Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

H Xiaomi ενισχύει τη θέση της στην ασφάλεια των προϊόντων ΙοΤ για καταναλωτές παρουσιάζοντας μια νέα σειρά από προτεινόμενα διεθνή πρότυπα

Η Xiaomi δημοσίευσε έναν νέο οδηγό για πρότυπα ΙοΤ με τίτλο “Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0” και ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι το Xiaomi Mesh System AX3000 απέκτησε πιστοποίηση BSI ΙοΤ Kitemark™

20 Ιανουαρίου 2022 11:25
H Xiaomi ενισχύει τη θέση της στην ασφάλεια των προϊόντων ΙοΤ για καταναλωτές παρουσιάζοντας μια νέα σειρά από προτεινόμενα διεθνή πρότυπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Xiaomi, η εταιρεία ηλεκτρονικών και smart συσκευών που καθιέρωσε παγκοσμίως την κορυφαία πλατφόρμα ΑΙοΤ (ΑΙ+ΙοΤ), δημοσίευσε μια νέα σειρά από προτεινόμενα πρότυπα προς στήριξη και εξασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών σε προιόντα ΙοΤ.

Ο οδηγός, με τίτλο “Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device Version 2.0”, στοχεύει στην προστασία και την ιδιωτικότητα των χρηστών με μια δέσμη απαιτήσεων που περιέχει οδηγίες σχετικά με τα υλικά συσκευών, τα λογισμικά τους και τη μεταξύ τους επικοινωνία.

Επίσης, αναφέρει τις απαιτήσεις σχετικά με την ασφάλεια δεδομένων και την ιδιωτικότητα, που περιλαμβάνουν ασφάλεια επικοινωνίας, εξακρίβωση και πρόσβαση ελέγχου, ασφαλή έναρξη, διαγραφή δεδομένων, κ.λπ.

Πρόκειται για μια βάση οδηγιών ασφαλείας την οποία πρέπει να καλύπτουν όλες οι έξυπνες συσκευές της Xiaomi.

οδηγός

O οδηγός της Xiaomi καλύπτει τις ανάγκες των καταναλωτών για τον κλάδο του ΙοΤ, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα πρότυπα που να ισχύουν για ευρεία εφαρμογή. Πλέον, οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον οδηγό για να αποφύγουν βασικούς κινδύνους και να βελτιώσουν γρήγορα τις δυνατότητες προστασίας και ασφάλειας στα ΙοΤ προϊόντα τους.

Η Xiaomi κατέχει την κορυφαία, παγκοσμίως, πλατφόρμα ΑΙοΤ για καταναλωτές. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2021, η ΑΙοΤ πλατφόρμα της Xiaomi είχε συνδέσει πάνω από 400 εκατομμύρια συσκευές, πλην έξυπνων κινητών και laptops. Στην πλατφόρμα είναι συνδεδεμένοι πάνω από 8 εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, με 5 ή περισσότερες συσκευές Xiaomi ο καθένας. Η Χiaomi προσφέρει τη μέγιστη ασφάλεια προς τους χρήστες της και αναζητά τις καλύτερες λύσεις της αγοράς, καθώς και κοινά πρότυπα για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο οδηγός της έρχεται στον απόηχο της επικύρωσης του Βρετανικού Ινστιτούτου Προτύπων (BSI) του Xiaomi Mesh System AX3000, το οποίο έλαβε την πιστοποίηση BSI IoT Kitemark™, αποδεικνύοντας την αδιαμφισβήτητη συνοχή μεταξύ του Cyber Security Baseline for Consumer Internet of Things Device και των διεθνών προτύπων ασφάλειας IoT που ακολουθεί το BSI.

συσκευές

«Η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα των χρηστών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη Χiaomi και δεσμευόμαστε πως αυτό ισχύει για όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω το Xiaomi Mesh System AX3000 να λαμβάνει την πιστοποίηση BSI Kitemark. Ανά τα χρόνια έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για την προστασία και ιδιωτικότητα των χρηστών μας. Είμαι περήφανος που η Xiaomi βρίσκεται στην ηγετική θέση στην πολιτική ασφαλείας και πρακτικών ΙοΤ παγκοσμίως και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να φτιάξουμε ένα καλύτερο οικοσύστημα ΙοΤ για τους χρήστες μας», δήλωσε ο κ. Cui Baoqiu, Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της επιτροπής Ασφάλειας και Ιδιωτικότητας της Xiaomi.

Ο κ. David Mudd, Διευθυντής του BSI Global Digital and Connected Product Certification δήλωσε πως «οι συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να προσφέρουν σημαντικά αγαθά στην κοινωνία αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία και ασφάλεια τους να είναι αξιόπιστα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής. Αποκτώντας την πιστοποίηση BSI Kitemark™ for ΙοΤ Devices για τα προϊόντα της και με τα συστήματά της να ελέγχονται και να παρακολουθούνται τακτικά και ανεξάρτητα, η Xiaomi αποδεικνύει στους καταναλωτές τη δέσμευσή της για την προστασία των δεδομένων. Συγχαρητήρια στην ομάδα της Xiaomi για την επιτυχία της».

