Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η παραλία της Ελλάδας που θα πληρώσεις 1.000 ευρώ πρόστιμο αν πάρει βότσαλα!

Από 400 ως 1000 ευρώ!

1 Νοεμβρίου 2018 11:19
Η παραλία της Ελλάδας που θα πληρώσεις 1.000 ευρώ πρόστιμο αν πάρει βότσαλα!

Πρόστιμο από 400 έως 1000 ευρώ επιβάλλεται σε όσους μαζεύουν και απομακρύνουν βότσαλα από την παραλία Λαλάρια της Σκιάθου.

Σκοπός είναι η προστασία του φυσικού τοπίου και των χαρακτηριστικών βοτσάλων, τα λεγόμενα λαλάρια, από τα οποία ονομάστηκε η παραλία και δημιουργούνται φυσικά αποκλειστικά στη συγκεκριμένη παραλία.

Στην παραλία έχει τοποθετηθεί σχετική ενημερωτική πινακίδα στην οποία ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο της Σκιάθου παροτρύνουν τον κόσμο να «πάρουν μια φωτογραφία αλλά όχι βότσαλα».

Το πρόστιμο αφορά τόσο τους επισκέπτες της παραλίας, όσο και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads 2 - Αποκλειστικό: Αυτός ο παίκτης του Survivor "κόπηκε" επειδή ζήτησε εκπομπή από τον ΑΝΤ1!


Πηγή φωτογραφιών: Πολιτιστικό Σύλλογο Σκιάθου

Σύμφωνα με αναφορές, τα τελευταία δέκα χρόνια, το φυσικό τοπίο έχει υποστεί σημαντική αλλοίωση, η οποία είναι μη αναστρέψιμη. Παρ’ όλα αυτά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’ δραστηριοποιείται με ενημερωτικές καμπάνιες τα τελευταία χρόνια, ώστε τουλάχιστον να διατηρηθεί το τοπίο ως έχειν και να μην υποβαθμιστεί περισσότερο.

Το 2014 ο Σύλλογος πρότεινε τη λήψη μέτρων προς το Λιμεναρχείο,και έτσι εκδόθηκε η σχετική οδηγία απαγόρευσης από τη Λιμενική Αρχή.

Η σχετική πινακίδα τοποθετείται από μέλη του Συλλόγου κάθε χρόνο στην παραλία, ενώ φέτος κρεμάστηκαν πινακίδες και σε όλα τα τουριστικά σκάφη.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share