Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η κρυφή παραλία μια ανάσα από την Αθήνα που θυμίζει "Γαλάζια Λίμνη"!

Μαγευτική!

26 Αυγούστου 2019 08:51
Η κρυφή παραλία μια ανάσα από την Αθήνα που θυμίζει

Την "κρυφή" παραλία Στέρνα στο Λουτράκι ανακάλυψε ένας χρήστης του youtube και δεν έχασε την ευκαιρία να ανεβάσει βίντεο με τα μαγευτικά νερά της.

Για να τη βρει κανείς, περνά την Περαχώρα μετά το Λουτράκι κι ακολουθεί τον δρόμο που οδηγεί στην Στέρνα, ο οποίος για λιγότερο από 1 χιλιόμετρο προς το τέλος του είναι χωματόδρομος, βατός για συμβατικά αυτοκίνητα. Τα τελευταία του όμως μέτρα είναι μόνο για κατόχους 4Χ4, επομένως είναι καλύτερο να τα περπατήσει. Αυτό είναι το ελληνικό νησί που έχει μαγέψει τον πλανήτη και βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες!

Η μικρή ταλαιπωρία αποζημιώνεται όταν αντικρίσει τον υπέροχο κόλπο με έναν μεγάλο βράχο που χωρίζει από την ανοιχτή θάλασσα τη μικρή "στέρνα" με θαλασσινό νερό. Ένα στενό πέρασμα που οδηγεί αμέσως στην πίσω πλευρά του βράχου! Εύκολα και χωρίς να έχει μεγάλη απόσταση να κολυμπήσει, ο επισκέπτης βρίσκεται αμέσως στην ανοιχτή θάλασσα σε έναν κάθετο τοίχο όπου μπορεί να επιλέξει τη δεξιά πλευρά με την πιο ρηχή διαδρομή, ώστε να διανύσει υποβρυχίως τον κύκλο του βράχου και να επιστρέψει στην αμμώδη παράλια.

Στο βάθος περίπου των 30 μέτρων υπάρχουν δυο μεγάλες εσοχές, οι οποίες στο εσωτερικό τους κρύβουν απίστευτα χρώματα από τα σφουγγάρια με τα περίεργα σχήματα και συνδυασμούς τους! Σχεδόν όλος ο εξωτερικός τοίχος είναι "στρωμένος" με ασβεστολιθικά φύκη τοποθετημένα αρμονικά το ένα πάνω στο άλλο, ενώ στις δύο αποχές των 15 και 10 μέτρων που υπάρχουν ρηχότερα, συναντιόνται επιβλητικές πίνες να εποπτεύουν τον βυθό.

Παράδεισος: Αυτό το νησί βρίσκεται μόνο μια ώρα μακριά από την Αθήνα κι αν το δεις θα θες να μείνεις για πάντα!

Ένας επίγειος παράδεισος είναι αυτό το νησί το οποίο βρίσκεται μόνο μια ώρα μακριά από την Αθήνα κι αν το δεις θα θες να μείνεις για πάντα!

Mία ακατοίκητη νησίδα, η οποία βρίσκεται κοντά στα Νέα Στύρα Ευβοίας. H Aιγιλεία ή Στυρονήσι, απέχει μια ανάσα από την Αθήνα!

Το δρομολόγιο του ferry boat Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα περνάει πολύ κοντά από αυτό το μαγευτικό νησάκι, αλλά ο επιβάτης δεν μπορεί να δει την ομορφιά του παρά μόνο αν διαθέτει δικό του πλωτό μέσο.

Στην δυτική πλευρά του υπάρχει σε κοντινή απόσταση μια βραχονησίδα, η οποία ονομάζεται "Άγιος Ανδρέας" και σ' αυτό το σημείο σχηματίζονται αβαθή τιρκουάζ νερά μεταξύ των δύο νησιών!

Το νησί παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ιστορική άποψη, καθώς εκεί αποβίβασαν οι Πέρσες τους αιχμαλώτους τους μετά την πτώση της Ερέτριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Μαραθώνα, όπου ακολούθησε η ιστορική μάχη.

Δείτε παρακάτω το υπέροχο video:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share