Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9+1 αντικείμενα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο!

Τα πάντα για ένα οργανωμένο ταξίδι!

24 Ιουνίου 2019 13:44
9+1 αντικείμενα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο αεροπλάνο!

Το καλοκαίρι έφτασε και πρέπει να είστε έτοιμοι για ένα οργανωμένο ταξίδι! Εσάς ποιο θα είναι το μέσο μεταφοράς για τις φετινές σας εξορμήσεις; Αν είναι το αεροπλάνο τότε υπάρχουν δέκα αντικείμενα που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε μαζί σας!

Όσοι ταξιδεύουν συχνά-πυκνά με αεροπλάνο, ξέρουν πολύ καλά πως οι καθυστερήσεις ή ακόμη και οι ακυρώσεις πτήσεων είναι ένα διόλου σπάνιο φαινόμενο. Το ίδιο ισχύει και για τις μικρό-αναποδιές που μπορεί να προκύψουν.

Για αυτό και μια σωστά οργανωμένη χειραποσκευή μπορεί να αποδειχθεί από μηχανής θεός και να σώσει, κυριολεκτικά, την ημέρα. Ειδικά κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών, όπου όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν το αεροπλάνο για να φτάσουν γρήγορα και άνετα στον προορισμό τους, χωρίς όμως να είναι απαραίτητα όλοι τους δεινοί επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, η πλήρως εξοπλισμένη χειραποσκευή είναι το Α και το Ω του ταξιδιού.

Ας δούμε λοιπόν τα 10 αντικείμενα που πρέπει να έχετε πάντα στη χειραποσκευή σας, όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο.

1. Μάσκα ύπνου


Η μάσκα ύπνου θα σας βοηθήσει να απολαύσετε έναν ξεκούραστο ύπνο, είτε προσπαθείτε να κοιμηθείτε στο αεροπλάνο, είτε στο αεροδρόμιο κατά την αναμονή, είτε στο ξενοδοχείο που δε διαθέτει και τις καλύτερες κουρτίνες.

2. Αντιβακτηριδιακά υγρά μαντιλάκια

Από το αεροδρόμιο μέχρι το λεωφορείο που σας πάει στο αεροπλάνο αλλά και μέσα στην ίδια τη καμπίνα του σκάφους, θα έρθετε σε επαφή με εκατομμύρια μικρόβια. Μη ντα αφήσετε να χαλάσουν τις διακοπές σας.

3. Επιπλέον ρούχα

Το γνωστό και «layering». Η θερμοκρασία στα αεροπλάνα δεν είναι και το πιο σταθερό πράγμα στον κόσμο, καθώς κινείται συνήθως μεταξύ πολικού και τροπικού κλίματος -στην ίδια πτήση. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας μια έξτρα ζακέτα/φουλάρι/φούτερ που θα βάλετε πάνω από το κοντομάνικο, αν χρειαστεί (θα χρειαστεί).

4. Παυσίπονα

Δεν είναι τόσο απαραίτητα στις σύντομες, εσωτερικές πτήσεις των 45 λεπτών, είτε όμως πηγαίνετε στην Πάρο είτε στο Παρίσι, ποτέ δεν ξέρετε που θα επιλέξει να σκάσει ο πονοκέφαλος κατά την πτήση.

5. Φωτοτυπία του διαβατηρίου

Το να χάσεις το διαβατήριό σου στο εξωτερικό είναι πραγματικός εφιάλτης, γι’ αυτό βεβαιωθείτε πως θα έχετε επιπλέον φωτοτυπίες του μαζί σας σε περίπτωση ανάγκης. Δε χρειάζεται να προσθέσουμε πως δεν πρέπει να τα έχετε στο ίδιο σημείο.

6. Οδοντόβουρτσα

Για να μπορείτε να φρεσκάρετε την αναπνοή σας ανά πάσα στιγμή.

7. Επιπλέον μετρητά

Επειδή πάντα θα προκύπτουν έξοδα που δεν έχετε υπολογίσει και κανείς δεν θα ξέρει που βρίσκεται το κοντινότερο ΑΤΜ.

8. Παγούρι νερού

Ναι, αν είναι γεμάτο δεν θα σας αφήσουν να το περάσετε από τον έλεγχο, μπορείτε όμως κάλλιστα να το γεμίσετε σε κάποια βρύση ενώ περιμένετε την επιβίβαση. Πιο πρακτικό από το να ζητάτε συνέχεια νερό από τους αεροσυνοδούς, το οποίο ούτως ή άλλως δεν σε ξεδιψά ποτέ στη ποσότητα που σερβίρεται.

9. Σημειωματάριο

Δε χρειάζεται να είστε travel blogger για να κρατάτε σημειώσεις για το ταξίδι σας και, παρά την άνεση της τεχνολογίας, είναι πάντα πιο εύκολο και ανακουφιστικό να γράφεις με στυλό σε μια κόλλα χαρτί. Κρατήστε ένα ημερολόγιο των σκέψεων, των εμπειριών σας και των αναμνήσεών σας για να έχετε για πάντα το ταξίδι μαζί σας -και για να περάσει ο χρόνος στην πτήση.

10. Σνακ

Επειδή θα πεινάσετε και επειδή δε χρειάζεται να χαλάσετε τα μετρητά που έχετε πάνω σας στα πανάκριβα σνακ του αεροπλάνου και του αεροδρομίου.

Πηγή: travelstyle.gr

Νάξος: Δείτε τις καλύτερες παραλίες του νησιού!

Κοσμικές, ερημικές, δυσπρόσιτες παραλίες με χρυσή αμμουδιά και καταγάλανα νερά συνθέτουν το μοναδικό παζλ της ακτογραμμής της Νάξου!

Αξίζει να τις επισκεφτείτε μία προς μία, σε περίπτωση που ο... δρόμος σας βγάλει στη Νάξο!

Η πλέον πολυσύχναστη παραλία της Νάξου, λόγω της γειτνίασής της με τη Χώρα, είναι... Δείτε τις καλύτερες παραλίες της Νάξου στο Travelstyle.gr!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share