Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» μεγατόνων: Τέλος εποχής για Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Όσα υποστήριξε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

8 Φεβρουαρίου 2022 15:49
«Βόμβα» μεγατόνων: Τέλος εποχής για Facebook και Instagram στην Ευρώπη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση πως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σκέφτεται να αποσύρει το Facebook και το Instagram από την Ευρώπη.

Tο θέμα που προκύπτει για τη Meta είναι οι διατλαντικές μεταφορές δεδομένων που ρυθμίζονται μέσω της λεγόμενης ασπίδας προστασίας και άλλων μοντέλων που χρησιμοποιεί η εταιρεία για την αποθήκευση δεδομένων από Ευρωπαίους χρήστες σε Αμερικανικούς διακομιστές.

Δείτε επίσης: Σε παρακμή το Facebook; Πτώση στους ημερήσιους χρήστες για πρώτη φορά σε 18 χρόνια – Πόσα δισ. χασούρα είχε ο Ζούκερμπεργκ

Facebook και Instagram

Όπως είπε ο ιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας στην ετήσια έκθεσή του, το Facebook και το Instagram ενδέχεται να κλείσουν σε ολόκληρη την Ευρώπη εάν η Meta δεν έχει την επιλογή να μεταφέρει, να αποθηκεύει και να επεξεργάζεται δεδομένα από τους Ευρωπαίους χρήστες της σε διακομιστές που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι συμφωνίες που ίσχυαν για τη μεταφορά δεδομένων επανεξετάζονται λόγω παραβιάσεων. Η ασπίδα προστασίας δεδομένων που χρησιμοποιούσε η εταιρεία ακυρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο τον Ιούλιο του 2020 και πλέον ΗΠΑ και ΕΕ ψάχνουν κοινό πλαίσιο για νέα συνθήκη που θα επιτρέπει στη Meta να επεξεργάζεται με ασφάλεια τα δεδομένα των χρηστών.

Οπότε μένει ο χρόνος να δείξει, αν και κατά πόσο οι Ευρωπαίοι χρήστες θα εξακολουθήσουν να έχουν τους λογαριασμούς τους στα συγκεκριμένα social media.

Facebook: Με αυτό το κόλπο μπορείτε να διαβάζετε μηνύματα χωρίς να το βλέπουν οι άλλοι!

Δεν είναι λίγες οι φορές που θέλουμε να διαβάσουμε κάτι στο facebook χωρίς όμως ο αποστολέας να γνωρίζει ότι είδαμε το μήνυμά του. Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε το πώς θα μπορέσετε να το κάνετε αυτό. Δηλαδή να έχετε διαβάσει το μήνυμα του αποστολέα, χωρίς ο άλλος να ξέρει ότι είδατε το μήνυμά του.

Δείτε επίσης: Τέλος το Facebook: Οι μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει η πλατφόρμα

Mε αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να δείτε και να διαβάσετε τα μηνύματα σας χωρίς να εμφανιστεί το «Διαβάστηκε».

Δείτε παρακάτω:

Θέλετε να διαβάζετε τα μηνύματα σας στο Facebook χωρίς να καταλαβαίνει ο αποστολέας ότι έχετε διαβάζει το μήνυμά του; Υπάρχει λύση… Με την εφαρμογή Privy Chat για Android, θα μπορέσετε να λύσετε το ζήτημα με τα μηνύματα σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε την εφαρμογή και να την συνδέσετε με το προφίλ σας στο Facebook! Kάθε φορά που λαμβάνετε κάποιο μήνυμα το οποίο δεν θέλετε να φανεί ότι διαβάσατε απλά μπαίνετε και το διαβάζετε μέσω της εφαρμογής, η οποία διατηρεί ingognito το ότι το μήνυμα έχει αναγνωστεί από εσάς.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share