Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η «Ασκητική» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

13 Ιουλίου 2012
Η «Ασκητική» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Απόψε στις 21:00

Ο σκηνοθέτης Πάνος Αγγελόπουλος παρουσιάζει το φιλοσοφικό έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ασκητική» σε θεατρική μορφή, απόψε στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Ο Νίκος Καζαντζάκης είναι μια αναγνωρισμένη μορφή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην παγκόσμια πνευματική σκηνή.
Είναι ο πιο μεταφρασμένος Έλληνας συγγραφέας, ενώ στα μεγάλα Πανεπιστήμια του εξωτερικού υπάρχουν έδρες για την μελέτη του έργου του, αλλά και σύλλογοι φίλων του Καζαντζάκη.

Το φιλοσοφικό του έργο «Ασκητική» είναι το πιο διάσημο και διαβασμένο έργο του. Αποτελεί δε, τη Βίβλο των ιδεών του συγγραφέα.

Είναι μια τολμηρή πρωτοποριακή απόπειρα να παρουσιαστεί ο φιλοσοφικός λόγος του συγγραφέα με δραματική μορφή, ώστε ο θεατής να έχει μια πρωτόγνωρη αλλά και πιο ουσιώδη και ξεκάθαρη επικοινωνία με τις μεγάλες αγωνίες και ιδανικά του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο λόγος της «Ασκητικής» μας οδηγεί σε άγνωστα μονοπάτια της ανθρώπινης εμπειρίας αλλά μας αποκαλύπτει και πολλές μεταφυσικές αλήθειες. Μας διαπαιδαγωγεί στον αγώνα της ζωής και μας διδάσκει ότι μέσα από τις δυσκολίες και τις αιματηρές μάχες, όταν ο άνθρωπος δεν φοβηθεί να αντιμετωπίσει την φθορά του αλλά και το εσωτερικό του μεγαλείο, τότε θα μπορέσει να απαντήσει στα μεγάλα ερωτηματικά της ζωής και να προκαλέσει την λύτρωση. Μας αποκαλύπτει πόσο θαυμάσιο είναι να αγωνίζεσαι συνεχώς χωρίς να υπολογίζεις θυσίες και εχθρικές συνθήκες. Μόνο έτσι θα νικήσεις και θα υψωθείς στην ανθρώπινη φύση σου.

«Να παλεύεις χωρίς να καταδέχεσαι να ζητάς ανταμοιβή, αυτό είναι η αληθινή ελευθερία».

Συντελεστές:
Θεατρική προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Πάνος Αγγελόπουλος
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ
Πηγή:newsbeast.gr
 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share