Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Marinaleda: Το χωριό που κάθε Έλληνας θα ήθελε να ζει! Μάθε γιατί...

15 Ιανουαρίου 2013
Marinaleda: Το χωριό που κάθε Έλληνας θα ήθελε να ζει! Μάθε γιατί...

Πολλοί είναι αυτοί που θα αποκαλέσουν παράξενο αυτό το χωριό μόλις μάθουν πως κυλά εκεί η ζωή! Κι' όμως μην το λέτε παράξενο... Στο χωρίο Marinaleda η «πραγματικότητα» που ισχύει θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες του κόσμου...

Αρκεί λοιπόν να ταξιδέψετε μέχρι την Ανδαλουσία της Ισπανίας για να επιβεβαιώσετε με τα ίδια σας τα μάτια ότι η ουτοπία αυτή έχει τελικά σάρκα και οστά!

Αναρωτιέστε τι το τόσο ανήκουστο συμβαίνει εδώ; Αρχικά, οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι θα πει ανεργία ούτε εγκληματικότητα. Επίσης, στο χωριό δεν υπάρχει ούτε ένας άνεργος, παρόλο που ο πληθυσμός της Marinaleda αγγίζεις τα 2.800 άτομα.

Κάθε κάτοικος έχει δουλειά, που βέβαια αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της περιοχής, δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα και μηνιαίως αμείβονται με €1.200!!! Μάλιστα ο μισθός δεν προσαρμόζεται σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που κάθε κάτοικος έχει αλλά αντίθετα, παίρνουν όλοι τα ίδια χρήματα καθώς θεωρείται ότι όλοι είναι το ίδιο χρήσιμοι στην τοπική κοινωνία.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΝΤΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟ www.travelstyle.gr

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share