Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό το ελληνικό νησί είναι πρώτο στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς!

Η μαγεία των ελληνικών νησιών!

21 Αυγούστου 2019 11:59
Αυτό το ελληνικό νησί είναι πρώτο στη λίστα με τους καλύτερους προορισμούς!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε ποιο νησί είναι πρώτο στην λίστα με τους καλύτερους προορισμούς και είναι ελληνικό!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικές τοποθεσίες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις λιστών με αγαπημένους προορισμούς από διεθνή. Μέσα και ταξιδιωτικά πρακτορεία, όμως κάθε φορά είναι μια αφορμή για να συνειδητοποιήσουμε τις ομορφιές αυτής της χώρας.


Πριν από λίγες μέρες, οι Financial Times κατέγραψαν τους 10 πιο αγαπημένους προορισμούς στη Μεσόγειο και -μαντέψτε- υπάρχουν και τρεις ελληνικοί σε αυτούς, ενώ η πρώτη θέση ανήκει σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Ποιο είναι αυτό; Η Σέριφος!

Οι άλλοι δύο που βρίσκονται στη δεκάδα είναι η Μάνη και η Αμοργός, στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα.

Δείτε ολόκληρη τη δεκάδα:

1. Σέριφος, Ελλάδα

2. Σαν Φρουτουόζο, Ιταλία

3. Λαστόβο, Κροατία

4. Φαβινιάνα, Ιταλία

5. Καβάλο, Γαλλία

6. Μάνη, Ελλάδα

7. Αρχιπέλαγος Κορνάτι, Κροατία

8. Αμοργός, Ελλάδα

9. Χερσόνησος Ντάτκα, Τουρκία

10. Παντελερία, Ιταλία

Ονειρικό: Αυτό είναι το πιο φθηνό νησί του Αιγαίου για διακοπές!

Το Athensmagazine.gr βρήκε το πιο όμορφο νησί αλλά και το πιο φθηνό στο Αιγαίο για τις καλύτερες διακοπές!

Αυτό το νησί είναι ένας από τους πιο low budget προορισμούς και προσφέρει δύο επιλογές: διαμονή σε οικονομικό κατάλυμα ή ελεύθερο κάμπινγκ…

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για να περάσετε καλά στις διακοπές σας, αρκούν μια καλή παραλία σε κοντινή απόσταση, καλό φαγητό και φυσικά η σωστή παρέα!


Δεν μιλάμε για άλλο φυσικά, από τους Φούρνους της Ικαρίας…

Από Πειραιά μετ’ επιστροφής με 79 ευρώ. Στήστε τη σκηνή σας στο ελεύθερο κάμπινγκ της παραλίας Πετροκόπι και τα υπόλοιπα είναι εύκολα. Εάν πάλι θέλετε τις ανέσεις σας, κατευθυνθείτε στα δωμάτια Ευτυχία με 35 ευρώ το δίκλινο.


Στα ταβερνάκια της Χώρας και της Χρυσομηλιάς το φρέσκο ψάρι είναι άφθονο, αλλά οι τιμές δεν ξεπερνούν τα 10-12 ευρώ· δοκιμάστε ψαρόσουπα στον Νίκο στο λιμάνι. Στις 15 Αυγούστου φροντίστε να είστε στο πανηγύρι της Παναγίας στο λιμάνι όπου με 5 ευρώ θα φάτε ντόπιους παραδοσιακούς μεζέδες.

Θέλετε κάτι πιο κοντά στην πρωτεύουσα; Σας βρήκαμε 8 υπέροχα νησιά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!


Στις 28 Αυγούστου ακολουθεί το πανηγύρι του Αϊ-Γιάννη του Αποκεφαλιστή και Θερμαστή στο προαύλιο της ομώνυμης μονής. Αν θέλετε να γλιτώσετε τις πολλές μετακινήσεις, περπατήστε μέχρι τις παραλίες Ψιλή Άμμος και Καμπί, αν πάλι είστε αποφασισμένοι για περισσότερα έξοδα νοικιάστε ένα μηχανάκι -συμφέρει σε σχέση με τα θαλάσσια ταξί- και κατευθυνθείτε προς την Κεραμιδού, τη Βλυχάδα και τον Αϊ-Γιάννη.

Φεύγοντας μην ξεχάσετε να αγοράστε το εξαιρετικό ντόπιο θυμαρίσιο μέλι από τον φούρνο στην πλατεία του Πλατάνου· και φτηνό και υγιεινό.

Αυτό είναι το ελληνικό νησί που έχει μαγέψει τον πλανήτη και βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες!

Το Athnemagazine.gr βρήκε για εσάς το ελληνικό νησί που έχει μαγέψει τον πλανήτη και βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες κρυμμένες παραλίες

Οι περισσότεροι στις διακοπές τους ψάχνουν παραλίες με σμαραγδένια νερά και ησυχία, μακριά από τον πολύ κόσμο που δεν σε αφήνει με τις φωνές του να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το κύμα που «σκάει» στην ακρογιαλιά.

Η αναζήτηση μια τέτοιας παραλίας είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση, ωστόσο, η national post, αποκαλύπτει τα μέρη εκείνα του πλανήτη που έχουν όμορφες παραλίες-«στολίδια» που βασιλεύει η ηρεμία. Μέρη βγαλμένα από καρτ ποστάλ με παραλίες που είναι έτοιμες να τις ανακαλύψετε.

Από την Ελλάδα μέχρι το Περού, αυτά είναι οι παράδεισοι που πρέπει να ανακαλύψετε… αν δεν το έχετε κάνει ακόμα.

Κουραστήκατε να κοιτάτε τους ανεμόμυλους της Μυκόνου; Τότε είστε έτοιμοι να αλλάξετε σκηνικό και να πάτε σε κάτι πιο χαλαρό. Να πάτε στη Ζάκυνθο.

Παραλίες κρυμμένες κάτω από ασβεστόλιθους και μυστικά μαργαριταρένια λιμανάκια είναι έτοιμα προς εξερεύνηση.

Η δυτική και η βόρεια πλευρά του νησιού είναι πιο ήσυχες και πιο όμορφες. Αλλα αξιοθέατα είναι η γνωστή παραλία Ναυάγιο και οι απειλούμενες θαλάσσιες χελώνες καρέτα-καρέτα.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share