Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

To μαγευτικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης! (photos+video)

Ένα θαύμα της φύσης με ιστορία!

22 Ιουλίου 2018 10:18
To μαγευτικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης! (photos+video)

Μερικές φορές η φύση δημιουργεί έργα τέχνης επί γης, που η ομορφιά τους δεν μπορεί να περιγραφεί, και μόνο αν το ζήσεις από κοντά μπορείς να αντιληφθείς το μεγαλείο της ομορφιάς τους.

Το λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Σάμης. Η Κεφαλλονιά μπορεί να περηφανεύεται πως έχει ένα από τα ομορφότερα σπήλαια στο κόσμο.

Βρίσκεται κάτω από το ύψος του εδάφους, και τα νερά έχουν βάθος εώς και 30 μέτρα. Μια βόλτα με μια βάρκα θα σε αφήσει άφωνους, από τους σταλακτίτες 26.000 ετών, από τα χρώματα που δημιουργεί το λιγοστό φως που μπαίνει στο σπήλαιο, και από τα τα καταπράσινα νερά που διαθέτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: To δολοφονικό βλέμμα του μεγιστάνα Κόκκαλη στην κηδεία: Η παρουσία που τον έκανε έξαλλο και ετοιμάζει... εκδίκηση!

Στην μυθολογία αναφέρεται ως χώρος λατρείας του θεού Πάνα. Εκεί φέρεται να αυτοκτόνησε η νύμφη Μελισσάνθη, μετά την απόρριψη από τον Πάνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απόφαση - βόμβα: Αφαίρεση διπλώματος για κάτι που κάνει το 99% των Ελλήνων οδηγών καθημερινά!

Συμβουλή σε όποιον πάει να προσπαθήσει να ακούσει όλους τους θορύβους που δημιουργεί το σπήλαιο. Είναι σαν μαγική συμφωνία οργάνων.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share