Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Sony World Photography Awards: Oι εντυπωσιακές φωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!

Με μια απίστευτη ποικιλία θεμάτων και μια πολύ διαφορετική αισθητική!

26 Μαρτίου 2019 10:32
Sony World Photography Awards: Oι εντυπωσιακές φωτογραφίες απο όλο τον κόσμο!

Για δωδέκατο έτος, τα Παγκόσμια Βραβεία Φωτογραφίας της Sony έχουν ορίσει τις πιο συγκλονιστικές εικόνες του κόσμου!

Με μια απίστευτη ποικιλία θεμάτων και μια πολύ διαφορετική αισθητική, οι εικόνες μας ταξιδεύουν μέσα από πολιτισμούς, εμπειρίες και συναισθήματα που φαίνονται μέσα από τους φακούς των φωτογράφων του κόσμου.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε όλους τους φωτογράφους, χωρίς να αποκλείεται η ηλικία ή το επίπεδο δεξιοτήτων και είναι ελεύθερος να εισέλθει!

Συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κατηγοριών κρίσεων Professional, Open, Student και Youth, ο διαγωνισμός προσέλκυσε πάνω από 327.000 συμμετοχές από φωτογράφους σε όλο τον κόσμο φέτος.

Οι νικητές των τεσσάρων κατηγοριών θα ανακοινωθούν στις 17 Απριλίου 2019.

Από τις 18 Απριλίου του 2006 οι επιλεγμένες εργασίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή θα παρουσιαστούν στο Somerset House στο Λονδίνο μέχρι τις 6 Μαΐου, με αναμενόμενες περίπου 30.000 επισκέπτες.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές απο φωτογραφίες για την κατηγορία 2019 «Επαγγελματίες».

Ο Τρεντ Μίτσελ είναι Αυστραλός καλλιτέχνης που επικεντρώνεται στην επανασύνδεση του ζωντανού κόσμου με τη «dynamic power» της φύσης. Σε αυτή την εικόνα από τη σειρά «Inner Atlas - pt.1» έγραψε: «Θεωρείται ως μορφή τέχνης, το άθλημα του σέρφινγκ είναι μια από τις πιο πρωτόγονες μορφές κυματοδρομίας. Ιστορικά εορτάστηκε για παραστάσεις πάνω από την επιφάνεια του νερού, ένιωσα ενδιαφέρον να εξερευνήσω την αλληλεπίδραση του αναβάτη με τη δύναμη της θάλασσας από μια κατακόρυφη προοπτική κάτω.

Εικόνα του σώματος surfer του Τρεντ Μίτσελ, γράφει: «Τι αισθάνεσαι να είσαι εκεί, κινούμενος με τέλεια ταχύτητα, στενά συνδεδεμένος με τη δυναμική της θάλασσας; Να οδηγήσετε το άμορφο άκρο ανάμεσα στο φόβο και τη χαρά σε μια μόνο ανάσα; Ανακάλυψα ένα φυσικό και συναισθηματικό χώρο όπου ο άνθρωπος, η κίνηση και η ενέργεια συγχωνεύονται κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού αυτοανακάλυψης και εσωτερικής αρμονίας ».

Ο Christian Vizl είναι φωτογράφος του Μεξικού που ειδικεύεται στην υποβρύχια φωτογραφία. Έγραψε: «Έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην εξερεύνηση και την κατανόηση της εκπληκτικής ομορφιάς του ωκεανού και ήταν ένα απίστευτο ταξίδι που μου έφερε ένα βαθύ συναίσθημα σύνδεσης με τη φύση, αλλά δυστυχώς κατά τη διάρκεια της ζωής μου είμαι μάρτυρας της συνεχώς αυξανόμενης καταστροφές που εμείς οι άνθρωποι δημιουργούμε σε αυτόν τον πλανήτη ».

Να σας θυμήσουμε επίσης τις εντυπωσιακές Underwater φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα σε παγκόσμιο διαγωνισμό!

