Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δον Κιχώτης : Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο στο Θέατρο Παλλάς!

6 Φεβρουαρίου 2018 13:15
 Δον Κιχώτης : Η μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο στο Θέατρο Παλλάς!

Η παράσταση που έχει αποθεωθεί από ​65​ χιλιάδες θεατές συνεχίζεται στο Θέατρο Παλλάς έως την 1η Απριλίου 2018.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή και τις καθημερινές για τα σχολεία όλων των βαθμίδων συναντούμε στο Θέατρο Παλλάς τον διασημότερο ήρωα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Δον Κιχώτη, σε μια μεγάλη παιδική παράσταση που προσεγγίζει με χιούμορ και ανανεωτικό πνεύμα το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.


Ο απολαυστικός Γιάννης Στάνκογλου ως Δον Κιχώτης, παρέα με την χαρακτηριστική φιγούρα του Δημήτρη Πιατά ως Σάντσο Πάντσα, πλαισιώνονται από έναν εικοσαμελή θίασο ταλαντούχων ηθοποιών, χορευτών και ακροβατών, και ζωντανεύουν στη σκηνή του Παλλάς τις συναρπαστικές περιπέτειες του ​«μεγαλοφάνταστου ιδαλγού» σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου, δημιουργού μερικών από τις πιο επιτυχημένες παιδικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, όπως Ο Θησέας και η Αριάδνη στο νησί των ταύρων και Ο Ιάσονας και το χρυσόμαλλο δέρας.

​Ο βραβευμένος ποιητής Στρατής Πασχάλης διασκεύασε το εμβληματικό μυθιστόρημα του Θερβάντες μένοντας πιστός στις ιδέες και την πλοκή του έργου, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την commedia del' arte και το θέατρο του δρόμου μεταφέροντάς το αριστοτεχνικά στο σήμερα.​

​Η μουσική, τα υπέροχα σκηνικά, το φαντασμαγορικό θέαμα αλλά και η κωμική διάθεση συνθέτουν μία μοναδική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία οι πρωταγωνιστές της μάχονται για τη δόξα και την ιδανική αγάπη, αντιμέτωποι με γιγάντιους ανεμόμυλους και αλλόκοτα τέρατα, με φόντο επιβλητικά παλάτια, μυστικές σπηλιές και παραμυθένια τοπία.


​Σε ρόλο - έκπληξη η ​Σαβίνα Γιαννάτου, ως μέλος του πλανόδιου θιάσου, ερμηνεύει τα τραγούδια της παράστασης, σε μουσική του Νίκου Κυπουργού και στίχους ενός από τους κορυφαίους Έλληνες ποιητές, του Μιχάλη Γκανά. Οι συνθέσεις του Νίκου Κυπουργού – δημιουργού της θρυλικής Λιλιπούπολης και των Μυστικών του κήπου– αναβιώνει τη​λαϊκή μουσική του 17ου αιώνα, εποχή έκδοσης του Δον Κιχώτη, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με ανατολίτικο και ισπανικό αέρα.
.
Τους βασικούς ρόλους συμπληρώνουν ο Αλμπέρτο Φάις, ο Κρις Ραντάνοφ, η Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, ο Δημήτρης Γαλάνης, ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος και η Έλενα Σαλένκοβα, πλαισιωμένοι από είκοσι ηθοποιούς, χορευτές, ακροβάτες και τραγουδιστές που μεταφέρουν τη δράση πότε στη σκηνή και πότε στην πλατεία, μεταμορφώνοντας​ ολόκληρο το θέατρο σε μια μεγάλη, πολύχρωμη γιορτή. Τους φωτισμούς υπογράφει η Ελευθερία Ντεκώ, ενώ τα σκηνικά και κοστούμια είναι δημιουργίες του καταξιωμένου σκηνογράφου Μανόλη Παντελιδάκη.



Δον Κιχώτης
Θέατρο Παλλάς

Έως την Κυριακή 1η Απριλίου



Σκηνοθεσία-χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Διασκευή-κείμενο: Στρατής Πασχάλης
Μουσική: Νίκος Κυπουργός
Στίχοι τραγουδιών: Μιχάλης Γκανάς
Σκηνικά-κοστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ.
Ξιφομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης
Διδασκαλία flamenco: Adolfo Vega
Μουσική Διδασκαλία: Βάσια Ζαχαροπούλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Φοίβος Ζήτης
Βοηθός σκηνογράφου: Ελίνα Δράκου

Παραγωγή : Μιχάλης Αδάμ - PRIME ENTERTAINMENT

Διεύθυνση παραγωγής: Χρηστίνα Νιάρου
Εκτέλεση παραγωγής: Νίκος Πασχίδης
Ειδικές κατασκευές: Δήμητρα Καίσαρη
Κατασκευή σκηνικών: Π. Λαζαρίδης, Β. Σακκής
Κατασκευή ποδηλάτων: Παναγιώτης Τσινάρης
Κοστούμια: Βεστιάριο
Φωτογραφίες : Studio Vrettos


Ερμηνεύουν:
Γιάννης Στάνκογλου, Δημήτρης Πιατάς, Σαβίνα Γιαννάτου, Αλμπέρτο Φάις, Κρις Ραντάνοφ, Τζωρτζίνα Παλαιοθοδώρου, Δημήτρης Γαλάνης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Έλενα Σαλένκοβα, Αλέξανδρος Κειβανάη, Ράνια Φόβου, Σοφία Μαρτίου, Νατάσα Σαραντοπούλου, Ίρις Κατράκη, Άγγελος Αντωνάκος, Ανδρέας Λάβνερ, Μπίλιω Μαρνέλη, Γιάννης Σμέρος, Γιάννα Μεντβεντέβα, Στράτος Γιαπτσέ, Ραφαήλ Μπουμπουχαιρόπουλος.

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
ΕΩΣ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 15.00​'​ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 11.30​'​ ΚΑΙ 15.00​'​

ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ 7 ΜΕΧΡΙ 20 ΕΥΡΩ

Πληροφορίες και εισιτήρια:
211-8005141 - viva​

και στα ταμεία του θεάτρου Παλλάς

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share