Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έκτακτη ανακοίνωση από την Ryanair!

Τι συνέβη;

2 Οκτωβρίου 2019 13:57
Έκτακτη ανακοίνωση από την Ryanair!

Ο επικεφαλής της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι δήλωσε ότι η υπηρεσία πολιτικής προστασίας (CAA) της Βρετανίας εν μέρει ευθύνεται για το χάος αναφορικά με τη χρεοκοπία της Thomas Cook και θα πρέπει να καταστήσει αυστηρότερες τις προϋποθέσεις αδειοδότησης για να αποτρέψει τις καταρρεύσεις εταιριών που έχουν ως αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται επιβάτες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα. Ενώ η CAA τα έχει καταφέρει καλά προκειμένου να επαναπατρίσει εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν σε άλλες χώρες, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ryanair δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για να αποφευχθούν εξαρχής οι καταρρεύσεις αεροπορικών εταιριών.

«Πώς μπορείς να δίνεις άδεια στην Thomas Cook τον Απρίλιο ότι μπορεί να πετάει για ακόμα 12 μήνες και μετά να χρεοκοπεί τον Σεπτέμβριο. Αυτό είναι κάτι που η CAA πρέπει να αντιμετωπίσει», δήλωσε ο Ο’Λίρι σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Reuters, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τρομερές προσφορές από την Ryanair: Τσάμπα πτήσεις για Νοέμβριο!

Ο Ο’Λίρι αναφέρθηκε και στο Brexit, λέγοντας ότι η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ δεν θα έχει μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη Ryanair, προσθέτοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρειαστεί μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ και ότι είναι μη ρεαλιστικό να έχει διαφορετική εκτίμηση.

«Εάν κοιτάξουμε αρκετά μακριά, δεν νομίζω ότι το Brexit θα έχει αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Ο’Λίρι, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μια εμπορική συμφωνία και θα διατηρηθεί η συμφωνία αερομεταφορών Open Skies.

«Νομίζω ότι το εθνικό συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου εξυπηρετείται καλύτερα με την παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι τρελό να φύγετε, αλλά εάν πρόκειται να αποχωρήσετε, το πρώτο που πρέπει να κάνετε την ημέρα μετά την αποχώρηση είναι να επαναδιαπραγματευθείτε μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ».

Ανατροπή με την Ryanair: Τέλος στην φήμη που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Η Ryanair δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει οποιαδήποτε από τις αεροπορικές εταιρείες της Thomas Cook, η οποία έχει τεθεί υπό εκκαθάριση, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι oι ανεξάρτητες αεροπορικές μονάδες της Thomas Cook Condor και Nordic Ving έχουν δηλώσει ότι αναζητούν νέους ιδιοκτήτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο επικεφαλής της Ryanair, Michael O’Leary, σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη δήλωσε ότι «Η Ryanair δεν ενδιαφέρεται να αγοράσει άλλη αεροπορική εταιρεία». Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η Ryanair μπορεί να ενδιαφέρεται για μερικές από τις θέσεις της Thomas Cook στη Βρετανία.

Ryanair κι άλλες... 2 ετοιμάζουν νέες πτήσεις τσάμπα για αγαπημένους προορισμούς!

Ryanair, EasyJet και Wizzair, οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες χαμηλού κόστους, ετοιμάζουν νέες πτήσεις προς τις ευρωπαϊκές χώρες!

Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές εταιρείες είναι έτοιμες για να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

TAGS
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share