Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μια... μυστική ζωγραφιά: Ένα από τα πιο όμορφα αλλά και άγνωστα χωριά του Πηλίου! (Photos)

24 Σεπτεμβρίου 2016
Μια... μυστική ζωγραφιά: Ένα από τα πιο όμορφα αλλά και άγνωστα χωριά του Πηλίου! (Photos)

Πετρόχτιστα σπίτια, παλιά αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια και παραδοσιακές βρύσες... Ο Λαύκος είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου, μια μικρή ζωντανή ζωγραφιά, ένα γραφικό χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο με θέα στον Παγασητικό και με την ομορφότερη πλακόστρωτη πλατεία του Πηλίου...

Το χωριό κτίστηκε μεταξύ 15ου και 16ου αιώνα, από τον καπετάνιο Στέργιο Μπασδέκη. Γνώρισε μεγάλη οικονομική άνθηση στα χρόνια της Τουρκοκρατίας, ενώ μεγάλη είναι και η παράδοσή του στις τέχνες και τα γράμματα.

Για να το γνωρίσετε πρέπει να το περπατήσετε, στις όμορφες γειτονιές του και στα γραφικά καλντερίμια του. Θαυμάστε τα όμορφα αρχοντικά με τις νεοκλασικές επιρροές και ξεκουραστείτε στην ευρύχωρη πλακόστρωτη πλατεία του. Πιείτε ένα τσιπουράκι στις παραδοσιακές ταβερνούλες της πλατείας και κάντε delete στον σκληρό του εγκεφάλου σας, διώξτε ό,τι άχρηστο υπάρχει εκεί μέσα και γεμίστε το με χρώματα, αρώματα και παραμυθένια σκηνικά...

Στην πλατεία υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας, που είναι αφιερωμένη στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Διαθέτει αξιόλογο καμπαναριό, ενώ ανήκει στην κατηγορία της τρίκλιτης βασιλικής. Προς τιμήν της γίνεται και πανηγύρι στο χωριό στις 8 - 10 Σεπτεμβρίου, όπως επίσης και στην παραμονή και ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στις 25 και 26 Ιουλίου.

Το Φάμπειο Μουσείο, όπου θα ανακαλύψετε εξαίρετα γλυπτά από λευκό πηλιορείτικο μάρμαρο του ντόπιου ζωγράφου και γλύπτη Θανάση Φάμπα.

Το Ραδιοφωνικό Μουσείο «Αντώνης Ταβάνης», που στεγάζεται σε νεοκλασικό διώροφο αρχοντικό του 1890. Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από σπάνια και πολύτιμα ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο, τα οποία δώρισε στο χωριό ο Γερμανός φιλέλληνας Βίλφρεντ Σεπς.

Ο Λαύκος Βρίσκεται στο νότιο Πήλιο, με υπέροχη θέα στο επίνειό του, τη Μηλίνα και στον Παγασητικό κόλπο. Απέχει μόλις 45 χλμ από την πόλη του Βόλου και βρίσκεται σε υψόμετρο 330 μέτρων.

Εκεί γίνονται και οι «Μέρες Κιθάρας». Πρόκειται για καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι και στις οποίες γίνονται σεμινάρια και συναυλίες κλασικής κιθάρας, ενώ προσκεκλημένοι είναι πολλοί κιθαρίστες και συνθέτες παγκοσμίου φήμης.

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη προσοχή: Αυτό το προϊόν ανακαλεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ ο ΕΦΕΤ

Τεμάχισαν την μικρή Άννυ ζωντανή! Φρικιαστικές λεπτομέρειες από την άγρια δολοφονία του κοριτσιού!

Βόμβα στην αγορά: "Λουκέτο" σε γνωστή ελληνική ιστοσελίδα μεγάλου ομίλου!

Δεν είναι τρολ! Η Αντζελίνα Τζολί ερωτευμένη με τον... Αλέξη Τσίπρα; Το δημοσίευμα στις ΗΠΑ που άναψε φωτιές!

Κυκλοφόρησε στην ελληνική αγορά το iphone 7! Σε τι τιμές κυμαίνεται;



Τα καλύτερα της ημέρας:

Συγκινητικό! Η αφιέρωση της Πάολας στον Παντελή Παντελίδη που έκανε τους πάντες να δακρύσουν! (βίντεο)

SOS: Η οικογένεια του μικρού Κωνσταντίνου που πάσχει από λευχαιμία κάνει νέα έκκληση για βοήθεια!

Αυτή είναι η συνταγή που θα σας κάνει να μην ξαναμπείτε ποτέ σε φαρμακείο. Μια 100% φυσική "βόμβα υγείας"

Οι νέες αφίξεις στην Αθήνα: Τα πιο... φρέσκα bar και εστιατόρια που μόλις έκαναν την εμφάνισή τους & αυτά που έρχονται προσεχώς!

 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share