Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Bob festival: Φέτος σε συνεργασία με το Θέατρο των αλλαγών!

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις...

10 Απριλίου 2019 11:23
Bob festival: Φέτος σε συνεργασία με το Θέατρο των αλλαγών!

Κυριακή 12 Απριλίου στις 16.30 στο Θέατρο των Αλλαγών!

Θα σας λυθούν όλες οι απορίες για το Scratch Night και το Bob Theatre Festival! Ελάτε να γνωριστούμε από κοντά!

Το Bob Theatre Festival διοργανώνεται φέτος για 12η συνεχόμενη χρονιά και… αλλάζει στέγη.

Το Θέατρο Κιβωτός, με τη σύγχρονη σκηνή του, με τις 400 θέσεις και με το μεγάλο φουαγιέ του δίνει τη βάση για ένα μεγαλύτερο και καλύτερο Bob Theatre Festival!


O Διαγωνισμός Scratch Night 2019 του Bob Theatre Festival απευθύνεται σε νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες και συγγραφείς που, με τις ομάδες τους, θέλουν να ανεβάσουν μια παράσταση. Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό καλείστε να ετοιμάσετε 15’ από την ιδέα σας (Scratch) και να παίξετε στο φεστιβάλ. Κοινό και επιτροπή ψηφίζουν και αναδεικνύουν το καλύτερο Scratch. Η νικήτρια ομάδα κερδίζει 1.000€ και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας, με στόχο να εξελίξει το Scratch της σε ολοκληρωμένη παράσταση και να παίξει σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, την επόμενη σεζόν.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2010 και διεξάγεται φέτος για 10η χρονιά. Κάθε χρόνο οι ομάδες που διακρίνονται, και όχι μόνο οι νικητές, καταφέρνουν να συνεχίσουν την πορεία τους και να ανεβάσουν τις παραστάσεις τους σε θέατρα της Αθήνας. Φέτος, 24 ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το 15λεπτό τους σε ένα μεγάλο θέατρο, μπροστά στο καλύτερο κοινό – στους θεατές του Bob Theatre Festival.

Αν θες και εσύ κάνεις αίτηση μπες εδώ: bobfestival.gr

Θέατρο των αλλαγών: Έρχεται 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεατρικών Μεθόδων

Το 15ο Διεθνές φεστιβάλ θεατρικών μεθόδων από το Θέατρο των αλλαγών έρχεται και θα μας ταξιδέψει σε θεατρικά μονοπάτια το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα το φεστιβάλ αυτό το διεξαχθεί από την 1 μέχρι τις 6 Ιουλίου 2019.

Από το 2005, κάθε χρόνο το Θέατρο των Αλλαγών διοργανώνει ένα διεθνές φεστιβάλ θεατρικών μεθόδων. Σημαντικοί δάσκαλοι του θεάτρου, ηθοποιοί και σκηνοθέτες από διάφορα μέρη του κόσμου έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν την δουλειά τους μέσα από πρακτικά θεατρικά εργαστήρια υποκριτικής, κίνησης και φωνής και να παρακολουθήσουν δουλειές συναδέλφων τους. Με τον τρόπο αυτό έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μεθόδους για τα μαθήματα υποκριτικής, κίνησης και φωνής που διδάσκονται στις διάφορες σχολές θεάτρου του κόσμου. Στα εργαστήρια αυτά συμμετέχουν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μαθητές δραματικών σχολών από διάφορα μέρη του κόσμου και όλοι όσοι έχουν ένα ζωντανό ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες.

Το φεστιβάλ είναι έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία τα προηγούμενα χρόνια και οι χώρες που συμμετέχουν κάθε χρόνο και αυξάνονται. Και φέτος οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.

Στα προηγούμενα φεστιβάλ πήραν μέρος εκπρόσωποι από τις παρακάτω χώρες:

Χιλή, Ιταλία, Αυστραλία, Τουρκία, Σουηδία, Η.Π.Α., Αίγυπτος, Μεξικό, Καναδάς, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Εσθονία, Κολομβία, Αλβανία, Βέλγιο, Αργεντινή, Βουλγαρία, Ταϊβάν, Ιρλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ρουμανία, Γαλλία, Ρωσία, Ισραήλ, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισλανδία, Ιράν, Παλαιστίνη, Φινλανδία, Λετονία, Γερμανία, Κροατία, Πορτογαλία, Σερβία, Περού, Ιράκ, Αυστρία, Σλοβενία, Μάλτα, Ισπανία, Κύπρος, Ιαπωνία, Ελβετία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδονησία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καζακστάν, Ουγγαρία, Τσεχία.

Εννοείται,ότι ακόμα όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να πάρουν μέρος. Ο τρόπος; Πολύ απλός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα που μπορεί να βρει εδώ.

Η επίσημη γλώσσα του φεστιβάλ είναι τα αγγλικά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr

Η τραγική ιστορία του Άμλετ ενός πρίγκιπα της Δανίας, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

«Το Μικρό σπίτι στο Ποτάμι» …κωμωδία περί γυναικείας δύναμης!

Διαβάστε περισσότερες θέματα Θεάτρου στο Athensmagazine.gr

 

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share