Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σου αρέσει η ελληνική κουζίνα; Τότε αυτό το μεζεδοπωλείο πρέπει να το επισκεφτείς οπωσδήποτε!

31 Αυγούστου 2017 21:05
Σου αρέσει η ελληνική κουζίνα; Τότε αυτό το μεζεδοπωλείο πρέπει να το επισκεφτείς οπωσδήποτε!

Οσο τα καλαίσθητα και μοντέρνα μπαρ κρατούν το κέντρο της πόλης στην κορυφή των προτιμήσεων σας για ποτό και διασκέδαση, τόσο η ανάγκη για παραδοσιακές και αυθεντικές γεύσεις οδηγεί έξω από αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρθένος: 8 + 1 μυστικά για να κατακτήσετε ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια!

Στις γειτονιές αυτές που βρίσκονται μακριά από την Αθήνα ανήκει και η Αγία Βαρβάρα, μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές των δυτικών προαστίων στους κύκλους των μερακλήδων και των καλοφαγάδων. Αν ρωτήσετε το λόγο για τον οποίο την επιλέγουν, τότε θα σας μιλήσουν για ένα χώρο που μοιάζει βγαλμένος από τη δεκαετία του ’50 και έχει καταφέρει να γίνει το στέκι τους.

Σχεδόν πάνω στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, κρυμμένο πίσω από τα δέντρα μιας μικρής πλατείας, «Το Δράμι» είναι το απόλυτο μεζεδοπωλείο με στιλ μπακάλικου και σερβίρει τα πιο νόστιμα πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, για να φάτε και να πιείτε σαν άρχοντες από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Το Δράμι είναι γεμάτο χρώμα και φέρνει στο νου μνήμες και εικόνες από τις παλιές καλές εποχές, παραπέμπει σε Ζήκο και Μπακαλόγατο. Η διακόσμηση του μπορεί να έχει ορισμένες μοντέρνες πινελιές παρόλα αυτά, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι κονσέρβες, οι τενεκέδες, οι τοματοχυμοί, τα βάζα με σπιτικό γλυκό του κουταλιού, οι νταμιτζάνες, τα μπαχάρια και οι γυάλες με τουρσιά, όλα τους αραδιασμένα στα λευκά ράφια και ταιριασμένα με τους παστουρμάδες και τις πλεξούδες με σκόρδα που κρέμονται σε διάφορα σημεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προκλητική Κιμ Καρντάσιαν: "Η κόρη μου θα τα κατάφερνε καλύτερα από τον Τραμπ!"

Το μενού του μεζεδοπωλείου επιφυλάσσει εκπλήξεις που ικανοποιούν όλα τα γούστα και τις απαιτήσεις. Οι πρώτες ύλες της κουζίνας του προέρχονται από διάφορα σημεία της Ελλάδας –κρέας από το Κιλκίς, σύγκλινο Μάνης, γραβιέρα Κρήτης, καβουρμάς Μάνης κ.α.– δηλώνοντας μια ιδιαίτερη αδυναμία σε πιάτα που έχουν ως βάση τους το κρέας και είναι επηρεασμένα από τη γαστρονομική παράδοση της Μικράς Ασίας.


Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μποχτσαλάκια (μοσχάρι γάλακτος με καπνιστό τυρί Μετσόβου και λιαστή ντομάτα), φωλιά (με φιλετάκι κοτόπουλο), γκιουζλεμέ (χειροποίητη πίτα με καβουρμά και φέτα).

Αν παρόλα αυτά είστε φαν των θαλασσινών, η γευστική γκάμα στο Δράμι δεν θα σας απογοητεύσει, μιας και διαθέτει και αυτήν την πλευρά κι έτσι μπορείτε να απολαύσετε μια από τις πιο γνωστές του προτάσεις το καπετανάτο (φιλέτο γλώσσας γεμιστό με λαχανικά, σερβιρισμένο με χωριάτικο χυλοπιτάκι λαχανικών).

Συνοδεύστε τις επιλογές σας με σέρτικη πολίτικη σαλάτα, τραγανούς τυρολουκουμάδες με καβουρδισμένο αμύγδαλο και άλλα ορεκτικά και φυσικά ούζο, τσίπουρο ή κρασί από Ελληνες μικροπαραγωγούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Victoria Beckham: Λανσάρει νέα σειρά μακιγιάζ και προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Δεν το περιμέναμε αυτό από εκείνη! (photos)

Η μοναδική εμπειρία στο Δράμι ολοκληρώνεται με λικέρ ή γλυκό του κουταλιού και καζάν ντιπί, που έρχονται μπροστά σας από το φιλικό προσωπικό!

Το Δράμι

Διεύθυνση: Σίφνου 4 & Χανίων 47

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210 56 25 300

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share