Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ανθρώπους στη θεραπεία

Μόνο στις ΗΠΑ, περίπου τέσσερις στους 10 ενήλικες ανέφεραν συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης

15 Δεκεμβρίου 2021 14:48
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ανθρώπους στη θεραπεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε όλο τον κόσμο υπολείπονται χρόνιων πόρων, ωστόσο υπάρχουν ελπίδες ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προσφέρει μια λύση. Με την ευκαιρία διάβασε εδώ πως η τεχνητή νοημοσύνη θα προβλέπει την οξεία νεφρική βλάβη.

Η Tash στέκεται σε μια ψυχρή στάση λεωφορείου και μιλά με τον θεραπευτή της. «Ποιο είναι το κύριο θέμα που σας έφερε εδώ σήμερα;», ρωτάει ο θεραπευτής. Η Tash λέει ότι αισθάνεται ανήσυχη.

«Λυπάμαι πραγματικά που δεν αισθάνεσαι υπέροχα», απαντά ο θεραπευτής. "Ευχαριστώ που αφιερώσατε χρόνο για να μου μιλήσετε για αυτό. Μπορώ να κάνω μια πρόταση;" Ο θεραπευτής προτείνει να τρέξει μέσα από έναν μηχανισμό αντιμετώπισης, τον ίδιο που προσπάθησαν την τελευταία φορά που ο Tash ένιωθε έτσι. Εκείνη συμφωνεί.

 Πώς η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ανθρώπους στη θεραπεία

Πολλοί άνθρωποι παλεύουν με θέματα ψυχικής υγείας

Ακούγεται σαν μια κανονική συνεδρία θεραπείας, μέχρι να μάθετε ότι η θεραπεύτρια της Tash δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη και της μιλάει μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό της.

H Tash είναι μία από τους πολλούς ανθρώπους που παλεύουν με προβλήματα ψυχικής υγείας, ειδικά λόγω της πανδημίας. Ο Covid-19 προκάλεσε μεγάλες διαταραχές στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας παγκοσμίως. Ωστόσο, τα θέματα ψυχικής υγείας αποτελούν ένα παραγωγικό μέρος της κοινωνίας και ο αριθμός των ασθενών που αγωνίζονται συνεχίζει να αυξάνεται. Μόνο στις ΗΠΑ, περίπου τέσσερις στους 10 ενήλικες ανέφεραν συμπτώματα άγχους ή κατάθλιψης μεταξύ Απριλίου 2020 και Ιουλίου 2021. Στην Αγγλία, υπάρχει μόνο ένας σύμβουλος ψυχίατρος για κάθε 12.600 άτομα.

Οι υπηρεσίες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στα ρεκόρ ζήτησης για θεραπεία. Ως απάντηση, μια σειρά από εφαρμογές έχουν εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο, που προσφέρουν θεραπευτικές λύσεις που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη. Είναι αυτό το μέλλον της ψυχικής υγείας;

Πηγή: bbc.com

 

Τεχνολογία

Ροή ειδήσεων

Share