Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Ένα μαγικό ταξίδι στην Ήπειρο!

Γνωρίστε τα Ιωάννινα και το Ζαγόρι!

2 Ιουνίου 2019 12:43
Ένα μαγικό ταξίδι στην Ήπειρο!

Ήπειρος, Ιωάννινα, Ζαγόρι… Μερικά από τα πιo όμορφα σημεία της Ελλάδας τραβηγμένα σε ένα βίντεο με έναν υπέροχο νοσταλγικό τρόπο!

Η Ήπειρος είναι μια παραδοσιακή γεωγραφική και σύγχρονη διοικητική περιφέρεια στη βορειοδυτική Ελλάδα. Συνορεύει με τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας προς τα ανατολικά, τη Δυτική Ελλάδα, στα νότια, τη θάλασσα του Ιονίου και τα νησιά του Ιονίου στα δυτικά και την Αλβανία στα βόρεια. Είναι μέρος της ευρύτερης ιστορικής περιοχής της Ηπείρου, η οποία επικαλύπτει τη σύγχρονη Αλβανία και την Ελλάδα, αλλά βρίσκεται ως επί το πλείστον εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το Φαράγγι Βίκου-Αώου και τα Εθνικά Πάρκα της Πίνδου βρίσκονται στο Νομό Ιωαννίνων. Και οι δύο περιοχές έχουν επιβλητικά τοπία με εκθαμβωτική ομορφιά, καθώς και ένα ευρύ φάσμα της πανίδας και της χλωρίδας. Το κλίμα της Ηπείρου είναι κυρίως αλπικό.

Η λίμνη των Ιωαννίνων, τα όμορφα Γιάννενα, τα μαγευτικά χωριά του Ζαγορίου και η άγρια ομορφιά της περιοχής εμφανίζονται διαδοχικά στο εντυπωσιακό βίντεο τραβηγμένο από drone! Τις φυσικές και αρχιτεκτονικές ομορφιές της Ηπείρου καταγράφει ο κινηματογραφιστής Σταύρος Λαδίκος. Δείτε το παρακάτω:

Πόρτο Ζορό: Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική!

Στη δημοσιότητα δόθηκε η λίστα του περιοδικού Cosmopolitan με τις καλύτερες παραλίες ανά τον κόσμο, η οποία ξεχωρίζει για το γεγονός πως συγκαταλέγει και δύο ελληνικές. Η μία, μάλιστα, είναι πράγματι πρωτότυπή και είναι μάλλον η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται σε αφιέρωμα και ειδικά στην πρώτη θέση.

Ο λόγος για το Πόρτο Ζορό στη Ζάκυνθο, που βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού. Πανέμορφη, αμμώδης, είναι ειδικότερα δημοφιλής για τους μεγάλους βράχους οι οποίοι βρίσκονται στην άκρη της και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Στη 13η θέση της λίστας με τις καλύτερες 16 παραλίες του κόσμου βρίσκεται η Χαλκιδική. Μάλιστα, στο άρθρο δεν ξεχωρίζουν μια συγκεκριμένη πλαζ, κάνουν αναφορά σε όλη την περιοχή, η οποία καλύπτει, όπως αναφέρουν, κάθε γούστο και μαγεύει με τις ομορφιές της.

Πόρτο Ζορό: Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική!

Πόρτο Ζορό: Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική!

Πόρτο Ζορό: Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική!

Πηγή: Travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share