Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πορτάρα: Γνωρίστε το εμβληματικό και μυστηριακό σύμβολο της Νάξου (photo)

11 Μαΐου 2017 15:31
Πορτάρα: Γνωρίστε το εμβληματικό και μυστηριακό σύμβολο της Νάξου (photo)

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο ταξιδιώτης φτάνοντας με το πλοίο στη Νάξο είναι η εντυπωσιακή Πορτάρα στο νησάκι «Παλάτια», στο βόρειο άκρο του λιμανιού. Ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του πανέμορφου νησιού, αγαπημένη στάση των τουριστών και όλων των επισκεπτών και ιδανικό μέρος για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα;;; Δεν φαντάζεστε με τι ποσό φεύγει η Λάουρα από το Survivor!

Η Πορτάρα- ονομάζεται έτσι λόγω του τεράστιου μεγέθους της- είναι η μαρμάρινη πύλη ναού του 6ου π.Χ αιώνα, πιθανότατα προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Δεν είναι γνωστό γιατί δεν ολοκληρώθηκε ο ναός αν και πιθανολογείται πως η αιτία ήταν ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα σε Νάξο και Σάμο. Τον 5ο ή 6ο μ.Χ. αιώνα ο αρχαίος ναός έγινε χριστιανικός μέχρι την Ενετοκρατία, οπότε καταστράφηκε ολοσχερώς. Τα μάρμαρά του χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες κατασκευές, όπως το Κάστρο της Χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 11 Ελληνίδες της showbiz πριν και μετά την πλαστική μύτης! (photos)

Το νησάκι στο οποίο στέκει δεν ήταν συνδεδεμένο με τη Νάξο μέχρι το 1919, οπότε κατασκευάστηκε η λωρίδα γης που τα ενώνει. Ο μύθος λέει πως στο σημείο αυτό εγκατέλειψε ο Θησέας την Αριάδνη, μετά την αρπαγή της από την Κρήτη. Εδώ την είδε και την ερωτεύτηκε ο Διόνυσος και την πήρε για να την κάνει γυναίκα του.

Η εντυπωσιακή πρώτη εικόνα της Νάξου, με την Πορτάρα, μπορεί να προϊδεάσει τον ταξιδιώτη για όλες τις συναρπαστικές εικόνες και εμπειρίες που του επιφυλάσσει το γοητευτικό νησί. Από τις χρυσές παραλίες της, όπως την Αγία Άννα, τους όμορφους οικισμούς της και το ορεινό πρόσωπό της, όπως την Απείρανθο, μέχρι τους φιλόξενους ανθρώπους της, η Νάξος είναι ένας τόπος που μένει αξέχαστος.

Το σίγουρο είναι πως εκτός από εμβληματικός και πόλος έλξης για τους επισκέπτες του νησιού, η Πορτάρα εκπέμπει μια αύρα μυστηριακή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Ποιος Αγγελόπουλος; Σας παρουσιάζουμε για πρώτη φορά τον σύντροφο της Ευρυδίκης Βαλαβάνη! (Photos)

Δείτε στο Athensmagazine.gr και βίντεο μέσω drone


 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share