Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2011-2012 για τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη

1 Σεπτεμβρίου 2011
Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2011-2012 για τις Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη

Οι Μορφές Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη για τη νέα σεζόν έχουν προγραμματίσει: ένα δραματοποιημένο θεατρικό αναλόγιο- αφιέρωμα στο Δημήτρη Ροντήρη, την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, και τις τρεις παιδικές μουσικές παραστάσεις.

Αφιέρωμα στο Δημήτρη Ροντήρη σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο
Δραματοποιημένο Θεατρικό Αναλόγιο
«ΗΛΕΚΤΡΑ» του Σοφοκλή
Στο πλαίσια του αφιερώματος θα παρουσιαστεί Δραματοποιημένο Θεατρικό Αναλόγιο της Τραγωδίας «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία και διδασκαλία Θωμά Κινδύνη, με βάση τη μέθοδο Δημήτρη Ροντήρη.
Την ερμηνεία των κεντρικών ρόλων θα έχει ο Θωμάς Κινδύνης με συνοδεία γυναικείου χορού και ζωντανής μουσικής.
Η πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Εθνικό Θέατρο ενώ θα ακολουθήσει σειρά παραστάσεων σε σχολεία και Πνευματικά Κέντρα.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Δεκέμβριος

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
«Ο ΧΑΧΑ ΚΑΙ Η ΧΙΧΙ»
της Άννας- Σεβαστής Τζίμα
Δύο παράξενα παιδιά ανακαλύπτουν τον σκοπό τους στη ζωή! Παιδικό έργο, εμπνευσμένο από το παραμύθι «Lαgrimas de risa» του Ισπανού Joles Sennell. Η παράσταση βασίζεται στο σωματικό θέατρο και στη φαντασία, παρουσιάζεται από μια ηθοποιό και μια χορεύτρια και εναλλάσσει το λόγο με την κίνηση και τη ζωντανή μουσική. Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι το κωμικό στοιχείο αλλά και η συμμετοχή των παιδιών είτε σωματικά είτε ρυθμικά στη ροή της ιστορίας.

Ο Χαχά και η Χιχί είναι δυο παράξενα παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς συναισθήματα! Μ' ένα μαγικό φίλτρο οι γονείς τους καταφέρνουν να τα γεμίσουν χαρά. Ποιός όμως θα μπορούσε να είναι ο σκοπός τους στη ζωή; Τελικά αποφασίζουν να ταξιδέψουν πάνω από τη γη μ' ένα αερόστατο, ώσπου μια απρόσμενη συνάντηση θα αλλάξει τα σχέδια τους.

Μια πολύ ζωντανή παράσταση για παιδιά από 4 έως 9 ετών που θα μας χαρίσει γέλιο, δράση αλλά και ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον πόλεμο, την ειρήνη, την αλληλοβοήθεια και υποστήριξη των λαών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα, Βάγια Νικολακοπούλου
Μουσική: Αθανασία Νικολακοπούλου, Άννα Σεβαστή Τζίμα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ευγενία Παπαδάκη, Νάνσυ Κλαμπάτσα

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΑΚΙ της Άννας- Σεβαστής Τζίμα
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Οι «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την παιδική μουσική θεατρική παράσταση «Το παιδί και το κουδουνάκι», βασισμένη στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι, σε διασκευή και σκηνοθεσία Άννας- Σεβαστής Τζίμα.

Διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία, με την παραίνεση και τη βοήθεια των ηθοποιών, να επεξεργαστούν και να παίξουν με τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνται στο έργο, όπως κιθάρα, φλογέρα, καμπανάκια, ντέφι, κουδουνάκια, ξύλο βροχής, φυσαρμόνικα και sea-drum.
Μια φορά και έναν καιρό ένα παιδί κρέμασε το κουδουνάκι στα κλαδιά ενός δέντρου για να κοιμηθεί. Όταν ξύπνησε το δέντρο είχε ψηλώσει και δεν μπορούσε το παιδί να το φτάσει, για να πάρει πίσω το κουδουνάκι του. Ζήτησε, λοιπόν, βοήθεια από τη φωτιά, το νερό, το βόδι, απ' την γάτα και το ποντίκι.

