Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ροποτό: Το χωριό φάντασμα της Ελλάδας που βουλιάζει χρόνο με τον χρόνο!

Που βρίσκεται;

12 Μαρτίου 2019 15:04
Ροποτό: Το χωριό φάντασμα της Ελλάδας που βουλιάζει χρόνο με τον χρόνο!

Ροποτό. Ένα χωριό που κάποτε ήταν γεμάτο ζωή, πλέον στέκει ερειπωμένο και ερημωμένο. Για αυτό τον λόγο το Greek Reporter γύρισε ένα ντοκιμαντέρ για το χωριό των Τρικάλων που το 2012 έπειτα από μία απίστευτη καθίζηση μετακινήθηκε σχεδόν ολόκληρο σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους του.

Με τον τίτλο «Ροποτό: Η πόλη φάντασμα της Ελλάδας που βουλιάζει» το Greek Reporter γυρίζει όποιους δρόμους απέμειναν μαζί με τον πρόεδρο του συμβουλίου του χωριού που γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτό.

Υπέροχοι ξενώνες στο βουνό…των θεών

Με drone στο νησί των βρυκολάκων. Μία απίστευτη ιστορία τρόμου στα νερά του Σαρωνικού

Μέσα σε 12 λεπτά, το ντοκιμαντέρ προσπαθεί να εξηγήσει πως ακριβώς συνέβη η καθίζηση. Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν το 2011 δεν κατάφεραν να διώξουν τα βρόχινα νερά σε ένα κοντινό ρέμα, με αποτέλεσμα τον Απρίλη του 2012, τα περισσευούμενα νερά μαζί με τα υπόγεια ύδατα να οδηγήσουν σε μία από τις πιο απίστευτες καθιζήσεις που είχε ως αποτέλεσμα κάθε κτίριο να μετακινηθεί από την θέση του και να καταστεί μη κατοικήσιμο.

Αυτό είναι το χωριό που όλοι θέλουν να εγκατασταθούν και να εργαστούν!

Από τότε και οι 300 οικογένειες που ζούσαν στο Ροποτό το εγκατέλειψαν ενώ η εικόνα του χωριού έχει αλλάξει δραματικά.

Το ντοκιμαντέρ έχει τραβήξει την και άλλων Μέσων που το αναδημοσίευσαν κάνοντας λόγο για ένα μέρος με σχεδόν μυθική γοητεία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share