Κυριακή, 29 Μαρτίου 2020

Θέατρο: Αφορμή..Τρωάδες

Το έργο του Ευριπίδη, συναντά γυναίκες από όλο τον κόσμο

29 Μαρτίου 2019 13:30
Θέατρο: Αφορμή..Τρωάδες

Τρεις γυναίκες, σ' έναν χώρο άχρονο, στο κέντρο της μεγάλης βίας, αναμένουν. Η αναμονή αυτή θα γεννήσει λέξεις και οι λέξεις θα αποκτήσουν νόημα.Θα δημιουργηθούν δεσμοί και θα αποκαλυφθεί ο λόγος της αναμονής. Η αφορμή δόθηκε. Οι Τρωάδες θα αποκτήσουν σώμα, θα αρχίσει ένα παιχνίδι ρόλων και θα μας αφηγηθούν την ιστορία τους. Η ιστορία της Τροίας, της Συρίας, του Σεράγεβο, της Ρουάντα, του Σουδάν, της Αρμενίας, της Κορέας, της Σμύρνης, της... Ο λόγος του Ευριπίδη συναντιέται, χωρίς να ανακόπτεται, με μαρτυρίες γυναικών του σήμερα.

Οι αντρικοί ρόλοι βρίσκονται στην σκηνή σαν φαντάσματα που τις στοιχειώνουν. Τις οδηγούν να ξεδιπλώσουν τα δεινά που πέρασαν και να πράξουν, όπως ούτε και οι ίδιες δεν φαντάζονται.

θέατρο αφορμή Τρωάδες

Η παράσταση αφορμή...Τρωάδες δείχνει τις επιπτώσεις του πολέμου στον ψυχισμό των αιχμάλωτων γυναικών. Γυναίκες που από την ασφάλεια του σπιτιού τους βρίσκονται στο δρόμο. Έναν δρόμο άγνωστο, αβέβαιο και τρομακτικό.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:
Νεκταρία Γιαννουδάκη, Γιάννα Ζιάννη, Ασπασία Μηλιαράκη
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Τάσος Αλατζάς
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευριπίδης
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70

Indian summer cafe, από το Αλληλέγγυο θέατρο ΗΛΙΟΥ-πόλις

Σε ένα σταθμό τρένου κόσμος έρχεται και κόσμος φεύγει. Πόσες διαφορετικές ιστορίες μπορείς να ακούσεις. Αρκεί να ακούσεις τις φωνές που περνάνε από δίπλα σου.

Σε ένα μικρό καφέ, 2 γυναίκες ονειρεύονται, συζητούν, θυμώνουν, αποφασίζουν, φοβούνται. Βρίσκονται εκεί γιατί πρέπει να είναι εκεί. Εκεί εργάζονται. Μέσα από τις ιστορίες των επιβατών που περνούν, βρίσκουν "πάτημα" για να δουν τη ζωή τους. Οικογένεια, έρωτας, αγάπη, χαμένα όνειρα και ο χρόνος που φεύγει τόσο γρήγορα, σαν το τρένο.

INDIAN SUMMER CAFE ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ2

Όσοι γνωρίζεται το Indian summer να ξέρετε ότι η παράσταση είναι κάπως "πειραγμένη". Η σκηνοθετική ματιά του Βαγγέλη Βαροτσάκη μας δίνει μια άλλη εκδοχή του κείμενου της Lucy Maurice.

"...άνθρωποι που περπατούν βιαστικά στο χάος της καθημερινότητας , αποξενωμένοι, αδιάφοροι, μοναχικοί αναζητώντας ένα τόπο να σταθούν να μιλήσουν , να πουν αυτό που τους πνίγει..κάποιοι στις ιδιαιτερότητές τους κάποιοι μετέωροι ανάμεσα στην απόγνωση μιας ζωής που σε παρασέρνει.
Και όμως κάπου εκεί υπάρχει ένα μέρος που η διάθεση ακροβατεί ανάμεσα στην απόλυτη χαρά και τη βαθιά απόγνωση, ανάμεσα στην απελπισία και στο χιούμορ, στο κατώφλι ανείπωτων αποφάσεων .Κάπου εκεί μπορείς να διακρίνεις στιγμές απίστευτης τρυφερότητας μέσα από μια βαθιά εσωτερική ματιά που μας κρατάει ακόμα ζωντανούς....."Βαγγέλης Βαροτσάκης.

INDIAN SUMMER CAFE ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΙΟΥ ΠΌΛΙς

ο Indian summer cafe έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Δεν χρειάζεται να δώσουμε χρήματα για εισιτήριο, αλλά μπορούμε να στηρίξουμε το δίκτυο Αλληλεγγύης Ηλίου-πόλις.Ο τρόπος απλός. Μια σακούλα με είδη πρώτης ανάγκης είναι αρκετή. Το Δίκτυο αλληλεγγύης Ηλίου-πόλις, τα δύσκολα αυτά χρόνια βρίσκεται κοντά σε 100 οικογένειες που έχουν ανάγκη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥ-πόλις

INDIAN SUMMER CAFE (βασισμένο στο Indian Summer της Lucy Maurice)

16, 17, 30, 31 Μαρτίου & 6, 7, 13, 14 Απριλίου
ώρα έναρξης 20:00 - διάρκεια 110΄

Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Βαροτσάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Δήμητρα Γκελερή - Κινησιολογία-Χορογραφία: Ειρήνη Παπανικολάου
Μουσική-Τραγούδι: Στέφανος Γιωτίτσας - Νεφέλη Καλαντζή. Επιμέλεια Μουσικής: Στέφανος Γιωτίτσας - Νεφέλη Καλαντζή- Δήμητρα Γκελερή
Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Ασβεστάς, Αναστασία Πάσχου, Ανέστης Ψαθάς,Μανώλης Κεφαλάς
Κοστούμια-Σκηνικά-Φροντιστήριο: Αναστασία Πάσχου- Αφίσα-πρόγραμμα: Δέσποινα Βαροτσάκη
Ήχοι-Φωτισμοί: Δημήτρης Κυπριωτάκης - Φωτογράφιση: Δήμητρα Γκούμα- Σχεδιασμός T-SHIRT:Βικτώρια Αδάμ

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης):

Λώρα: Βίκυ Τσίπη - Στέφη: Δήμητρα Γκελερή
Κυρία Νιούμαν: Λίλη Γαλιατσάτου
Ελέιν: Κατερίνα Χαραλαμποπούλου - 'Αμυ: Βιβή Λυγερού
Βίκ: Στέφανος Γιωτίτσας - Έμα: Νεφέλη Καλαντζή
Αλις: Ανέστης Ψαθάς - Σάρα: Αναστασία Πάσχου
Σάμ: Βικτώρια Αδάμ
Παντρεμένη Γυναίκα: Ευαγγελία Διαμαντή- Βοσινάκη
Γυναίκα που κοιμάται: Νένα Τσαντάκη
Ανακοινώσεις: Ροδόπη Κουλουμπή

Διάβασε περισσότερες προτάσεις Θεάτρου στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share