Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Η Παριζιάνα» στο θέατρο Broadway!

Aκριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους

16 Σεπτεμβρίου 2019 14:23
«Η Παριζιάνα» στο θέατρο Broadway!

Η σπουδαία μουσική κωμωδία, του Γιάννη Δαλιανίδη και Μίμη Πλέσσα, ακριβώς 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στους κινηματογράφους, μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με τον Αντώνη Λουδάρου, να υπογράφει τη διασκευή και τη σκηνοθεσία της παράστασης! Πόλεμος και Ειρήνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Από τις αρχές Οκτωβρίου, η μοναδική Πελαζί, η μοδίστρα που όλοι αγαπήσαμε , με τη θρυλική ατάκα «Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως», έρχεται στο πρόσωπο της ξεχωριστής Μπέσυ Μάλφα να γράψει ξανά τη δική της σπουδαία ιστορία, σε μία παράσταση – υπερπαραγωγή που έχει «κεντήσει» μοναδικά ο Αντώνης Λουδάρος.

Πρόκειται για μία μεγάλη παραγωγή, με φαντασμαγορικά σκηνικά, περισσότερα από 300 κοστούμια, και πολλές εκπλήξεις. Στη θεατρική αναβίωση του αγαπημένου μιούζικαλ συμμετέχουν 40 ηθοποιοί και χορευτές καθώς και η «Σύγχρονη Ορχήστρα ΜΙΜΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ» υπό την διεύθυνση του Μαυρίκιου Μαυρικίου ο οποίος ενορχηστρώνει με μαεστρία τα τραγούδια και τα μουσικά θέματα του έργου.

Όλοι μαζί θα ζωντανέψουν στην σκηνή του «Broadway» την σπαρταριστή αυτή κωμωδία. «Η Παριζιάνα» που θα δει το θεατρικό κοινό από τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα είναι ένας φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, σπουδαίους καλλιτέχνες που άφησαν κληρονομιά στον ελληνικό πολιτισμό! Όλο το ελληνικό κινηματογραφικό μιούζικαλ σε μια παράσταση.

Δίπλα στους Μπέσυ Μάλφα – Αντώνη Λουδάρο, πρωταγωνιστούν επίσης οι: Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Τόνυ Δημητρίου, Ελευθερία Ρήγου, Ευτυχία Φαναριώτη, Γιάννης Κρητικός και ο Πέτρος Ξεκούκης. Στον ρόλο του Ζωρζ ο Κώστας Μαρτάκης που θα τραγουδήσει και τραγούδια της παράστασης μαζί με την Λένα Αλκαίου.

Guest star : Η Έρρικα Μπρόγιερ, που 50 χρόνια μετά την κινηματογραφική «Παριζιάνα» θα πρωταγωνιστήσει και στη θεατρική μεταφορά του έργου. Οι χορογραφίες είναι του Αναστάση Δεληγιάννη, τα σκηνικά της Μαρίας Φιλίππου, τα κοστούμια της Ελένης Μπλέτσα και οι φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη. Βοηθοί σκηνοθέτη Γωγώ Μαρινάκου, Τάσος Κοντόγιωργος.

Στο θίασο συμμετέχει επίσης μία πλειάδα νέων ηθοποιών: Δάφνη Μαρκάκη, Ελευθερία Κοντογιώργη, Μάρα Τζίμα, Μαριάννα Μαυριανού, Έφη Κιούκη, Σοφία Κρανιά, Άνθια Τρουμπούλου, Ιωάννα Πετσίνη, Χάρις Μέρτικα, Δήμητρα Βαρσάμου, Ιωάννα Μαρμάρου, Αναστάσης Δεληγιάννης, Κωνσταντίνος Τσερκάκης, Θάνος Πισσανίδης, Νικόλας Γεωργάνης, Άκης Δήμας, Μανώλης Κατριαδάκης.

"Αρχιμάστορας Σόλνες" στο Θέατρο Ιλίσια!

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είναι ο Χάλβαρντ Σόλνες στο αυτοβιογραφικό αριστούργημα του Ίψεν, «Αρχιμάστορας Σόλνες» (1892). Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου.

Ένας ώριμος και φημισμένος αρχιτέκτονας παλεύει με την τρέλα των τύψεων που έχει για το παρελθόν και τη γυναίκα του. Αρνείται πως κάποιος νεώτερος θα τον αντικαταστήσει. Ο παθιασμένος, ξαφνικός έρωτας για ένα κορίτσι θα τον οδηγήσει να αντιμετωπίσει τον φόβο του για τα νιάτα. Με καταιγιστικούς ρυθμούς η εξέλιξη της ιστορίας θα φωτίσει την αλήθεια. Έγινε ένα έγκλημα στο παρελθόν; Ποια είναι η νεαρή Χίλντα που εισβάλλει στη ζωή του Σόλνες και των ανθρώπων του; Είναι ο έρωτας η κινητήρια δύναμη για το αδύνατο; Σας προτείνουμε επίσης "Πρωθυπουργός για μια μέρα" έρχεται στο L.A. Theate

Λίγα λόγια από τη σκηνοθέτιδα:

Το ωραιότερο έργο του Ίψεν. Ερωτεύεσαι τους ήρωες, αγωνιάς για τη μοίρα τους, ανασύρεις δικές σου μνήμες και δικές σου τύψεις, καταδικάζεις πράξεις και συγχωρείς αδυναμίες. Ο Αρχιμάστορας Σόλνες διαπράττει ύβρι: Θέλει να φτάσει ψηλά στον Θεό και ίσως να πάρει τη θέση του. Έχω «συναντήσει» τον Σόλνες. Τον γνωρίζω. Ξέρω πως ο έρωτας θα τον λυτρώσει και η φύση θα τον εκδικηθεί, αφήνοντας τους γύρω του, θριαμβευτές.

Μαζί με τον Γρηγόρη Βαλτινό, η Κατερίνα Λέχου, Αντίνοος Αλμπάνης, Ιώβη Φραγκάτου, Μιχάλης Αεράκης, Κατερίνα Κρέπη και ο Κώστας Καστανάς.

Συντελεστές:

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ΔΙΑΣΚΕΥΗ/ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:
Αθανασία Καραγιαννοπούλου:
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Λευτέρης Παυλόπουλος
ΣΚΗΝΙΚΑ: Γιάννης Μουρίκης
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Σεγρεδάκης

Θέατρο Ιλίσια

Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασιλίσσης Σοφίας
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 7210045

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

"Σούπερ Σος": Μια διαφορετική κωμωδία στο Θέατρο Θησείον

"Η Σιωπή δεν είναι Χρυσός" στο θέατρο Χυτήριο

Διαβάστε περισσότερες προτάσεις θεάτρου στο Athensmagazine.gr

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share