Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το ξενοδοχείο "διαμάντι" βρίσκεται στην Πάτρα!

Η βρετανική Vogue το εντόπισε!

19 Φεβρουαρίου 2019 18:02
Το ξενοδοχείο

Ενα κλασικό διατηρητέο της Πάτρας ανακαινίστηκε πλήρως, ή καλύτερα αναπαλαιώθηκε, με σεβασμό στο παρελθόν του, ίσως λίγο πιο... πληθωρικά, μετατράπηκε σε ένα ιδιαίτερο boutique ξενοδοχείο και κατάφερε να ξεχωρίσει τόσο ώστε να το εντοπίσει η βρετανική Vogue και να το κατατάξει ανάμεσα στα μικρά διαμάντια της Ευρώπης που αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Ο λόγος για το ξενοδοχείο Maison Grecque.

Το Maison Grecque με τα 19 μοναδικά και ξεχωριστά του δωμάτια στεγάζεται σε ένα εκπληκτικό διατηρητέο της Πάτρας, το οποίο χτίστηκε το 1890 για να στεγάσει την οικογένεια Μπενετάτου, παλιούς μεγαλοαστούς της πόλης.

Με την πάροδο του χρόνου υπέστη τις φυσιολογικές φθορές, μέχρι που πριν από λίγο καιρό αποφασίστηκε να του δωθει και πάλι ζωή. Με σεβασμό στο παρελθόν του κτιρίου και ακολουθώντας πιστά την αρχική του περίτεχνη διακόσμηση έγινε μια -πετυχημένη- προσπάθεια αποκατάστασης. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις εντυπωσιακές οροφογραφίες, κάθε μια από τις οποίες είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης. Οροφογραφίες που αποκαλύφθηκαν σε όλη τους την έκταση κατά την φάση των εργασιών αποκατάστασης στο ξενοδοχείο, συντηρήθηκαν και επισκευάσθηκαν από παλιούς, αλλά και σύγχρονους ζωγράφους και προσέφεραν τον τόνο για την ξεχωριστή διακόσμηση κάθε δωματίου.

Τα γύψινα ξανά μπήκαν στη θέση τους, οι τοίχοι στο εσωτερικό βάφτηκαν με έντονα χρώματα, όπως συνηθίζεται στα νεοκλασικά και εξωτερικά κρατήθηκαν οι ισορροπίες σε μια προσπάθεια το κτίριο να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στην αρχική του μορφή. Ενα τέτοιο διαμάντι, άλλωστε, δεν το πειράζεις...


Ξεχωριστά και ιδιαίτερα και τα έπιπλα του Maison Grecque, κομψά, χειροποίητα, διαλεγμένα με μεράκι συνυπάρχουν με σύγχρονα έργα ζωγραφικής και όλες τις τελευταίες τεχνολογικά ανέσεις.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ένα ξενοδοχείο με 19 δωμάτια που θυμίζουν κάτι από... παλιά, κουβαλούν τον αέρα μιας άλλης εποχής και το καθιστούν από μόνο του μια εμπειρία διαμονής.

Και κάπως έτσι και η βρετανική Vogue θεώρησε ότι αξίζει σε αυτό το μικρό διαμαντάκι μια θέση στις σελίδες της.

Καθόλου άδικα...

Maison Grecque
25ης Μαρτίου 116, Πάτρα
Τηλ: 2610 241212

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share