Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

H υπέροχη «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν!

Μυρωδιά από ελληνικό νησί!

25 Αυγούστου 2019 19:23
H υπέροχη «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν!

Αυτή είναι η υπέροχη «κρυφή» παραλία της Αττικής που ελάχιστοι γνωρίζουν, μυρωδιά από ελληνικό νησί!

H Αττική έχει πολλές όμορφες παραλίες τις οποίες προτιμούν οι Αθηναίοι για καλοκαιρινές εξορμήσεις και για μια ανάσα δροσιάς τους ζεστούς αυτούς μήνες.

Μία από αυτές είναι κοντά στα Λεγρενά, ωστόσο, για να χαρείτε τα δροσερά και πεντακάθαρα νερά της πρέπει να ξέρετε τη διαδρομή γιατί βρίσκεται καλά «κρυμμένη».

Θέλετε περισσότερες προτάσεις για τα καλοκαιρινά σας μπάνια; Ανακαλύψτε αυτές τις 8 παραλίες δίπλα στην Αθήνα!


Πως θα βρείτε φτάσετε στην «κρυμμένη» παραλία;
Στη διαδρομή πηγαίνοντας προς το Σούνιο, συγκεκριμένα μετά τον οικισμό Χάρακας, υπάρχει ταμπέλα που οδηγεί σε δεξιά στροφή στον χωματόδρομο. Λίγο πιο κάτω η πινακίδα αναφέρει ««Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)» και είναι αυτή που δίνει το όνομά της στην παραλία αυτή, που πολλοί αποκαλούν «παραλία ΚΑΠΕ».


Θα ακολουθήσετε τον χωματόδρομο που καταλήγει σε μια καντίνα, θα κατεβείτε 99 σκαλοπάτια και τότε θα νομίζετε ότι βρίσκεστε σε ελληνικό νησί. Κατεβαίνοντας ακόμα πιο κάτω, και μερικές δεκάδες σκαλιά μετά, έχετε φτάσει σε ένα πανέμορφο ακρογιάλι. Παίρνοντας μια γεύση από την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, συνεχίζετε στον υπέροχο κόλπο που παραπέμπει σε νησί, με τα βαθιά, γαλανά νερά του.


Είναι κατάλληλη και καθαρή παραλία, αρκεί μόνο να μην έχει νοτιά. Άμμος παντού και γαλάζια νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’αυτό προνοήστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα, και όσοι την έχουν επισκεφτεί συνιστούν να ξεκινήσετε νωρίς, γιατί μετά πλακώνει κόσμος. Επίσης, αν δεν θέλετε πολύ λαό, καλύτερα να πάτε καθημερινή. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία. Για φαγητό θα βρείτε πολλές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Μην παραλείψετε να κάνετε μια επίσκεψη στο Ναό του Ποσειδώνα.

Η παραλία με τα 99 σκαλοπάτια που σε ταξιδεύει σε Ελληνικό νησί!

Δείτε το υπέροχο βίντεο:

Παράδεισος: Αυτό το νησί βρίσκεται μόνο μια ώρα μακριά από την Αθήνα κι αν το δεις θα θες να μείνεις για πάντα!

Ένας επίγειος παράδεισος είναι αυτό το νησί το οποίο βρίσκεται μόνο μια ώρα μακριά από την Αθήνα κι αν το δεις θα θες να μείνεις για πάντα!

Mία ακατοίκητη νησίδα, η οποία βρίσκεται κοντά στα Νέα Στύρα Ευβοίας. H Aιγιλεία ή Στυρονήσι, απέχει μια ανάσα από την Αθήνα!

Το δρομολόγιο του ferry boat Αγία Μαρίνα - Νέα Στύρα περνάει πολύ κοντά από αυτό το μαγευτικό νησάκι, αλλά ο επιβάτης δεν μπορεί να δει την ομορφιά του παρά μόνο αν διαθέτει δικό του πλωτό μέσο.

Στην δυτική πλευρά του υπάρχει σε κοντινή απόσταση μια βραχονησίδα, η οποία ονομάζεται "Άγιος Ανδρέας" και σ' αυτό το σημείο σχηματίζονται αβαθή τιρκουάζ νερά μεταξύ των δύο νησιών.


Το νησί παρουσιάζει ενδιαφέρον και από ιστορική άποψη, καθώς εκεί αποβίβασαν οι Πέρσες τους αιχμαλώτους τους μετά την πτώση της Ερέτριας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον Μαραθώνα, όπου ακολούθησε η ιστορική μάχη.

Δείτε παρακάτω το υπέροχο video:

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share