Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δραματικές ώρες για το Netflix: Σοβαρό «χτύπημα» με απώλεια συνδρομητών!

Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια!

20 Απριλίου 2022 10:37
Δραματικές ώρες για το Netflix: Σοβαρό «χτύπημα» με απώλεια συνδρομητών!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί το Netflix να παραμείνει ο κυρίαρχος του streaming παγκοσμίως, όμως η ώρα για σοβαρές αποφάσεις και αλλαγές έφτασε, αφού η πλατφόρμα έχασε για πρώτη φορά συνδρομητές μετά από δέκα χρόνια συνεχούς αυξητικής τάσης.

Δείτε επίσης: Netflix - Αυτές είναι οι δέκα σειρές και ταινίες που ξεχωρίζουν για τον Μάιο

Όπως ανακοινώθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2022, σε σχέση με την αυλαία του 2021, το Netflix έχει 200.000 λιγότερους συνδρομητές, με το νούμερο να διαμορφώνεται στα 221,64 εκατομμύρια. Η επίσημη πρόβλεψη που είχε γίνει ήταν αύξηση 2.5 εκατομμυρίων, νούμερο που δεν θα έπιανε τελικά, ακόμα και αν παρέμενε στη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η αντίδραση των αγορών ήταν άμεση, με την μετοχή να κάνει βουτιά που στο κλείσιμο έφτασε το 25%. Η πρόβλεψη για το επόμενο τρίμηνο είναι και αυτή δυσοίωνη για την εταιρεία, αφού προβλέπεται απώλεια συνδρομητών που θα φτάσει τα 2 με 3 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Η τελευταία φορά που το Netflix έχασε συνδρομητές ήταν πίσω στο 2011 και από τότε είχαμε μία συνεχιζόμενη ανηφόρα που έμοιαζε ασταμάτητη, ειδικά μετά το παγκόσμιο λανσάρισμα πίσω στις αρχές του 2016. Η υπηρεσία δέχθηκε άλλο ένα μεγάλο σπρώξιμο προς τα εμπρός κατά τη διάρκεια της καραντίνας, αφού πρόσθεσε πάνω από 30 εκατομμύρια συνδρομητές.

νετφλιξ-χρηστεσ

Τι εξήγηση δίνουν οι υπεύθυνοι για αυτή την πτώση; Δύο είναι τα σημεία που εστιάζουν. Το πρώτο είναι φυσικά η αύξηση του ανταγωνισμού την τελευταία τριετία και ειδικά τώρα που δύο βασικοί αντίπαλοι, το Disney Plus και το HBO Max επεκτείνουν τη δράση τους εκτός Αμερικής.

Το δεύτερο είναι το μοίρασμα των κωδικών αφού εκτιμάται ότι πάνω από 100 εκατομμύρια άνθρωποι βλέπουν Netflix χωρίς να πληρώνουν, με τα 30 εκατομμύρια να βρίσκονται στην Αμερική και τον Καναδά, χώρες που έχουν εδώ και καιρό σταματήσει να δίνουν αύξηση στους συνδρομητές.

Το Netflix υποσχέθηκε παρόλα αυτά ακόμα πιο πλούσιο περιεχόμενο, αύξηση των επενδύσεων και νέες στρατηγικές που θα οδηγήσουν ξανά σε ανάπτυξη. Το αν αυτά θα πετύχουν είναι κάτι που θα φανεί στο μέλλον.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share