Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι 10 ομορφότερες παραλίες στη Μεσσηνία!

31 Ιουλίου 2017 20:00
Οι 10 ομορφότερες παραλίες στη Μεσσηνία!

Η Μεσσηνία είναι γνωστή εκτός από το ελαιόλαδο και για την ακτογραμμή της. Οι παραλίες της Μεσσηνίας καλύπτουν όλα τα γούστα με την ποικιλία τους. Για μπάνιο μπορείτε να επιλέξετε παραλίες ακόμα και μέσα στην Καλαμάτα, στην Παραλία και στο λιμάνι, αλλά μπορείτε ψάχνοντας να ανακαλύψετε παραλίες είτε προς την Μεσσηνιακή Μάνη είτε προς την Κορώνη, Μεθώνη και Πύλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έριξε την βόμβα η Ελένη Μενεγάκη για την εκπομπή της: Η τεράστια αλλαγή που ανακοίνωσε η ίδια!

Δείτε τις 10 παραλίες που επιλέξαμε:

1.Βοϊδοκοιλιά

Είναι από τις πλέον πολυφωτογραφημένες αμμουδιές της Ελλάδας και περιλαμβάνεται συχνά στις λίστες με τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Χρωστά το όνομα της στο ημικύκλιο που σχηματίζει και θυμίζει κοιλιά βοδιού. Τα κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά της και οι λευκοί της αμμόλοφοι με την ψιλή σαν πούδρα άμμο συνθέτουν ένα τοπίο φαντασμαγορικό.

2. Φονέας

Είναι η πιο αγαπημένη από τις λιγότερο γνωστές παραλίες της Δυτικής Μάνης, καθώς βρίσκεται καλά «κρυμμένη» στο τέλος ενός μονοπατιού, ανάμεσα στα δέντρα. Στην παραλία του Φονέα καταλήγει και το γνωστό Φαράγγι του Φονέα ή αλλιώς χαράδρα της Νούπαντης, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας και καταλήγει μετά από περίπου 8 χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία.

3.Χρυσή ακτή

Από τις πλέον όμορφες παραλίες της Μεσσηνίας.

4.Καλογριά

Η Καλογριά στην Στούπα, μια από τις πιο διάσημες παραλίες, η πιο πολυσύχναστη και η πιο οργανωμένη παραλία στη Δυτική Μάνη. Είναι ανάβαθη με τιρκουάζ διάφανα νερά. Στην παραλία της Καλογριάς έζησε για δύο χρόνια (1917-1918) ο Νίκος Καζαντζάκης μαζί με τον θρυλικό ήρωα του μυθιστορήματός του «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά». Στο βόρειο άκρο της ακρογιαλιάς βρίσκεται το σπίτι που έμενε με τον Ζορμπά, ενώ στο νότιο άκρο, πολύ κοντά από την αμμουδιά υπάρχει η «σπηλιά του Καζαντζάκη», όπου έβρισκε καταφύγιο για να διαβάζει και να γράφει. Την σπηλιά μπορεί κάποιος να την επισκεφθεί σήμερα είτε κολυμπώντας είτε με βάρκα.

5.Περούλια

Η ονειρώδης ολόχρυση παραλία Περούλια που ανήκει στο χωριό Βουνάρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την Κορώνη. Μια από τις πιο αγνές και κρυφές αμμουδιές της Μεσσηνίας, στην οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση πρέπει να ρωτήσει τους ντόπιους.

6.Λαγκούβαρδος

Μια χρυσή παραλία εκτείνεται σε μια απόσταση δύο χιλιομέτρων και βρίσκεται σε ένα χιλιόμετρο από το φημισμένο ψαροχώρι της Μαραθούπολης, όπου εκεί ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ολόφρεσκα θαλασσινά, τοπικά εδέσματα, καφέ και ποτό και μια ανεπανάληπτη θέα του νησιού «Πρώτη» με το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι 40άρες ίσον με δυο 20άρες: Αγαπημένες σταρ γίνονται 40 φέτος και βάζουν τα γυαλιά στις νεότερές τους!

7.Καταφύγι

Άγριο και επιβλητικό τοπίο με τον Ταΰγετο να φτάνει ως τη θάλασσα, φυσικές πέτρινες «ξαπλώστρες» κι απομόνωση. Ιδανική για νέους ή/και λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας – η πρόσβαση από το μονοπάτι δεν είναι εύκολη (10 λεπτά από το πάρκινγκ),

8.Καλαμάκι

Η παραλία Καλαμάκι είναι στρωμένη με βότσαλο και άμμο και στην βόρεια της πλευρά καλύπτεται από δέντρα και πράσινο. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα. Σήμα κατατεθέν της παραλίας Καλαμάκι, όμως, είναι το σκουριασμένο καράβι που έχει προσαράξει στα αβαθή της και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

9.Φοινικούντα

Στο κέντρο της Φοινικούντας θα βρείτε την παραλία του χωριού, που σχεδόν πάντα είναι γεμάτη από κόσμο. Όμορφη άμμος και υπέροχα νερά, είναι ο λόγος που κάνει τον κόσμο να την προτιμά. Η παραλία βρίσκεται δίπλα στο κέντρο του χωριού, οπότε υπάρχει πληθώρα από καφετέριες και ταβέρνες για να καθίσετε μπροστά στη θάλασσα.

10.Ελαία

Η Κυπαρισσία διαθέτει εκτός των άλλων μία ποικιλία από υπέροχες παραλίες που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Αξίζει να επισκεφθείτε την παραλία Ελαία.

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share