Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η μαγευτική λιμνοθάλασσα με την άσπρη άμμο που βρίσκεται στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στις καλύτερες παραλίες του κόσμου! (Photos)

14 Ιουλίου 2017 17:19
Η μαγευτική λιμνοθάλασσα με την άσπρη άμμο που βρίσκεται στην Ελλάδα και συμπεριλαμβάνεται κάθε χρόνο στις καλύτερες παραλίες του κόσμου! (Photos)

«Θαύμα της φύσης, εξωτικό τοπίο, σκηνικό απερίγραπτης ομορφιάς, γαλάζιος παράδεισος, μαγευτική παραλία» και πολλά πολλά ακόμη έχουν ειπωθεί για να περιγράψουν αυτό το θαύμα της ελληνικής φύσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Παλάτι": Αυτή είναι η ονειρεμένη βίλα του Ηλία Ψινάκη στον Μαραθώνα! (photos)

Η αλήθεια όμως είναι ότι ότι και αν ακούσεις, όσες φωτογραφίες και αν δεις, τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτό που θα νιώσεις όταν πατήσεις τα πόδια σου στον Μπάλο!

Η διάσημη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, που φιγουράρει κάθε χρόνο στις λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, βρίσκεται στην Κρήτη, περίπου 56 χλμ βορειοδυτικά των Χανίων και 17 χλμ βορειοδυτικά της Κισσάμου.

Είναι μια ρηχή αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι, κάτω από τον ορεινό όγκο του Πλατύσκινου.

Τα νερά είναι εξωτικά λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ μαζί!

Όσο για την άμμο.. Λευκή αλλά και ροζ σε πολλά σημεία. Ένας χρωματισμός που οφείλεται στα εκατομμύρια σπασμένα κοχυλάκια που υπάρχουν διάσπαρτα παντού!

Με μια ματιά καταλαβαίνεις γιατί ολόκληρη η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα προστασίας Natura.

Ο Μπάλος δεν είναι απλά μία παραλία.

Είναι ένα κομψοτέχνημα της φύσης που έχει πρωταγωνιστήσει σε εκατοντάδες φωτογραφίες και έχει λατρευτεί από χιλιάδες ανθρώπους που το είδαν από κοντά.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι πριν αρκετά χρόνια είχαν επισκεφτεί τον Μπάλο με γιοτ ο Κάρολος με την Πριγκίπισσα Νταιάνα.

Στις σπηλιές της περιοχής φωλιάζουν μαυροπετρίτες, θαλασσοκόρακες και κορμοράνοι ενώ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκει καταφύγιο η προστατευόμενη μεσογειακή φώκια και η χελώνα caretta caretta!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκλείψεις Αυγούστου: Αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια από τον Κώστα Λεφάκη! Ποια θα επηρεαστούν;

Αν ξεχαστείς στην παραλία μέχρι αργά το απόγευμα, μη βιαστείς να φύγεις.

Από το μονοπάτι πάνω από το Μπάλο μπορείς να απολαύσεις ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα που έχεις δει ποτέ στη ζωή σου!

Δείτε τον Μπάλο από ψηλά..

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share