Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ξενοδοχεία: Ποιά είναι τα δικαιώματά του πελάτη;

Δεν έχει μόνο υποχρεώσεις ο πελάτης!

11 Ιουλίου 2019 20:18
Ξενοδοχεία: Ποιά είναι τα δικαιώματά του πελάτη;

Μπορεί η φράση "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο" είναι λίγο τραβηγμένη, αλλά σίγουρα ο πελάτης έχει κάποια δικαιώματα, όπως και κάποιες υποχρεώσεις.

Τώρα, με την τουριστική σεζόν στο απόγειό της, καλό είναι πριν πάμε κι εμείς διακοπές να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας σε περίπτωση που καταλύουμε σε κάποιο τουριστικό κατάλυμα...

Προϋποθέσεις

Το ξενοδοχείο ή τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πρέπει:

-να διαθέτουν όλες τις διαφημιζόμενες και συμφωνηθείσες παροχές (κλιματισμό, πισίνα, γυμναστήριο, internet κλπ).

-να επιβεβαιώνουν γραπτά εντός τριών (3) ημερών την αποδοχή ή όχι της κράτησης.

-να έχουν αναρτημένο τιμοκατάλογο σε κάθε δωμάτιο.

Εάν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ο ξενοδόχος οφείλει:

-να εξασφαλίσει τη διαμονή σας σε άλλο ξενοδοχείο ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας, καταβάλλοντας τα έξοδα μεταφοράς σας αυτό το ξενοδοχείο και την όποια διαφορά υπάρχει στην τιμή.

Κρατήσεις

(Προκαταβολή)

Όταν κάνετε μια κράτηση, το ξενοδοχείο δικαιούται να σας ζητήσει προκαταβολή έως το 25% του συνολικού κόστους της διαμονής σας. Το ποσό αυτό, δεν μπορεί να είναι μικρότερο από το κόστος διαμονής για μια ημέρα.

(Ακύρωση)

Εάν θέλετε να ακυρώσετε την κράτησή σας:

-Σας επιστρέφεται το 100% των χρημάτων, εάν κάνετε την ακύρωση τουλάχιστον 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας

-Εάν δεν κάνετε την ακύρωσή σας μέχρι 21 ημέρες πριν από τη διαμονή σας, οφείλετε να καταβάλετε μέχρι το 50% του συνολικού κόστους της κράτησή σας, ανάλογα με την πολιτική του ξενοδοχείου.

-Σε περίπτωση που θέλετε να μείνετε λιγότερες ημέρες από τις ημέρες της αρχικής σας κράτησης, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει τον ξενοδόχο τουλάχιστον 21 ημέρες πριν και δεν θα έχετε καμία επιβάρυνση.

-Εάν δεν ενημερώσετε έγκαιρα (21 ημέρες πριν), ο ξενοδόχος δικαιούται να σας ζητήσει αποζημίωση έως το 50% της συμφωνίας.

Τώρα λοιπόν ξέρετε! Καλές διακοπές!

Niriides Luxury Villas: Το ονειρικό ξενοδοχείο με θέα το κάστρο της Μεθώνης!

Το Niriides Luxury Villas είναι ένα ονειρεµένο ξενοδοχείο µέσα σε µια όαση 9.000 τ.µ., ελάχιστα µέτρα από την αµµώδη παραλία της Μεθώνης και µε θέα το ενετικό κάστρο, αποτελεί ιδανικό ορµητήριο για να ανακαλύψετε τις οµορφιές της περιοχής.

Οι ευρύχωρες 22 σουίτες του, πλήρως εξοπλισµένες και µε θέα στον κήπο ή τη θάλασσα, εξασφαλίζουν µια άνετη διαµονή. Αφεθείτε στη homey ατµόσφαιρα, τη προσεγµένη διακόσµηση, τις σύγχρονες παροχές και ξενοιάστε µε µια βουτιά ή ένα cocktail στην πισίνα.

Tip: Υπάρχουν σουίτες για την εξυπηρέτηση ΑµΕΑ.

Info:
Μεθώνη, Τ. (+30) 27230 28787, Μ. (+30) 6980 179576, (+30) 6972 336211
Site: www.niriidesmessiniahotel.gr, FB: Niriides Luxury Villas

Μάθετε τα πάντα για τη Μεσσηνία μέσα από τον οδηγό μας, Gold book of Messinia, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share