Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο; Σίγουρα θα χρειαστείτε αυτό!

Ειδικά στις πολύωρες πτήσεις

29 Αυγούστου 2018 16:45
Ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο; Σίγουρα θα χρειαστείτε αυτό!
Follow us on Google News

Ένα σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι που κάνουν συχνά ταξίδια με αεροπλάνο, είναι η θρόμβωση των αγγείων των κάτω άκρων.

Ο κίνδυνος θρόμβωσης αρχίζει να αυξάνεται από τις 4 ώρες πτήσης και κορυφώνεται σε πτήσεις που διαρκούν πάνω από 8 ώρες.

Συνήθως αυτό συμβαίνει λόγω της ακινησίας που εμποδίζει την επιστροφή του αίματος στην καρδιά, ενώ εάν κάποιο κομμάτι του θρόμβου αποκολληθεί και φτάσει στους πνεύμονες, είναι πιθανή η πνευμονική εμβολή (αυτός ο τύπος θρόμβωσης αποδεικνύεται θανατηφόρος για το 3% έως 5% των πασχόντων).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι πρώτες δηλώσεις του πατέρα και των γιατρών της Τριανταφύλλη Μπουτεράκου! Πως κλείστηκε στο Δαφνί;

Στα πολύωρα ταξίδια φροντίστε πάντα να κλείνετε θέση στο διάδρομο (για να σηκώνεστε εύκολα και να περπατάτε μία φορά τουλάχιστον κάθε ώρα της πτήσης). Φρόντισε επίσης να κάνετε ασκήσεις στα πόδια ενώ κάθεστε και να ενυδατώνεστε, καθώς η ακινησία και η αφυδάτωση αυξάνουν τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Το «σύνδρομο οικονομικής θέσης» σχετίζεται με την αδράνεια των ποδιών μας στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης λειτουργεί αποτρεπτικά για τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων κατά τη διάρκεια της αδράνειας αλλά και για το ενδεχόμενο πνευμονικής εμβολής.

Mens-Traveling-Socks.jpg

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share