Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Οργή με το Netflix: Ομαδική αγωγή χρηστών κατά της γνωστής πλατφόρμας!

Τι συνέβη με τον αμερικανικό κολοσσό;

13 Απριλίου 2022 16:15
Οργή με το Netflix: Ομαδική αγωγή χρηστών κατά της γνωστής πλατφόρμας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρώσοι χρήστες του Netflix κατέθεσαν ομαδική αγωγή εναντίον του κολοσσού μετάδοσης προγράμματος συνεχούς ροής για την αποχώρησή του από τη ρωσική αγορά, απαιτώντας αποζημίωση 60 εκατ. ρουβλίων (περίπου 670.149 ευρώ), μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Παράλληλα, αυτές είναι οι νέες σειρές και ταινίες στο Netflix για τον Απρίλιο.

Η εταιρία Netflix ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι ανέστειλε την υπηρεσία της στη Ρωσία και σταμάτησε προσωρινά όλα τα μελλοντικά σχέδια και τις εξαγορές στη χώρα καθώς αξιολογούσε τον αντίκτυπο της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σήμερα, νομική εταιρία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα χρηστών του Netflix κατέθεσε ομαδική αγωγή εναντίον της αμερικανικής υπηρεσίας Netflix στο δικαστήριο της περιοχής Χαμοβνιτσέσκι της Μόσχας», ανέφερε το RIA, επικαλούμενο τη νομική εταιρία Chernyshov, Lukoyanov & Partners.

«Ο λόγος που κατατέθηκε η αγωγή ήταν η παραβίαση των δικαιωμάτων των Ρώσων χρηστών λόγω της μονομερούς άρνησης του Netflix να παρέχει υπηρεσίες στη Ρωσία».

Η εταιρία Netflix δεν αποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Πολλές ξένες εταιρίες έχουν ανακοινώσει προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και εργοστασίων στη Ρωσία ή έχουν πει πως αποχωρούν οριστικά αφότου η Μόσχα ξεκίνησε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Η Ουκρανία και η Δύση λένε πως η Ρωσία εξαπέλυσε απρόκλητο επιθετικό πόλεμο εναντίον της γειτονικής της χώρας.

5 σειρές στο Netflix γεμάτες μυστήριο - Θα το λύσεις πριν στο φανερώσει το τέλος;

Σου αρέσουν οι σειρές γεμάτες μυστήριο; Αυτές που μετά το τέλος κάθε επεισοδίου ανυπομονείς για το επόμενο; Μήπως κατά βάθος είσαι ένας μικρός detective και λατρεύεις να κάνεις μαντεψιές; Τότε ρίξε μία ματιά στις παρακάτω σειρές μυστηρίου που θα βρεις στο Netflix.

Μετά από μία μικρή έρευνα το Athensmagazine.gr, προτείνει 5 σειρές μυστηρίου για να περνάτε συναρπαστικά τα απογεύματά σας στο σπίτι.

Ένας από εμάς λέει ψέματα

Πρόκειται για μία σειρά μυστηρίου που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Karen M. McManus.

Η σειρά «Ένας από εμάς λέει ψέματα» στο Netflix ακολουθεί πέντε μαθητές που σπουδάζουν στο Bayview High, οι οποίοι βρίσκονται μαζί υπό κράτηση και κάποια στιγμή ένα μέλος της παρέας παθαίνει αλλεργικό σοκ και τελικά πεθαίνει.

Στη συνέχεια, η σειρά εμβαθύνει στο να ανακαλύψει ποιος είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Simon, ο οποίος είχε ξεκινήσει μια διαδικτυακή εφαρμογή που αποκάλυπτε μυστικά που άλλαζαν τη ζωή των συμμαθητών του. Λόγω αυτού κάθε ένας από τους χαρακτήρες που βρίσκονται υπό κράτηση έχει τη δική του ευκαιρία και κίνητρο να τον ήθελαν νεκρό. Οι ανατροπές στην υπόθεση της σειράς καθώς πρέπει να βρεθεί ο πραγματικός ένοχος είναι πολλές και αυτό είναι που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον όσων την παρακολουθούν.

Ο Ψυχίατρος

Ο Ψυχίατρος “The Alienist” είναι μια σειρά μυστηρίου, βασισμένη στο μυθιστόρημα του Caleb Carr με τον ίδιο τίτλο.

Ένας ευφυής και χαρισματικός ψυχίατρος, ο Λάζλο Κράιζλερ, μετά από εντολή του αρχηγού της αστυνομίας της Νέας Υόρκης και μετέπειτα προέδρου των ΗΠΑ, Theodore Roosevelt προσπαθεί να εξιχνιάσει μια υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών μικρών άστεγων αγοριών. Μαζί του είναι και ο σκιτσογράφος John Moore που δουλεύει στους New York Times.

Η 2η σεζόν με τίτλο “The Alienist: Angel of Darkness“ συνεχίζει με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο να μας κρατάει το ενδιαφέρον.

Έναν χρόνο αργότερα, η Sara Howard έχει δικό της ανεξάρτητο πρακτορείο ντετέκτιβ και καλείται να ανακαλύψει νέα εγκλημάτα που συμβαίνουν, γύρω από την εξαφάνιση ενός μωρού. Αναλαμβάνει με τη βοήθεια του ψυχιάτρου Laszlo Kreizler και του σκιτσογράφου John Moore να ανακαλύψει τον υπεύθυνο για την υπόθεση θανάτου ενός εμβρύου. Οι κατηγορίες στρέφονται προς τη μητέρα του μωρού, η οποία και θανατώνεται.

Ταραγμένα Νερά

Τη δεκαετία του ’40, το πλοίο «Bárbara de Braganza» αναχωρεί από την Ισπανία για το Ρίο ντε Τζανέιρο. Όλοι οι επιβάτες, ανάμεσά τους και δύο αδερφές, ταξιδεύουν με έναν στόχο και πολλά μυστικά. Όλα θα βγουν την επιφάνεια, ειδικά όταν μία σειρά θανάτων ταράξουν τα νερά.

Σκοτάδι

Η ιστορία διαδραματίζεται στη μικρή βιομηχανική πόλη του Βίντεν του 2019, όπου η εξαφάνιση δύο μικρών παιδιών εκθέτει τη διπλή ζωή και τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ τεσσάρων οικογενειών, με μια σπηλιά να ενώνει με υπερφυσικό τρόπο τα πρόσωπα, τα γεγονότα και την πόλη, αρχικά με το 1986 και, αργότερα, με διάφορα χρονικά σημεία στο παρελθόν και το μέλλον.

Ο Νεαρός Βαλάντερ

Όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της σειράς, ο Βαλάντερ είναι νεαρός. Είναι μόλις 20 ετών και έχει ξεκινήσει την καριέρα του σαν ένας απλός αστυνομικός στο Μάλμε της Σουηδίας. Η οικονομική του κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή και για αυτό το λόγο μένει σε ένα γκέτο μεταναστών, κρατώντας κρυφή την επαγγελματική του ιδιότητα.

Όλα αυτά θα ισχύουν μέχρι ένα βράδυ, το οποίο θα συμβεί ένα τραγικό γεγονός. Έξω από το σπίτι του, θα βρεθεί ένας σουηδός δεμένος. Κάποιος θα του έχει ζωγραφίσει την σουηδική σημαία σε όλο του το πρόσωπο και στο στόμα του θα έχει…μία χειροβομβίδα. Ο Βαλάντερ θα αποκαλύψει την ταυτότητα του στην προσπάθειά του να βάλει μία τάξη και έτσι θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με αυτόν τον μυστηριώδη ντετέκτιβ…

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share