Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

Μια θερμή πηγή στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Ο πρωταγωνιστής του Εθνικού Πάρκου Yellowstone

15 Μαΐου 2019 12:11
Μια θερμή πηγή στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Με εξωπραγματική ομορφιά και εντυπωσιακούς χρωματισμούς η Grand Prismatic Hot Spring είναι μια ιδιαίτερη θερμή πηγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πρόκειται για την τρίτη μεγαλύτερη φυσική, θερμή πηγή στην Αμερική και την τρίτη σε μέγεθος στον κόσμο, η ονομασία της οποίας οφείλεται στα χρώματά της, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο και μπλε.

undefined

Τα ζωντανά χρώματά της είναι αποτέλεσμα του χρώματος των μικροβιακών οργανισμών, που αναπτύσσονται λόγω του πλούσιου σε μεταλλικά στοιχεία νερού.

Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone, στην πολιτεία Ουαϊόμινγκ στη Βόρεια Αμερική.

undefined

Το πάρκο φημίζεται για τα πολλά γεωθερμικά φαινόμενα αλλά και την άγρια ζωή που φιλοξενείται στις εκτάσεις του και αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυσικά τοπία που μπορεί να αντικρίσει κανείς στην ζωή του.

Θεωρείται μάλιστα το πρώτο Εθνικό Πάρκο στον κόσμο και κάθε χρόνο προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες που θέλουν να το θαυμάσουν από κοντά.

undefined

Οροσειρές, φαράγγια, λίμνες και ποτάμια απλώνονται σε μία έκταση 8.980 τ.χ., με την φυσική θερμή πηγή να αποτελεί τον πρωταγωνιστή του πάρκου.

undefined

Πηγή: NewsBeast.gr

Σε αυτό το μέρος γυρίστηκε η Γαλάζια Λίμνη και είναι το πιο παραδεισένιο μέρος!

Η "Γαλάζια Λίμνη" μια ταινία που δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε δει, γυρίστηκε σε ένα παραδεισένιο ιδιωτικό νησί στα Fiji. To όνομά του, Nanuya Levu!

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τα ειδυλλιακά τοπία και τις παραδεισένιες παραλίες στις οποίες γυρίστηκε.

Το μικρό νησί στα Fiji, το οποίο είναι πλέον ένας μοναδικός τουριστικός προορισμός, για λίγους, λόγω του υψηλού κόστους. Οι παραλίες του θυμίζουν παράδεισο.

Η πλούσια βλάστηση και τα καταγάλανα νερά της θάλασσας δημιουργούν υπέροχες εικόνες και πολλά sites κατατάσσουν το νησί Nanuya στα καλύτερα σημεία του πλανήτη, ιδανικό για ρομαντικές διακοπές!

γαλαζια λίμνη νησί γαλαζια λίμνη νησί 2γαλαζια λίμνη νησί  3γαλαζια λίμνη νησί  4

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share