Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κρήτη: Μετατρέπουν σπηλιές λεπρών σε Airbnb!

Με καφετέρια και τζακούζι!

9 Οκτωβρίου 2019 10:14
Κρήτη: Μετατρέπουν σπηλιές λεπρών σε Airbnb!

Το Aibrnb έχει κυριαρχήσει και μετατρέψει κάθε σπιθαμή διαμερίσματα, πολυκατοικίες ακόμη και αυλές σε καταλύματα. Αυτή την ευκαιρία εκμεταλλεύτηκαν και στην Κρήτη και δημιούργησαν μέσα σε σπηλιές δωμάτια προς ενοίκιαση, Airbnb, και είναι φανταστικό! Αποτελεί μια καινοτομία και δίνει στις διακοπές σας διαφορετική νότα.

Διαβάστε επίσης: Airbnb: Σας έχουμε προτάσεις για ένα τέλειο φθινόπωρο!

Ο Μανόλης Γιανναδάκης, πριν από 17 χρόνια, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, αγόρασε σπηλιές στη Χρυσοπηγή ή Μεσκινιά της Κρήτης, τις οποίες πλέον θα νοικιάσει μέσω Aibnb. Αυτό δεν είναι το πρώτο «ασυνήθιστο ακίνητο» που υπάρξει στην Κρήτη, καθώς στο Παλαιόκαστρο νοικιάζεται μέσω Airbnb ένα κρεβάτι σε εξωτερικό χώρο με ταβάνι τον έναστρο ουρανό. Είναι, όμως, σίγουρα, ένα ακόμη Airbnb που προκαλεί αίσθηση.

Βίντεο από τις σπηλιές του Airbnb

Ο κ. Γιανναδάκης φιλοδοξεί οι πέντε σπηλιές, όπου η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους αγγίζει τους 18 βαθμούς Κελσίου, να είναι έτοιμες λίγο πριν τη νέα τουριστική σεζόν. Ο ιδιοκτήτης ξενάγησε την κάμερα της «Νέας Κρήτης» στις σπηλιές και τους χώρους, όπου ετοιμάζεται να στήσει υπαίθριο καφενέ και τζακούζι σε σπηλιά. Στόχος του είναι οι τουρίστες να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία διαμονής, αλλά και να μάθουν την ιστορία του τόπου.

Πρέσπες: Ένα μαγικό Airbnb, απέξω άθικτο από μέσα σαν λοφτ

Στην άκρη ενός δάσους στο χωριό Οξυά Πρεσπών υπάρχει ένα σπίτι Airbnb που κλείνει μέσα του όλη τη γαλήνη και απλότητα του τοπίου.

Δείτε επίσης: Θες να γίνεις πειρατής; Το Airbnb θα σε βοηθήσει!

Μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από τη Μικρή Πρέσπα, υπάρχει ένα πέτρινο σπίτι που χρονολογείται από 1920. Η Μυρτώ, η οικοδέσποινα του σπιτιού, το αγόρασε πριν από 10 χρόνια, καθώς ερωτεύτηκε την περιοχή. Τότε, ήταν ένα μικρό ερείπιο, ωστόσο, εκείνη είδε την ομορφιά του και αποφάσισε να την αναδείξει. Ως αρχιτέκτονας, άρχισε σιγά-σιγά να το ανακατασκευάζει, χρησιμοποιώντας οικολογικά υλικά, εναρμονίζοντας το σπίτι με το τοπίο, κάνοντάς το ένα κομμάτι της γης.

Το σπίτι αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο. Από τη μία πλευρά υπάρχει η κουζίνα και η τραπεζαρία και από την άλλη δύο κρεβάτια.

Η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη, ενώ αυτό που σίγουρα ξεχωρίζει είναι το ξύλινο τραπέζι.

Ολα έχουν σχεδιαστεί από την ίδια την οικοδέσποινα και κατασκευάστηκαν από φίλους της και ξυλουργούς της περιοχής με τοπικά ξύλα και υλικά. Φυσικά, διαθέτει τζάκι και θέρμανση για τις κρύες νύχτες.

Μπορεί να έχουμε δει πολυτελέστατα Airbnb, ωστόσο, η απλότητα και οι καθαρές γραμμές κάνουν αυτό το σπίτι λίγο πιο ξεχωριστό από τα άλλα.

Το περιβάλλον είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ηρεμία και επιθυμούν να ξεφύγουν από τη βουή και τα άγχη της πόλης.

Η φύση απλώνεται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, ο οποίος δεν αναζητά περιττές πολυτέλειες και έχει διάθεση να ανακαλύψει την αγνότητα της περιοχής.

Airbnb: Σπίτι διαστημόπλοιο μόνο με...10 ευρώ!

Στην Airbnb βρίσκει κανείς πολλά περίεργα σπίτια που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες, όπως το πιο περιζήτητο της Ελλάδας που βρίσκεται σε σπηλιά! Αυτή τη φορά ανακαλύψαμε τα σπίτια-διαστημόπλοια που έγιναν ανάρπαστα με την Airbnb να τα προσφέρει με μόνο 10€ τη διανυκτέρευση!

Πριν από πενήντα χρόνια, ο Neil Armstrong έκανε “ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα” και έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι. Μισό αιώνα αργότερα, κάποιοι γιορτάζουν αυτό το μνημειώδες επίτευγμα μένοντας στο δικό τους διαστημόπλοιο.

Η Airbnb προσφέρει διαμονή σε σπίτια εμπνευσμένα από διαστημόπλοια, και μάλιστα προς τιμήν της επετείου προσγείωσης του Apollo 11 στη Σελήνη πρόσφερε διανυκτερεύσεις με μόλις 10€, που φυσικά έγιναν ανάρπαστες. Η κανονική τους τιμή διανυκτέρευσης είναι 160€.

Πάμε να δούμε πως είναι αυτά τα σπίτια-διαστημόπλοια… Από ένα χειροποίητο μικροσκοπικό σπίτι που είναι αναπαράσταση του ίδιου του Apollo 11 σε ένα που μοιάζει ακριβώς με ένα UFO, αυτά τα σπίτια θα σας συναρπάσουν!

Αρχικά, το AirShip 002, βρίσκεται μέσα στη φύση στη μαγευτική περιοχή Isle of Mull, της Σκωτίας. Παρόλο που είναι μικρό, διαθέτει κουζίνα, μπάνιο, αλλά και φανταστική θέα σε βουνό και θάλασσα, λόγω της τεράστιας τζαμαρίας που διαθέτει.

Επίσης, το Apollo 11 Spaceship βρίσκεται στη μέση του πουθενά στη Νέα Ζηλανδία, και σχεδιάστηκε ακριβώς όπως το Apollo 11. Μέσα χωρά τα απολύτως απαραίτητα, αλλά ο φεγγίτης πάνω από το κρεβάτι είναι ότι καλύτερο για να βλέπει κανείς τα αστέρια τη νύχτα.

Τέλος, ένα UFO μιας άλλης εποχής είναι το UFO Futuro Styled Flying Saucer στη Βρετανία. Λιτός επίσης χώρος, που χωράει όμως τα απολύτως απαραίτητα, σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share