Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η Κατερίνα Γερονικολού στον ρόλο της Βουγιουκλάκη στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Μία παράσταση που αξίζει να δείτε!

6 Σεπτεμβρίου 2018 11:10
Η Κατερίνα Γερονικολού στον ρόλο της Βουγιουκλάκη στα «Χτυποκάρδια στο θρανίο»

Όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο.

Ο γιατρός που καλείται από τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται.

Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο άγνωστος Γολγοθάς και ο μεγάλος φόβος της Φαίης Σκορδά! Τι μας κρύβει για την προσωπική της ζωή;

Ο Λάκης Λαζόπουλος υπογράφει τη διασκευή και σκηνοθεσία της δημοφιλούς κωμωδίας που επιστρέφει 56 χρόνια μετά, ενώ την παράσταση θα συνοδέψει η πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

Στον ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στον ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας.

Σε ρόλους έκπληξη οι θρύλοι του ελληνικού κινηματογράφου Μάρω Κοντού, Νικος Γαλανός και ο Κώστας Βουτσάς. Μαζί τους, η Σοφία Βογιατζάκη και η Νίκη Παλληκαράκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πασίγνωστοι Έλληνες ηθοποιοί, με διαφορετικά επίθετα, είναι αδέλφια και δεν το γνώριζε κανείς!

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα μέσα στον Οκτώβριο στο θέατρο ΗΒΗ.

Όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη συνάντησε τη Λίζα Πετροβασίλη

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου Κοτοπούλη, ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο «Χτυποκάρδια στο Θρανίο», και μουσική Μίμη Πλέσσα.

Το 1963 γυρίζεται και η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Μία ταινία που απολαμβάνουμε ακόμα και σήμερα σε κάθε προβολή της από την τηλεόραση.

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share