Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι 7 πιο όμορφοι σταθμοί του μετρό στον κόσμο - Εκπληκτικές φωτογραφίες!

24 Οκτωβρίου 2017 16:00
Οι 7 πιο όμορφοι σταθμοί του μετρό στον κόσμο - Εκπληκτικές φωτογραφίες!

Η ομορφιά και οι υπόγειες διαδρομές δεν συμβαδίζουν πάντοτε, ειδικά για τα εκατομμύρια των επιβατών που σπρώχνονται στη διαδρομή τους προς την εργασία ή το σχολείο κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Αλλά οι υπόγειοι σταθμοί Μετρό δεν είναι πάντα άσχημοι, βαρετοί και καταθλιπτικοί, όπως αποδεικνύεται από αυτά τα εντυπωσιακά σχέδια που θα δείτε στη συνέχεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Δώρας: Αυτά αποκάλυψε ο πατέρας στις Αρχές στη νέα κατάθεσή του!

1. Σταθμός Candidplatz – Μόναχο, Γερμανία

Φωτεινά και ευχάριστα χρώματα χαρακτηρίζουν τον σταθμό Candidplatz στο U-Bahn του Μονάχου, αφού όλοι οι τοίχοι του είναι καλυμμένοι από εντυπωσιακές αποχρώσεις.

2. Σταθμός Metro Art Toledo – Νάπολη, Ιταλία

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σταθμούς στη γραμμή του μετρό της Νάπολης. Άνοιξε το 2012 και πρόκειται για μια πολυεπίπεδη κατασκευή που ενσωματώνει ερείπια τοίχων του 1400 σε συνδυασμό με ένα μπλε μωσαϊκό που γίνεται πιο έντονο καθώς οι επισκέπτες κατεβαίνουν.

3. T-Centralen – Στοκχόλμη, Σουηδία

Μεγάλο μέρος της μπλε γραμμής στο σταθμό του Μετρό της Στοκχόλμης είναι ζωγραφισμένο από διάφορους καλλιτέχνες. Άνοιξε το 1957 και διακοσμήθηκε τη δεκαετία του ’70.

4. Arts et Metiers – Παρίσι, Γαλλία

Αν σας αρέσει το βιομηχανικό στυλ στη διακόσμηση, απολαύστε τη στάση Arts et Metiers στο Παρίσι, κοντά στο Conservatoire National des Arts et Metiers. Ανοιχτό από το 1904, η νέα εικόνα του σταθμού διαμορφώθηκε μέσα στις τελευταίες δεκαετίες με χάλκινους τοίχους και γιγάντια γρανάζια.

5. Σταθμός Boulevard Formosa – Kaohsiung, Ταϊβάν

Τα βιτρό δεν είναι μόνο για τις εκκλησίες. Ο σταθμός Boulevard Formosa στην Ταϊβάν θα μπορούσε να είναι ένας καθεδρικός ναός χάρη στην εγκατάσταση βιτρό με τίτλο «Dome of Light». Ο καλλιτέχνης Narcissus Quagliata χρησιμοποίησε αμέτρητα χρώματα για να διακοσμήσει έναν από τους πιο πολυσύχναστους σταθμούς της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγάλη ανάσα: Αυτοί θα λάβετε μέχρι 3.000 μέσα στους επόμενους 2 μήνες!

6. Σταθμός Kievskaya – Μόσχα, Ρωσία

Μάρμαρο, φύλλα χρυσού, ψηφιδωτά ακόμα και πολυέλαιοι. Ο σταθμός Kievskaya της Μόσχας είναι σχεδόν ο πιο περίτεχνος στον κόσμο. Σε μια προσπάθεια να αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό της συνοικίας Dorogomilove γύρω από το ξενοδοχείο, ο σταθμός του 1954 σχεδιάστηκε αρχικά για να δείξει την ενότητα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τα 18 ψηφιδωτά του χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

7. Σταθμός Δημαρχείου – Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Χτισμένος το 1904 και λειτουργικός για τα επόμενα 41 χρόνια, ο πιο όμορφος σταθμός Μετρό της Νέας Υόρκης δεν χρησιμοποιείται πλέον. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν στην 6η γραμμή απλώς παρατηρούν τα υπέροχα πλακίδια και τις αψίδες που θυμίζουν άλλη εποχή.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share