Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Υποβρύχια μαγεία: Η "ξεχασμένη" Πόλη των Λιονταριών που... γοητεύει στον βυθό της θάλασσας! (PHOTOS)

3 Σεπτεμβρίου 2014
Υποβρύχια μαγεία: Η

H πόλη Shicheng ή αλλίώς Πόλη των Λιονταριών διατηρεί σταθερή τη θέση της και την αίγλη μετά την βύθισή της κάτω από τη λίμνη Qiandao το 1959 .

Τον Φεβρουάριο του 2013, μερικές εξαίσιες φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν από το κινέζικη έκδοση του περιοδικού National Geographic.Η πόλη είναι σχεδόν 1.339 χρόνων και βρίσκεται στην επαρχία Zhejiang, στην ανατολική Κίνα. Το 1959, η πόλη βυθίστηκε κάτω από τη λίμνη Qiandao έτσι ώστε να μπορέσει να κατασκευαστεί ο νέος υδροηλεκτρικός σταθμός στον ποταμό Xin'an, σύμφωνα με το 7news.gr.
Η πόλη ονομάστηκε «κάψουλα του χρόνου» από τους διεθνείς αρχαιολόγους. Η συγκεκριμένη πόλη έχει την ιδαιτερότητα ότι έχει καταφέρει να διατηρήθει σε εκπληκτική κατάσταση και ενώ παρότι δεν είναι θωρακισμένη φαινομενικά από τη διάβρωση, από τη βροχή, τον άνεμο και τον ήλιο παραμένει αναλλοίωτη ακόμα και μετά απο χιλιάδες χρόνια.
Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, τα τείχη της πόλης Shicheng, οι σκάλες, τα αρχαία σπίτια, τα ξύλινα δοκάρια και καμάρες μνημεία είναι ακόμα στην ίδια κατάσταση που ήταν πριν από χίλια χρόνια.


Η πόλη πήρε το όνομά του Wu Shi Mountain (το βουνο των 5 λιονταριών) και γρήγορα έγινε το κέντρο της οικονομίας, της πολιτικής και του πολιτισμού της περιοχής Sui'an . Η ιστορία αναφέρει ότι υπήρχαν συνολικά 265 καμάρες προτού βυθιστεί κάτω από τη λίμνη Qiandao.
Οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν εκ νέου την πόλη Shicheng (Lion City) χαρακτηρίζουν την ανακάλυψη τους εξίσου σημαντική όσο θα είναι και η εύρεση της Ατλαντίδας. Η θέση της πόλης είναι τώρα περίπου σε διάφορα σημεία απο τα 26 έως και 40 μέτρα ενω σε άλλα σημεία το βάθος φτάνει τα 85 και τα 131 μέτρα κάτω από λίμνη Qiandao. Η κοιλάδα έπρεπε να βυθιστεί στο νερό, έτσι ώστε θα μπορούσε να κατασκευαστεί ένα φράγμα. Διάσπαρτα γύρω από τη λίμνη υπάρχουν και μερικά μεγάλα και μικρά νησιά που είναι τεχνητά ενω η συνολική έκταση της πόλης των λιονταριών είναι περίπου ίση με 62 γήπεδα ποδοσφαίρου.

πηγή: Yahoo
 

Travel

Ροή ειδήσεων

Share