Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα τρελά όνειρα από τον «Γαλάζιο Πλανήτη»

1 Νοεμβρίου 2017 17:39
Τα τρελά όνειρα από τον «Γαλάζιο Πλανήτη»

Μια παράσταση και για πιο μικρά παιδιά στο Μικρό Εθνικό.

Πώς θα ένιωθες αν μπορούσες να πραγματοποιήσεις κάθε όνειρο σου; Να μάθεις να πετάς, να μπορείς να σβήσεις κάθε βροχερή και κακή ημέρα, το πρωινό ξύπνημα και να πηγαίνεις στο κρεβάτι σου για ύπνο, όποτε θέλεις εσύ;

Μία παράσταση έρχεται να μας δώσει τις απαντήσεις που ψάχνουμε για να πραγματοποιήσουμε τα πιο τρελά μας όνειρα. Σχεδιασμένη για μικρά παιδιά από την Κατερίνα Καραδήμα, η οποία είχε σκηνοθετήσει και ερμηνεύσει πέρσι στο θέατρο Πόρτα το έργο για βρέφη με τίτλο «Κοίτα!», η νεαρή δημιουργός επιστρέφει με μία παράσταση που απευθύνεται αυτή την φορά σε ηλικίες από 3 ετών και πάνω.

Η παράσταση έχει τον τίτλο «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη» και είναι βασισμένη στο πολυβραβευμένο βιβλίο του Αντρί Μάγκνασον. Τρεις ηθοποιοί μοιράζουν επί σκηνής ρόλους, μπαλόνια, χρυσόσκονη και ταλκ και ζωντανεύουν καθημερινά, μέσα στην αίθουσα, έναν ολόκληρο πλανήτη. Έναν πλανήτη με τα άγρια θηρία του και, φυσικά, το αγριότερο όλων, τον άνθρωπο.

Η παράσταση τολμά να γεννήσει μεγάλα ερωτήματα στους πιο μικρούς φίλους μας, σχετικά με την κλιματική αλλαγή, τη φιλία, τη δικαιοσύνη, την κατανομή των φυσικών πόρων, τη χαμένη μας αθωότητα.

Τη μετάφραση υπογράφει η Τζούλια Διαμαντοπούλου, τη σκηνοθεσία – διασκευή η Κατερίνα Καραδήμα και ερμηνεύουν οι Νικόλας Αναστασόπουλος, Μαλαματένια Γκότση και Γιάννης Παναγόπουλος.


Ιnfo: Από την Κυριακή 4/11. «Τα Παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη». Τρίτη έως και Παρασκευή για σχολεία
Κυριακή στις 13:30 για το κοινό. Γενική είσοδος: 6€. Εθνικό Θέατρο - Κτίριο Τσίλλερ Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, τηλ. 210.5288170-171, 210.7234567

Πηγή:tospirto.net

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share