Ο Christian Vizl χρησιμοποιεί τη δουλειά του για να αναδείξει τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας: «Σήμερα οι ωκεανοί του πλανήτη βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο. Η υπεραλίευση, η ρύπανση, τα πλαστικά, η ακτινοβολία, η αλλαγή του κλίματος, η οξίνιση και άλλες ανθρώπινες πιέσεις απειλούν τη θεμελιώδη φύση του ωκεανού και τα ζώα του ωθούνται σχεδόν στην εξαφάνιση. Ο χρόνος για να δράσουμε και να αντιστρέψουμε τον αρνητικό αντίκτυπό μας είναι τώρα, πριν είναι πολύ αργά και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα. Για αυτή τη σειρά επέλεξα μερικά εμβληματικά ζώα που κατοικούν στους ωκεανούς του κόσμου, επειδή πιστεύω ότι έχουν τη δύναμη να προωθήσουν την ενσυναίσθηση και να ξεκινήσουν την αλλαγή ».

Liang Fu: «Ο σταθμός καθαρισμού είναι σαν μια αμοιβαία συμβιωτική κοινότητα υποβρύχια. Κάθε άτομο που ζει στην κοινότητα ωφελείται από τους άλλους. Ο ομαδοποιητής και το χοιρινό χέλι έχουν το νεκρό τους δέρμα, τα βακτηρίδια και τα παράσιτα που καθαρίζονται από τις γαρίδες και τα πουλιά, ενώ ταυτόχρονα τα καθαρότερα είδη λαμβάνουν θρεπτικά συστατικά και προστασία από τα ψάρια ».

Liang Fu: «Έχω περάσει χρόνια μελετώντας τη συμβιωτική συμπεριφορά μεταξύ γαρίδων και διαφορετικών ψαριών υποβρύχια. Οι φωτογραφίες που έλαβα προέρχονται από διαφορετικές τοποθεσίες, παρουσιάζοντας μια ζωντανή σχέση αμοιβαίας συμβίωσης.

Η Imma Barrera είναι ισπανίδα φωτογράφος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο: Αυτή η εικόνα αποτελεί μέρος του τρέχοντος σχεδίου της, είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των προσπαθειών για τη διατήρηση της φύσης και ειδικότερα την προστασία του νυχτερινού ουρανού από τη φωτεινή ρύπανση. «Η διατήρηση του νυχτερινού περιβάλλοντος συμβάλλει στην υποστήριξη της ανθρώπινης υγείας και της κληρονομιάς και στη διατήρηση των οικοτόπων άγριας ζωής.

Η Imma Barrera γράφει: Η νυχτερινή φωτογραφία προσφέρει την ευκαιρία να καταγράψετε και να τεκμηριώσετε σκηνές τις οποίες βλέπουν σήμερα λίγοι άνθρωποι λόγω της τεχνητής φωτεινής και ατμοσφαιρικής ρύπανσης και μπορεί να είναι πραγματικά εμπνευσμένη. Αυτή η επιλογή περιλαμβάνει τις συλλήψεις Γαλαξίας και τα αστέρια (η κίνηση των αστεριών λόγω της περιστροφής της γης, που συλλαμβάνεται σε περίοδο τουλάχιστον μιας ώρας, αλλά συνήθως περισσότερο), «Οι εικόνες τραβήχτηκαν σε τρεις πολύ διαφορετικές τοποθεσίες: Joshua Tree National Park στην Καλιφόρνια, ένα από τα τέσσερα πάρκα Dark Tier International Dark Sky στις ΗΠΑ. την Ατλαντική ακτή του Νιου Τζέρσεϋ και τα βουνά Catskills στη Νέα Υόρκη.

Ο Brent Stirton είναι φωτογράφος της Νότιας Αφρικής με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αυτή η εικόνα χαρακτηρίζει ένα μέλος της Akashinga, που σημαίνει «οι γενναίοι» στη διάλεκτο Shona της Ζιμπάμπουε, ένα θηλυκό μοντέλο συντήρησης που βασίζεται στην κοινότητα. Η ομάδα εξουσιοδοτεί σοβαρές μειονεκτούσες γυναίκες να αποκαταστήσουν και να διαχειριστούν ένα δίκτυο ζωνών άγριας φύσης ως εναλλακτική λύση για το κυνήγι τροπαίων.