Το BSI IoT Kitemark™ είναι προϊόν και αποτελεί πιστοποίηση ποιότητας υπηρεσιών που διαχειρίζεται το BSI. Πραγματοποιεί ελέγχους ασφαλείας και τεχνικούς ελέγχους για συστήματα ΙοΤ, παρέχοντας στους καταναλωτές εξασφάλιση για ασφαλείς και αξιόπιστες συσκευές ΙοΤ, σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα. Η πιστοποίηση BSI IoT Kitemark™ σημαίνει πως τα προϊόντα της Xiaomi συμμορφώνονται με σειρά προτύπων κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένου του προτύπου ETSI/EN303645 του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Προτύπων Τηλεπικοινωνίας (ΕΤSI) και του Open Web Application Security Project® (OWASP).

Είναι η τρίτη φορά που η Xiaomi λαμβάνει διεθνή διαπίστευση ασφάλειας, μετά την πιστοποίηση των Mi 360° Home Security Camera 2K και Xiaomi Home App, με BSI Kitemark™ Certification, τον Ιούλιο του 2021.

συσκευές

Αυτά είναι απλώς ένα μέρος της πλήρους εικόνας όσων έχει πετύχει η Xiaomi σχετικά με την ασφάλεια ΙοΤ. Τον Ιούνιο του 2021, η Xiaomi δημοσίευσε το Xiaomi IoT Privacy White Paper[2] όπου εξηγεί τις πολιτικές και πρακτικές ασφαλείας για τα προϊόντα IoT της εταιρείας και το πώς κερδίζουν την εμπιστοσύνη, ενισχύοντας τη διαφάνεια. Τον Νοέμβριο του 2021, στην έκθεση του Internet of Things Security Foundation (IoTSF) [3], η Xiaomi συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στους 21 προμηθευτές συσκευών ΙοΤ που πέρασαν τους εκτενείς ελέγχους και έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία για την πολιτική αποκάλυψης ευάλωτων σημείων στην ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύει την ηγετική θέση της Xiaomi στην ασφάλεια ΙοΤ.

Στο μέλλον, η Xiaomi θα συνεχίσει να βελτιώνει τα συστήματα ασφαλείας ΙοΤ της, ενισχύοντας παράλληλα τις δυνατότητες διαχείρισης ασφάλειας και τεχνικών δοκιμών ώστε να ανταπεξέλθει στην ευθύνη που έχει ως ηγέτης του κλάδου και να παρέχει σε όλο τον κόσμο μια καλύτερη και πιο άνετη ζωή, χάρη στην καινοτόμο και ασφαλή τεχνολογία.

Σχετικά με την Xiaomi Corporation

H Xiaomi Corporation ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2010 και εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ-Κονγκ στις 9 Απριλίου, 2018 (1810.ΗΚ). Η Xiaomi είναι μια εταιρεία ίντερνετ με έξυπνα κινητά και συσκευές, συνδεδεμένα μέσω μιας πλατφόρμας ΙοΤ που βρίσκεται στον πυρήνα της.

Εφαρμόζοντας το όραμα: “Γίνε φίλος με τον καταναλωτή και γίνε η πιο cool εταιρεία στην καρδιά των χρηστών”, η Xiaomi συνεχώς κυνηγά καινοτομίες, εμπειρία χρήστη υψηλής ποιότητας και λειτουργική αποδοτικότητα. Η εταιρεία κατασκευάζει ασταμάτητα εκπληκτικά προϊόντα σε ειλικρινείς τιμές ώστε να μπορεί ο καθένας στον πλανήτη να απολαύσει μια καλύτερη ζωή μέσω της πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Η Xiaomi είναι μια από τις ηγέτιδες εταιρείες smartphone παγκοσμίως. Το μερίδιο αγοράς της κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 την κατατάσσει 3η στην παγκόσμια διάταξη. Η εταιρεία έχει εδραιωθεί ως ηγέτης στο κλάδος ΑΙοΤ (ΑΙ+ΙοΤ) με 400 εκατομμύρια έξυπνες συσκευές συνδεδεμένες στη πλατφόρμα της, πλην έξυπνων κινητών και φορητών υπολογιστών, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Τα προϊόντα της Xiaomi είναι διαθέσιμα σε πάνω από 100 χώρες και περιοχές του κόσμου. Τον Αύγουστο του 2021, η εταιρεία εντάχθηκε στη λίστα Fortune Global 500 για τρίτη φορά, στη 388ή θέση, ανεβαίνοντας 86 θέσεις από το 2020.

Η Xiaomi αποτελεί μέλος των χρηματιστηριακών δεικτών Hang Seng, Hang Seng China Enterprises, Hang Seng TECH και Hang Seng China 50. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Xiaomi επισκεφτείτε το https://blog.mi.com/en/

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share