Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η "Περσεφόνη" του Αλέξανδρου Κωνσταντινόπουλου στο Beton7 μέχρι τις 28 Ιουνίου

18 Ιουνίου 2012
Η

Ο μύθος της Περσεφόνης είναι ένα παραμύθι γεφύρι Θεού κι ανθρώπου που εμπεριέχει όλη τη διαδρομή μας, από τη γέννηση μέχρι το θάνατο.

Η Δήμητρα που κρύβει τα σπέρματα, από τον αδελφό της Δία γέννησε την Κόρη που όταν την έκλεψε ο Άδης απέκτησε όνομα και ονομάστηκε Περσεφόνη (Περσεφάττα Πτέρσις-εφάπτω- ρίχνω τη καταστροφή). Πράγματι, η απαγωγή της έφερε την καταστροφή στη γη, γιατί ο πόνος της μάνας της τη ξέρανε. Φεύγοντας από την αγκαλιά της μητέρας της θα γνωρίσει τον έρωτα του Άδη και θα διχαστεί ανάμεσα σε δύο κόσμους. Είναι μια συμβολική αναπαράσταση της περιπέτειας της εσωτερικής ζωής που για να γνωρίσει, θα βυθιστεί στο πένθος ώστε να μπορέσει κατόπιν να ανθοφορήσει. Καθρεφτίζει τη δύναμη της αλλαγής καθώς οι άνθρωποι δε θα μπορέσουν να βιώσουν τις αλλαγές των εποχών αν δεν πενθήσουν, μόνο έτσι θα αποκτήσουν παρελθόν και το παρελθόν είναι αναπόσπαστο μέρος του κόσμου. Θυμόμαστε την αρχή μας και επαναπροσδιορίσουμε την σχέση με τη φύση μέσα από το δράμα που εκτυλίσσεται μια μέρα όπου η Περσεφόνη καλείται να κατεβεί στον Άδη.

Σύνθεση κειμένων του Γ.Ρίτσου, του Ευριπίδη, του Αισχύλου αλλά και ορφικών ύμνων. Ένα ταξίδι με αφετηρία τη βουτιά στο ασυνείδητο και προορισμό τη προβληματική κοινωνία του σήμερα.

Σύλληψη-Σύνθεση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κωνσταντινόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ντιάνα Παπαναγιωτάκη
Φωτογράφιση: Μαρία Κωνσταντινοπούλου
Οπτικοακουστική επιμέλεια: Κωστής Ζαφειρόπουλος
Κοστούμια: Σοφία Αλεξανιάν
Σκηνικά: Γιάννης Σπανάκης
Παίζουν: Ιωάννου Βίβιαν, Βουκελάτου Ειρήνη, Πύρρου Ναυσικά


Πρεμιέρα: Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι 28/6/2012
Ώρα: 21.00
Εισιτήριο:10€
Κρατήσεις: 210 7512625

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share