δώσουµε ραντεβού στη µία και µοναδική Santa Monica Beach, σε απόσταση 20΄ περίπου από το κέντρο – ανάλογα πάντα µε την κίνηση! Δεν είναι µόνο ότι είναι από τις πιο πολυσύχναστες και πιο πολυφωτογραφηµένες παραλίες (ειδικά ο προβλήτας της µε το old fashioned καρουζέλ ενδείκνυται για βόλτες), δεν είναι ότι µας φέρνει στο µυαλό σκηνές της τηλεοπτικής επιτυχίας «Baywatch», αλλά, περισσότερο απ’ όλα, µετουσιώνει την ψυχή αυτού που λέµε… California style.

Πανέµορφες παρουσίες πάνω σε ποδήλατα, άλλες να τρέχουν πάνω σε πατίνια ακούγοντας τις τελευταίες µουσικές επιτυχίες, µυώδεις τύποι που επιδεικνύουν τα γυµνασµένα κορµιά τους στα υπαίθρια γυµναστήρια, ζευγάρια και οικογένειες που χαζεύουν τους διάφορους ζογκλέρ, αλλά και δεκάδες µαγαζάκια µε διάφορα µικροπράγµατα, και όλα αυτά την ώρα που -καιρού επιτρέποντος- έµπειροι surfers δαµάζουν τα εντυπωσιακά κύµατα…

Ο Τάσος Δούσης μας ξεναγεί στη διάσημη προβλήτα της Santa Monica:

Με την ευκαιρία διαβάστε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του Τάσου Δούση!

Και τώρα το… Hollywood!

Kαι ναι, ήρθε τώρα η ώρα που όλοι περιµένατε! Ηοllywood, η βιοµηχανία του θεάµατος και της ψευδαίσθησης. Η «Μέκκα» του κινηµατογράφου, των κινηµατογραφικών στούντιο και των αστέρων της µεγάλης οθόνης, τα κόκκινα χαλιά και οι λαµπρές πρεµιέρες. Σήµα κατατεθέν της η τεράστια ολόλευκη επιγραφή HOLLYWOOD, που στήθηκε στην κορυφή του λόφου Lee το 1923 (ο καλύτερος τρόπος να την πλησιάσετε είναι φτάνοντας στην κορυφή του Beachwood Drive) ως άλλο µνηµείο στον δικό τους… θεό! Κεντρική αρτηρία; H άκρως τουριστική Hollywood Boulevard, µε χιλιάδες τουρίστες και δεκάδες µαγαζιά που πουλάνε, τι άλλο; Αναµνηστικά. Αν είστε λάτρεις αυτής της «βιοµηχανίας», αξίζει να έρθετε για να περπατήστε κατά µήκος του Walk of Fame, πάνω στα αστέρια µε τα ονόµατα όλων των διάσηµων του κόσµου.

Ο Τάσος Δούσης, φυσικά, βρέθηκε εκεί:

Αφού ολοκληρώσετε αυτό το λαµπερό κινηµατογραφικό ταξίδι στον κόσµο της δόξας… κατηφορίστε στη Melrose Avenue για βόλτες και shopping µέχρι τελικής πτώσης! Η θρυλική λεωφόρος συγκεντρώνει πολλούς διάσηµους Οίκους, µαγαζιά ανερχόµενων σχεδιαστών, µοντέρνα καταστήµατα µε design έπιπλα, αλλά και υπέροχα cafes, κυρίως δυτικά της Fairfax, ανάµεσα στη Santa Monica Blv. και τη N. La Cienega Blv. Σε συνδυασµό µε τη λαµπερή Robertson Blv. και τις υπέροχες boutiques της, όπου είναι πολύ πιθανό να πέσετε πάνω σε κάποια διασηµότητα, αποτελούν από τις πιο όµορφες εµπορικές γειτονιές του LA.

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στον δρόμο της πρωτοπορίας:

Ήρθε η ώρα του… Beverly Hills!

Πολυτελείς µονοκατοικίες, κατάφυτοι κήποι, ψηλές µάντρες, ακριβά αυτοκίνητα και οι τεράστιοι φοίνικες να υπενθυµίζουν πάντοτε πόσο ηλιόλουστες είναι εδώ οι περισσότερες µέρες του χρόνου! Ακριβώς έτσι είχαµε στο µυαλό µας το Beverly Hills, που ενώνεται µε το Hollywood µέσω της Santa Monica Blv. Μαζί µε το γειτονικό Βelair, συγκεντρώνει τις περισσότερες επαύλεις των σταρ.

Όσο για τους απανταχού fashionistas, δεν θα χάσετε ούτε λεπτό από το να κατευθυνθείτε στον διάσηµο Rodeo Drive. Συνώνυµος µε την πολυτέλεια, αυτός ο φηµισµένος δρόµος, που καταλαµβάνει µόλις 3 τετράγωνα, συγκεντρώνει όλα τα µεγάλα ονόµατα της υψηλής ραπτικής και µόδας, µεταξύ των οποίων Chanel, Gucci, Luis Vuitton, Versace, Tiffany & Co. Στο τέλος του δρόµου θα σας εντυπωσιάσει η facade του πολυτελέστατου ξενοδοχείου Regent Beverly Wilshire, που, εκτός των άλλων, διαθέτει και ένα εξαιρετικό εστιατόριο.

Γνωρίστε τον περίφημο δρόμο του Rodeo Drive μέσα από τα μάτια του Τάσου Δούση:

Επειδή, σίγουρα θα θελήσετε να κάνετε μια στάση για φαγητό, ο Τάσος Δούσης έχει για εσάς μία από τις καλύτερες προτάσεις, που δεν είναι άλλη από το εστιατόριο Ivy. Ένας πανέμορφος χώρος με κορυφαία πιάτα.

Must see το Μουσείο GETTY με τη υπέροχη θέα

Το μουσείο Getty (J. Paul Getty Museum) είναι μουσείο καλών τεχνών και αποτελείται από το Κέντρο Getty και τη Βίλα Γκεττύ. Tip: Η επίσκεψη στο Getty Museum είναι εντελώς δωρεάν! Μη χάσετε την πιο υπέροχη θέα για την πόλη του LA!

Τέλος, επειδή είναι ένα αρκετά µακρινό ταξίδι, αν υπάρχει δυνατότητα, να το συνδυάσετε -αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας- με ένα road trip προς (ή από) το Λας Βέγκας!

Tip: Σε αυτό το ξεχωριστό road trip μη ξεχάσετε να κάνετε στην Calico, την πόλη-φάντασμα της Καλιφόρνια αλλά και στο θρυλικό εστιατόριο Peggy Sue! O Τάσος Δούσης παρουσιάζει τις μοναδικές εικόνες από τις εμπειρίες του:

Προτιμήστε αυτό το ταξίδι και σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο!

Μη χάσετε και όλη την εκπομπή “Εικόνες με τον Τάσο Δούση” από το μαγικό Λος Άντζελες, με περισσότερες εμπειρίες:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share