Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ψυχρολουσία για εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων: Αυτά τα μοντέλα παύουν να λειτουργούν!

Μία εταιρεία που κυριάρχησε στην αγορά μέχρι και μια δεκαετία πριν

5 Ιανουαρίου 2022 10:13
Ψυχρολουσία για εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων: Αυτά τα μοντέλα παύουν να λειτουργούν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τέλος εποχής για τις παλιές συσκευές BlackBerry με λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10 ή παλαιότερο, καθώς η σημερινή (4 Ιανουαρίου) είναι και η τελευταία μέρα που θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Φορτίζετε το κινητό σας στο αυτοκίνητο; Δείτε γιατί ήρθε η ώρα να το σταματήσετε

Μετά τις 4 Ιανουαρίου 2022, οι υπηρεσίες που απαιτούνται για την αξιόπιστη λειτουργία της ασύρματης συνδεσιμότητας/υπηρεσιών δεδομένων θα απενεργοποιηθούν.

Αυτό σημαίνει ότι κινητά BlackBerry με λειτουργικό σύστημα BlackBerry 10, BlackBerry 7.1 (ή παλαιότερο) ή tablet PlayBook, πλέον οι συσκευές δεν θα λειτουργούν σωστά...

μπλακμπερι-κινητα

Σε ανάρτησή της η εταιρεία αναφέρει συγκεκριμένα τις συνδέσεις (αμερικανών) παρόχων κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi, πράγμα που σημαίνει ότι θα επηρεαστούν τα δεδομένα, οι τηλεφωνικές κλήσεις, τα SMS και ακόμη και η λειτουργία 9-1-1 (κλήση άμεσης δράσης στις ΗΠΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό δεν ισχύει για κανένα τηλέφωνο με επωνυμία BlackBerry που χρησιμοποιούν λειτουργικό σύστημα Android. Έτσι, εάν κάποιος χρησιμοποιεί ένα Priv, KeyOne ή Key 2, το τηλέφωνό σας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Μεγάλη απάτη μέσω κινητών: Έτσι τραβάνε πάνω από 1.000 ευρώ από το ΑΤΜ!

Διαστάσεις προσέλαβαν και στην Ρόδο οι υποθέσεις απάτης με θύματα ανυποψίαστους πολίτες μέσω της εφαρμογής «λεφτά στο λεπτό» που παρέχει η τράπεζα Πειραιώς στα ΑΤΜ της.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί επισήμως τρείς υποθέσεις του είδους στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και η εξιχνίασή τους έχει ανατεθεί σε έμπειρο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος συνεργάζεται με άλλες υπηρεσίες ανά τη χώρα που διερευνούν όμοιες – σχεδόν ταυτόσημες- απάτες.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι οι απάτες διαπράττονται από οργανωμένο κύκλωμα που έχει συγκεκριμένο modus operandi.

Πιο συγκεκριμένα την 30η Ιουνίου 2020 μια 48χρονη ημεδαπή κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι προ 6μήνου περίπου είχε δημοσιεύσει αγγελία πώλησης επίπλων στην ιστοσελίδα car.gr και την 29η Ιουνίου 2020 δέχτηκε κλήση από κινητό τηλέφωνο από έναν άνδρα που ενδιαφερόταν για την αγορά τους.

Της συστήθηκε ως Κανελλόπουλος και της είπε ότι είναι πρώην Εισαγγελέας και ενδιαφερόταν για όλο το σετ της κρεβατοκάμαρας που στοίχιζε 950 €.

μπλακμπερι-κινητα

Της ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η αγορά των επίπλων τα οποία είχε δεί στις φωτογραφίες και ότι πρόκειται να τα αναλάβει μεταφορική εταιρεία από τη Ρόδο για να τα μεταφέρει στην οικία του στην Αθήνα.

Συμφώνησαν και της ζήτησε η συναλλαγή να γίνει μέσω της τράπεζας Πειραιώς με το σύστημα «λεφτά στο λεπτό».

Του είπε ότι δεν γνωρίζει πως λειτουργεί η εφαρμογή κι εκείνος προσφέρθηκε να την βοηθήσει δίνοντας της οδηγίες με λεπτομέρεια στο κινητό της τηλέφωνο.

Οταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο με ένα κωδικό το οποίο της ζήτησε κι εκείνη του έδωσε.

Εκείνην τη στιγμή του είπε ότι δεν εμπιστεύεται την διαδικασία και έκλεισε το τηλέφωνο για να διαπιστώσει περίπου 5 λεπτά αργότερα ότι ο άγνωστος απατεώνας της είχε αφαιρέσει 400 € τα οποία και ανέλαβε από ΑΤΜ της τράπεζας στην οδό Θηβών και Παπαδιαμαντοπούλου στο Γουδί Αττικής.

Την 20η Ιουνίου 2020 ένας 40χρονος ημεδαπός, κάτοικος της Ρόδου, κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα όμοιας απάτης.
Ο 40χρονος ανήρτησε στην ίδια ως άνω ιστοσελίδα την 14η Ιουνίου 2020 την πώληση ενός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της μητέρας του μάρκας Peugeot, μοντέλο 206, με τιμή πώλησης 700 ευρώ.

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share