Φωτογραφία του Brent Stirton στην περιοχή της άγριας φύσης Phundundu, Ζιμπάμπουε, τον Ιούνιο του 2018: Το Διεθνές Ίδρυμα για την καταπολέμηση της λαθροθηρίας δημιούργησε τους δασκάλους συντήρησης Akashinga στα τέλη του 2017, χρησιμοποιώντας μια γυναικεία ομάδα για να διαχειριστεί ένα ολόκληρο φυσικό απόθεμα στη Ζιμπάμπουε. Αυτές οι γυναίκες προέρχονται από τα πλέον μειονεκτικά υπόβαθρα, πολλά από τα θύματα βιασμού, οικιακής κακοποίησης και εκμετάλλευσης. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα έχουν ανασυγκροτηθεί και με τις πολλές επιτυχίες τους έχουν γίνει παράδειγμα για τις γυναίκες σε ολόκληρη την Αφρική. Τα μέλη του Akashinga έχουν μια κοινότητα με γνώμονα τη διαπροσωπική εστίαση, δουλεύοντας με και όχι κατά του τοπικού πληθυσμού για μακροπρόθεσμο όφελος της δικής τους κοινότητας και φύσης.

Μέσω αυτής της εικόνας ο Ιταλός φωτογράφος Federico Borella θέτει την ερώτηση: «Θα μπορούσε η δραματική αύξηση των ινδών αγροτών να συνδέεται στενά με την κλιματική αλλαγή και τις αυξανόμενες θερμοκρασίες; Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Berkeley, διαπίστωσε μια συσχέτιση μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και της αυτοκτονίας μεταξύ των Ινδών αγροτών. Εκτιμάται ότι 59.300 αυτοκτονίες αγροτών τα τελευταία 30 χρόνια οφείλονται στην αλλαγή του κλίματος. Σύμφωνα με ειδικούς, οι θερμοκρασίες στην Ινδία θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά 5 ° F έως το 2050. Χωρίς επικεντρωμένη κυβερνητική παρέμβαση, η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε περισσότερες αυτοκτονίες σε όλη την Ινδία. Αλλά τι οδηγεί τους αγρότες σε αυτή την ακραία πράξη; Τρέχουν χρέη μέσω της επένδυσης στην παραγωγή και της αποπληρωμής προηγούμενων δανείων. Παρά τις προσπάθειες αυτές, οι συγκομιδές που καταστράφηκαν από δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η κοντόφθαλμη διαχείριση των υδάτων οδηγούν σε αποτυχία αποπληρωμής του χρέους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής επηρεάζουν την παγκόσμια ευημερία, ξεπερνώντας την Ινδία και απειλούν την ανθρωπότητα στο σύνολό της. Το έργο αυτό βρίσκεται στο Ταμίλ Ναντού, το νοτιότερο κράτος της Ινδίας, το οποίο αντιμετωπίζει τη χειρότερη ξηρασία για 140 χρόνια.

Creative Greece 2019! - Τα βραβεία!

Τα βραβεία Creative Greece 2019 θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο του τουρισμού, της βιομηχανίας καθώς και της ναυτιλίας διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας

Το ετήσιο φόρουμ για την Ελλάδα της Εξωστρέφειας, με τίτλο Creative Greece 2019 διοργανώνει για άλλη μια χρονιά ο οργανισμός New Times Publishing.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα απονεμηθούν σε επιχειρήσεις και φορείς από το χώρο της βιομηχανίας, του τουρισμού και της ναυτιλία διακρίσεις για τις επιδόσεις τους στον τομέα της εξωστρέφειας.

Η εκδήλωση παραγματοποιείται την Πέμπτη 4 Απριλίου στις 5 μ.μ. στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share