Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

«Μόνος με τον Άμλετ»: Σαιξπηρικός... μονόλογος με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

1 Φεβρουαρίου 2014
«Μόνος με τον Άμλετ»: Σαιξπηρικός...  μονόλογος με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το ομορφότερο θέατρο της Ελλάδας, φιλοξενεί την παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» με τον Αιμίλιο Χειλάκη. Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του πολυπρόσωπου θεατρικού αριστουργήματος του William Shakespeare «Άμλετ» σε διασκευή για έναν ηθοποιό.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει, όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας, με μοναδικό όπλο το κείμενο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα, στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά. O Άμλετ, η Οφηλία, ο Κλαύδιος, η Γερτρούδη, ο Πολώνιος, ο Λαέρτης, το Φάντασμα του Νεκρού βασιλιά, ο Οράτιος ζωντανεύουν στην σκηνή από τον Αιμίλιο Χειλάκη, ο οποίος χρησιμοποιεί όλα τα εκφραστικά του μέσα, επιχειρώντας την επιστροφή στα απολύτως βασικά στοιχεία της θεατρικής πράξης.

Ο βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει και στον θρόνο τον διαδέχεται ο αδερφός του Κλαύδιος, που δε διστάζει να παντρευτεί τη χήρα του νεκρού βασιλιά, βασίλισσα Γερτρούδη. Ο γιος της Άμλετ βασανίζεται τόσο από τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του όσο και από την απόφαση της μητέρας του να ξαναπαντρευτεί τόσο σύντομα. Όταν το φάντασμα του νεκρού Βασιλιά εμφανίζεται μπροστά του και του αποκαλύπτει ότι ο Κλαύδιος τον δολοφόνησε για να τον διαδεχθεί, ο Άμλετ ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Τυχαία, ένα μπουλούκι θεατρίνων παρουσιάζεται την επόμενη μέρα στο παλάτι και ο Άμλετ αποφασίζει να βάλει τους ηθοποιούς να αναπαραστήσουν μπροστά στον Κλαύδιο τη δολοφονία του πατέρα του, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποσπάσει την ομολογία του.

Η παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» παρακολουθεί την προσπάθεια του νεαρού πρίγκιπα να διανύσει την απόσταση από την Σκέψη στην Πράξη. Συνειδητοποιώντας ότι το σύστημα αξιών στο οποίο μέχρι τώρα πίστευε και η επίπλαστη ευδαιμονία που μέχρι τώρα απολάμβανε έχουν πια πεθάνει, αναζητάει εναγωνίως έναν τρόπο να διατηρήσει την αξιοπρέπειά και τα ιδανικά του σε μια κοινωνία που ιδεολογικά καταρρέει.


Ιnfo

Ημέρες και Ώρες παραστάσεων:17-19 ΙΑΝ, 24-26 ΙΑΝ, 31 ΙΑΝ, 1,2 ΦΕΒ, 7-9 ΦΕΒ
Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 και 21.00, Κυριακή 20.00
Τιμές εισιτηρίων : 18 ευρώ[διακεκριμένη], 15 ευρώ [κανονικό], 12 ευρώ [φοιτητικό], 8 ευρώ [ΑΜΕΑ, άνεργοι]

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ. 210 4143310 - 320


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share