Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το ωραιότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου βρίσκεται στη Σαντορίνη!

Ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και της θάλασσας!

17 Μαρτίου 2019 14:17
Το ωραιότερο βιβλιοπωλείο του κόσμου βρίσκεται στη Σαντορίνη!

Σε έναν digital κόσμο, τα βιβλιοπωλεία αποτελούν καταφύγια γνώσης και νοσταλγίας. Μπορεί οι οθόνες να κυριαρχούν, ωστόσο, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν όμορφα βιβλιοπωλεία έτοιμα προς εξερεύνηση.

Το βιβλιοπωλείο Atlantis Books στέκει στη Σαντορίνη ανάμεσα στο μπλε του ουρανού και της θάλασσας και το λευκό του νησιού. Εχει χαρακτηριστεί ως «Τρύπα για Χόμπιτ» καθώς ο επισκέπτης χώνεται μέσα σε έναν χώρο γεμάτο βιβλία που βρίσκονται παντού... σε ράφια, σε στίβες στο πάτωμα, πάνω και ανάμεσα σε ξύλα. Σκηνικό ονειρικό!

Το Atlantis Books είναι δημιούργημα δύο Αμερικανών, του Ολιβερ και του Κρεγκ, οι οποίοι την άνοιξη του 2002, πέρασαν μια εβδομάδα στη Σαντορίνη. Η αύρα του νησιού τους ενέπνευσε και πίνοντας κρασί, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα βιβλιοπωλείο, καθώς είδαν πως δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο. Ο Ολιβερ το ονόμασε Atlantis Books και οι δύο τους γέλασαν καθώς σκέφτηκαν πως τα παιδιά τους θα το είχαν στα χέρια τους χρόνια μετά.

Αφού αποφοίτησαν από το Πανεπιστήμιο, δύο χρόνια μετά, μαζί με τους φίλους της βρέθηκαν στο κυκλαδίτικο νησί και βρήκαν έναν άδειο χώρο στην Οία.

«Βρήκαμε ένα σκυλί και μια γάτα, ανοίξαμε έναν τραπεζικό λογαριασμό, χτίσαμε μερικά ράφια και γεμίσαμε τον τόπο με βιβλία», αναφέρουν στην περιγραφή τους.

Περνώντας το κατώφλι του Atlantis Books σίγουρα ο επισκέπτης αισθάνεται άνετα, η μυρωδιά του μελανιού και των σελίδων είναι διάχυτη και η περιπέτεια για την ανακάλυψη του τέλειου βιβλίου ξεκινά. Μην περιμένετε να βρείτε χιλιοπουλημένα best sellers, αλλά ετοιμαστείτε να ξεφυλλίσετε βιβλία συγγραφέων που έχουν κάτι να σας πουν.

Οταν ο καιρός ανοίγει, ράφια μεταφέρονται στον εξωτερικό χώρο, οι καρέκλες και τα μικρά τραπεζάκια στήνονται και το διάβασμα ενός βιβλίου με θέα αποτελεί την ιδανική διαφυγή. Μάλιστα, μερικές βραδιές φίλοι και περαστικοί μαζεύονται και βλέπουν ταινίες στην ταράτσα.

Το Atlantis Book έχει συμπεριληφθεί στη λίστα National Geographic με τα πιο ενδιαφέρονται βιβλιοπωλεία του κόσμου.

"Μην το παίρνετε και τέλος..." Το σχόλιο της Έλενας Ακρίτα για το βιβλίο του Ντάνου!

Με το δικό της ύφος, σχολίασε η γνωστή δημοσιογράφος, σεναριογράφος και συγγραφέας, Έλενα Ακρίτα τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το βιβλίο του «Ντάνου».

Στα social media έχει ξεσηκωθεί μεγάλος... αχός για το γεγονός ότι ένας νεαρός παίκτης ριάλιτι (Survivor) που τώρα δοκιμάζει τις ικανότητές του στην υποκριτική (Τατουάζ), έγραψε την αυτοβιογραφία του χωρίς ιδιαίτερες γραμματικές γνώσεις. Εξίσου επικριτικοί ήταν πολλοί για το γεγονός ότι το βράδυ του Σαββάτου (23/2), έξω από το βιβλιοπωλείο «Εκδοτική Αθηνών» όπου έγινε η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Ντάνος: Μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου» σχηματίστηκαν ουρές από κόσμο.

Η 'Ελενα Ακρίτα έδειξε να υποτιμά τις αντιδράσεις αυτές, σχολιάζοντας σε ανάρτησή της στο facebook με καυστικό ύφος:

«Ο Ντάνος ούτε έκλεψε ούτε σκότωσε ένα βιβλίο έγραψε, πάρτε το, μην το παίρνετε και τέλος. Δεν θα τον στήσουμε και στα 6 μέτρα, σιγά πια όλοι οι απόγονοι του Ροϊδη εδώ μέσα μαζευτήκαμε #εδώοκόσμοςκαίγεται».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share