«Το παιδί και το κουδουνάκι» βασισμένο στη λαϊκή σοφία διδάσκει με απλό αλλά ουσιαστικό τρόπο τη σπουδαιότητα του να βοηθάμε τον πλησίον μας και τη δυνατότητα να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όσο διαφορετικοί κι αν δείχνουμε, αν όλοι μαζί είμαστε ενωμένοι.
Προγραμματισμένη Πρεμιέρα: Οκτώβριος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή κειμένου- Σκηνοθεσία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα, Βάγια Νοκολακοπούλου
Μουσική: Άννα- Σεβαστή Τζίμα, Αθανασία Νικολακοπούλου

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άννα- Σεβαστή Τζίμα, Αθανασία Νικολακοπούλου

Ο ΠΟΥΛΤΣΙΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΛΑΣΤΟ ΔΑΣΟΣ των Άννα Σεβαστή Τζίμα και Σύλβια Κουτσουφλάκη
ΤΡΙΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Οι «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζουν, λόγω μεγάλης επιτυχίας, για τρίτη συνεχή χρονιά την παιδική μουσική θεατρική παράσταση, «Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος» των Άννα Σεβαστή Τζίμα και Σύλβια Κουτσουφλάκη, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη.
Ο Πουλτσινέλα είναι μια μαριονέτα που αποφασίζει να κόψει τα σκοινιά της, για να ζήσει ελεύθερη. Παρόλο, όμως που έρχεται αντιμέτωπη με την σκληρή πραγματικότητα σε έναν κόσμο θλιμμένο και τρομαγμένο, με πλάσματα που έχουν βαλθεί να κάνουν τη ζωή της δύσκολη και μαύρη, καταφέρνει με τη δύναμη των ονείρων και την πίστη στον εαυτό της να κάνει τον κόσμο ξανά όμορφο και λαμπερό.
Το έργο, παρ' όλο που μας παρουσιάζει τις περιπέτειες μια μαριονέτας, δεν είναι κουκλοθέατρο! Πρόκειται για μια μουσική θεατρική παράσταση με πέντε ηθοποιούς- μουσικούς, που παίζουν ζωντανά μουσικά όργανα δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να τα γνωρίσουν, να τα ακούσουν και να τα δουν εν δράση.
Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Θωμάς Κινδύνης, ο οποίος καταφέρνει με την εξαιρετική του σκηνοθεσία να οδηγήσει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Πουλτσινέλα χαρίζοντάς τους μια αληθινά παιδική βιωματική παράσταση και δίνοντάς τους τα ερεθίσματα να βιώσουν πλήθος συναισθημάτων, καθώς επικοινωνούν και συμμετέχουν με τους ηθοποιούς σ' όλη τη διάρκεια της παράστασης.
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Οκτώβριος

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Σύλβια Κουτσουφλάκη
Σκηνοθεσία: Θωμάς Κινδύνης
Σκηνογραφία - Ενδυματολογία: Άννα Σεβαστή Τζίμα
Μουσική: Ματίνα Τσιγκούνη, Ιωάννα Κιρκιλέση, Σύλβια Κουτσουφλάκη, Άννα Σεβαστή Τζίμα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Άννα Σεβαστή Τζίμα, Κλεονίκη Καραχάλιου, Δέσποινα Μητσιάλη, Ερμόλαος Κατζουρίδης, Τάσος Νταβάκος

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Οι «Μορφές Έκφρασης» παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις θα πραγματοποιήσουν, όπως κάθε χρόνο, σεμινάρια και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους με σκοπό την πνευματική και σωματική άσκηση μέσα από τους καλλιτεχνικούς δρόμους της μουσικής, του χορού και του θεάτρου.

Πηγή: In.gr

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share