Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

4+1 tips για οικονομικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο!

Πραγματικά δεν θα στερηθείτε τίποτα!

12 Ιουλίου 2019 13:42
4+1 tips για οικονομικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο!

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια τότε σας βρήκαμε τα καλύτερα tips για ένα οικονομικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο! Πραγματικά δεν θα σας λείψει τίποτα και θα περάσετε τέλεια! Οργανώστε την βαλίτσα σας με αυτά τα tips!

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως τα ταξίδια είναι ανεκτίμητες εμπειρίες. Το να γνωρίζει κανείς καινούρια μέρη, πολιτισμούς και κουλτούρες είναι αυτό που μας κάνει πιο “πλούσιους” συναισθηματικά. Ωστόσο, οι καιροί είναι δύσκολοι και είναι λογικό να σκεφτείτε πως ένα ταξίδι κοστίζει –αλλά δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψετε με χαμηλό budget και να απολαύσετε την εμπειρία σας χωρίς να στερηθείτε τίποτα. Δείτε τους παρακάτω.

Απλοποιήστε την καθημερινότητά σας. Σίγουρα θα ξέρετε και οι ίδιες πως υπάρχουν μερικά πράγματα στη καθημερινότητά μας που δεν μας είναι αναγκαία. Ίσως εκείνη η συνδρομή στο γυμναστήριο που τελικά δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ή ο καφές που αγοράζετε καθημερινά απ’ έξω; Τέτοιους είδους συνήθειες που μοιάζουν σχετικά ασήμαντες, μπορούν αν τις σταματήσετε για λίγο καιρό να σας γλιτώσουν πολλά χρήματα.

Κάντε ανταλλαγή σπιτιών. Έχετε κάποιον φίλο ή συγγενή που μένει σε μία χώρα που δεν έχετε επισκεφθεί; Τότε είναι η τέλεια ευκαιρία. Όχι μόνο επειδή δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για διαμονή αλλά γλιτώνετε και τα έξοδα του φαγητού, αφού αν έχει κουζίνα, μπορείτε να μαγειρεύετε. Εκείνοι μπορούν να έρθουν στο σπίτι σας και εσείς να πάτε στο δικό τους. Αν, βέβαια, δεν μπορούν να φύγουν, καλό θα ήταν να μην μείνετε για πολλά βράδια στον καναπέ τους αν εκείνοι βρίσκονται εκεί –το να σας φιλοξενούν για πάνω από μία εβδομάδα, αν μάλιστα δεν έχουν πολύ χώρο, μπορεί να γίνει κουραστικό για όλους.

Κάντε κοντινές διακοπές. Το ‘ταξίδι’ δεν σημαίνει απαραίτητα ένας πολύ μακρινός προορισμός, εκτός κι αν αυτό είναι που σας ενδιαφέρει. Ωστόσο, μπορείτε να ανακαλύψετε καινούρια μέρη εντός της χώρας, σε κάποια κοντινή πόλη για παράδειγμα ή να βρείτε να νοικιάσετε ένα όμορφο σπιτάκι που θα σας φέρει χαλάρωση από μόνο του.

Νοικιάστε ένα αυτοκίνητο. Είτε έχετε δικό σας αυτοκίνητο, είτε όχι, το να νοικιάσετε είναι η πιο συμφέρουσα επιλογή. Εκτός του ότι πλέον οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές και μπορείτε να κάνετε πολύ εύκολα κράτηση online για Ελλάδα και εξωτερικό, η συγκεκριμένη ενέργεια μπορεί να σας σώσει από πιθανές φθορές του αυτοκίνητου σας. Ακόμα, έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε οποιονδήποτε τύπο αμαξιού θέλετε (για παράδειγμα αν πάτε στο βουνό, ένα jeep) πράγμα που θα κάνει τη διαδρομή ακόμα πιο ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε στο εξωτερικό ή να κάνετε μία μακρινή απόσταση με αμάξι, τότε ίσως κάποιο πιο άνετο και ασφαλές από το δικό σας, να είναι καλύτερη επιλογή. Μπορείτε, μάλιστα, να βρείτε πολλές προσφορές.

Μείνετε σε νοικιασμένο διαμέρισμα και όχι ξενοδοχείο. Θα ξέρετε, φυσικά, πως πλέον είναι πιο δημοφιλές το να νοικιάζει κανείς μικρά διαμερίσματα, παρά να μένει σε ξενοδοχείο. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται από το τι θα σας κάνει να είστε πιο άνετα στο ταξίδι σας. Συνήθως είναι προτιμότερο να μείνετε σε κάποιο διαμέρισμα για λίγα χρήματα τη βραδιά, αλλά έχετε και την επιλογή να μείνετε σε hostel το οποίο έρχεται επίσης φθηνά. Μην σας τρομάζει η λέξη hostel –πλέον μπορείτε να βρείτε πολύ ασφαλή και καθαρά δωμάτια. Απλά αφιερώστε λίγο χρόνο στην έρευνα.

Ονειρική: Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραλία στον κόσμο!

Θα θέλατε να κάνετε μπάνιο στη μεγαλύτερη παραλία του κόσμου; Κι όταν λέμε μεγαλύτερη… το εννοούμε, αφού η εν λόγω παραλία έχει έκταση 241 χιλιόμετρα! Δείτε που βρίσκεται!

Σε όλη της την έκταση καλύπτεται από λευκή, ψιλή άμμο, ενώ για να την περπατήσεις όλη, ούτε λόγος. Είναι πολύ αγαπημένη στο κοινό, αφού συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που απολαμβάνουν καθημερινά το μπάνιο τους. Μάλιστα, είναι από τις... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share